Verdens dyktigste kvinnelige skuespiller Meryl Streep kan komme til være en av Oscars store vinnere i Oscar utdelingens 84. show. Hun er nominert i kategorien “beste kvinnelige skulespiller” for sin rolle som Margareth Tatcher i filmen “The Iron Lady”.

Streep er nominert hele 17 ganger tidligere, flest av alle. To ganger har Meryl Streep vunnet Oscar. I 1982 vant hun med filmen “Sophie’s Choice, og i 1979 for filmen “Kramer vs. Kramer.” Da er det virkelig på tide med en tredje Oscar statuett for den vakre Meryl Streep.

I klassen for “beste mannlige skuespiller” ser det litt mer åpent ut etter min mening. Her er det også kjente navn med i nominasjonen.

Både Geroge Clooney og Bradd Pitt er mulige vinnere. George for filmen “The Descendants”, og Brad for filmen “Moneyball”. De tre andre nominerte er Jean Dujardin for filmen “The Artist”. Gary Oldman for filmen “Tinker Tailor Solider Spy.” Og Demián Bichir for filmen ” A Better Life”.

Kategorien Oscar “for beste film” er nok selve rosinen i filmpølsa. Er det en Oscar filmskapere verden over ønsker seg for sin film, er det denne prisen. Her er de nominerte.

“The Artist” produsert av Thmas Langman.

The Descendants” Produsert av Jim Burke, Alexander Payne og Jim Taylor.

“Extremely Loud & Incredibly Close” produsert av Scott Rudin.

“The Help” Produsert av Brunson Green, Chris Columbus og Michael Baranthan.

“Hugo” produsert av Graham King og Martin Scorsese.

“Midnight in Paris” produsert av Letty Aronson og Stephen Tenenbaum.

“The Tree of Life” produsert av Sara Green, Bill Pohlad, Dede Gardner og Grant Hill.

“War Horse” produsert av Steven Spielberg og Kathleen Kennedy.

“Moneyball” Produsert av Michael De Luca, Rachael Horovitz og Brad Pitt.

Altså kun totalt 5 kvinnelige produsenter i havet av produsenter som har filmer nominert til den gjeveste prisen av dem alle.

Er du opptatt av film, så husk at film er best på egen kino, og at den beste projektoren er norsk produsert.

– Komikeren Sacha Baron Cohen, best kjent som “Borat” hadde planer om å spankulere opp den røde løperen, utkledd som rollefiguren, General Aladeen. Disse planene kan nå bli torpedert av Oscar-akademiet, som på ingen måte ser humoren i Cohens påfunn.

Det faktum at “Borat” ikke får slippe inn på årets Oscar utdeling må vel bare sees på som et kvalitetsstempel.

Det 84. Oscarshowet går søndag 26. februar i det velkjente The Hollywood & Highland Center i Hollywood, der også The Kodak Theater ligger.

Den som får den vakre statuen vil for evig tid lyse på filmhimmelen.

Vargas

Pin It on Pinterest