Altinn er nede som vanlig- Prøv igjen!

Når du endelig kommer inn på nettet hos Altinn eller Skatteetaten så er det veldig viktig at du ser godt etter om alt stemmer. Sjansene er store for at du kan ha fått feil på din midlertidig selvangivelse. Om du lar være å sjekke kan det koste deg mange tusen kroner. 

Bare ved å være i feil skatteklasse kan det være mye penger på spill. Husk at du skal være i klasse I om du er gift, men skal ha skatteklasse II hvis du er samboer uten felles barn feks.

I fjor brøt nettstedet Altinn.no sammen da altfor mange forsøkte å logge seg på samtidig. Skattedirektør Svein Kristensen lover at dette ikke skal skje i år. Dette året er det til 3,6 millioner lønnstagere og pensjonister og 350.000 næringsdrivende som får behandlet sine selvangivelser i Norge.

Så feil kan skattedirektøren altså ta, Altinn er i skrivende stund nede og utilgjengelig. Det er fristende å si: «Så typisk Norge». Dette kan vel bare skje her i landet. Vi er jo fem millioner nå, så det er vel ikke så rart.

Spania hadde 46.152.925 innbyggere pr 1. januar 2011- Der er det svært sjeldent problemer med offentlige dokumenter via Internett. Hva er det med Norge i så måte?

Vel, prøv igjen i kveld, eller i morgen tidlig. Om du kommer inn så er det som sagt viktig å sjekke dine fradrag, skatteklasse, inntekt og ikke minst at det er ført hvor mye skatt du har betalt.

I gjennomsnitt har Skatteetaten fått inn over 15 opplysninger om hver skattepliktige nordmann – i tillegg til de Skatteetaten selv sitter på.

– Vi har i år fått 57 millioner opplysninger fra arbeidsgivere, banker og andre som skal behandles. Dette er faktisk tre millioner flere opplysninger enn i fjor, og det sier kanskje noe om den økonomiske aktiviteten i landet, forteller skattedirektør Svein Kristensen.

–Arbeidsgivere, banker, forsikringsselskaper og andre fører tall på datamaskiner og sender ut elektroniske slipper, og det er menneskelig å gjøre feil.

Har arbeidsgiver glemt å føre inntektsposter på ditt navn, eller gjeldsposter er uteglemt i årsoppgaven fra banken, kan du enten få straffeskatt eller for høy skatt.

Husk at du må ha PIN-koder for å logge deg inn via minID eller Buypass.

Du har fått slike koder i brev fra skattemyndighetene, men du kan bestille nye hvis du ikke finner dem, ved å henvende deg til Skatteetaten.no.

De fleste skal levere selvangivelsen 30. april. Selvstendig næringsdrivende, som leverer elektronisk, har en ekstra måneds frist.

 

Vargas

 

Kilde

 

VG.no

2 thoughts on “Altinn er nede som vanlig- Prøv igjen!

 1. Jeg fikk sjekka min i dag tidlig, og er meget gledelig overrasket over pengene jeg får igjen. Jeg tror jeg står i feil skatteklasse da, så jeg tror faktisk jeg skal få igjen ennå mer. Siden jeg var enslig forsørger helt frem til september i fjor, så skal jeg kanskje være i skatteklasse 2?? Eller?

  1. Hei Hild

   Så hyggelig å høre i fra deg igjen:)

   Jeg er ingen ekspert, men jeg er rimelig sikker på at du som aleneforsørger gjennom
   nesten hele 2011 skal være i skatteklasse II ja.

   Lurt å ta kontakt med litt lokale ligningskontor så snart som mulig for å sjekke og endre dette.
   Det utgjør mye penger.

   Takk for at din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.