Anders Behring Breivik- fra terrorist til helt?

Massemedia har makt. Direktesendt rettssak, førsteside oppslag i de fleste større aviser er en av hovedgrunnene til at masse-drapsmannen får så mye oppmerksomhet fra fjern og nær.

Tilregnelig eller ikke.

– I elleve uker skal de såkalte sakkyndige prøve å finne ut om den tiltalte er tilregnelig eller er psykisk syk, og dermed utilregnelig. De sakkyndige har kommet til forskjellige svar. Rettssaken pågår for fullt.

– Hva får mennesker til å sympatisere med en person som har drept 77 mennesker med kalt blod? Hva er det som får 16 årige jenter til å sende brev til massemorderen som om han skulle være en helt av noe slag.

Nærmere 300 brev ventet på Breivik da isolasjontiden var ute rett før jul i fjor. Penger, støtteerklæringer fra unge som gamle, brev fra religiøse som går i bønn for han, svenske familier som skriver at terroristen «måste sköta om seg».

Noen få drapstrusler har også Brevik mottatt på sin celle på Ila landsfengsel.

– Det er ikke mange tiårene siden krigsforbrytere, voldtektsmenn og andre grovt kriminelle ble skutt for sine forbrytelser. Nå er dødsstraff opphevet i Norge. Den skulle kanskje ha blitt tatt tilbake som en trussel mot de som planlegger å gå den samme vei som Breivik?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1LHAwC9Xn38[/youtube]

Media er på mange måter terroristens nyttige idioter. Hadde ikke avisene skrevet side opp og side ned, hadde ikke Nyhetskanalen og NRK1 sendt direkte fra rettssal 250 uke etter uke, ville selvsagt brevbunken til Breivik være langt mindre.

Kjærlighetsbrevene og støtteerklæringene vil opphøre når rettsaken endelig er over og jerndøra slås igjen for godt.

– Det er helt åpenbart at rettssaken har gått terroristens vei, om det er mulig å si det med tanke på at han vil sitte der lenge. Han får stadig mer positive tilbakemeldinger fra de sakkyndige som har observert han over lengre tid. Han får vite at han har en økende støtte i folket, og sist men ikke minst- Han vet selv at det er sterke mørke krefter i Europa som har han som sitt idol, forbilde og helt.

– Terroristen smiler stadig bredere jo lengre ut i rettssaken vi kommer, og det er utelukkende fordi han ser at hans ideologi, hans banale idé om et arisk Europa uten innvandrere og muslimer, er en plan stadig flere ønsker å følge.

– En skremmende utvikling å se hvor fort folk glemmer, hvor fort ting snur, og hvor fort folk legger sin elsk på mennesker som er synlig i mediabildet. Behring Breivik er for mange en helt mer enn et udyr som dreper for sin egen overbevisnings skyld.

22. juli 2011 vil for all framtid stå som den mørkeste dagen i Norges historie. Allikevel er det mennesker der ute som hilser hans handlinger velkommen og ber om hans nåde.

Hadde ikke rettssaken blitt sendt på TV, hadde ikke avisene og media forøvrig referert fra rettssaken, ville Breivik hatt langt mindre tilhengere enn han nå har fått.

– Terroristens hode har en pris, og får de rette gruppene mennesker tak i han. I fengslet, i retten eller på frifot- måtte Gud forby- så blir han ikke i live lenge. Enda så er det heldigvis fler som ønsker terroristen død, enn som ser på han som en glorifisert helt, som tror han har makt til å bestemme hvem som skal leve og hvem som skal drepes.

En gal, kald og ondskapsfull drapsmaskin er i ferd med å få skremmelig mange støtteerklæringer fra folk som ser på Breivik som en som har gjort noe riktig, og som er bra for samfunnet.

– De drepte, de etterlatte og skadde bør få den oppmerksomheten og støtten de fortjener i tiden som kommer etter at rettssaken er over, da er det flere som kan begynne å leve et mer normalt liv, til tross for at savnet etter de drepte vil være som et åpent sår som aldri vil gro.

– Jeg er skremt over at det er så mange som tar så gruelig feil. Så langt så stoler jeg på rettsapparatet og at masse- drapsmannen blir dømt til fengsel i 21 år samt forvaring. Slik at han bli sittende i inne resten av sitt ynkelig liv.

Han skulle hatt en skikkelig omgang juling, når han sitter der med det sleske gliset sitt og tror at han kan vinne sin egen lille krig.

Smilet stivner nok når domsavsigelsen er klar og kameraene er slukket og avisene skriver om alt annet enn terroristens handlinger. For de etterlatte må det være en dag å se fram til.

Når jerndøra slås igjen bak Breivik for godt.

For meg vil Anders Behring Breivik alltid være en liten lort som opphøyde seg selv som en anti-helt med bare gale premisser.

Breivik, du er en taper!

Vi skal aldri glemme 22. juli 2011 og vi skal heller aldri la det skje igjen.

Kilde

Dagbladet.no

 

Vargas

 

9 thoughts on “Anders Behring Breivik- fra terrorist til helt?

 1. Hei Vargas, jeg er ikke enig med deg, men det er vel ikke noe nytt:-). For det første, så skulle det bare mangle om ikke rettsaken skulle få mye oppmerksomhet for dette var jo en veldig stor tragedie og en stor terroraksjon. Når det gjelder media så gjør jo de bare jobben sin med å dekke saken. For det andre har jeg IKKE hatt inntrykk at media har stått på Breivik sin side, heller tvert imot. Mye av den fordøyde/ bearbeidede infoen som har kommet ut har de forvridd MOT han, dvs sammendragene, mens hvis man ser på det som er direkterapportert, så ser man de faktiske forhold og de taler jo Breiviks fordel. Dette tror jeg mange har forstått.
  Vi ser også at han har moderert seg mhp meninger og jeg må jo si han kommer med endel gode poenger også. Feks har han rett i at dagens ideal som fremmes er å ha sex med mange fremmede og vi kan vel være enig det ikke er noe bra ideal?? Han har også rett i at Norge sender ‘ikke-norske’ bidrag til MGP. ‘Vi kan vel være enig at ‘Haba-haba’ ikke var særlig representativ låt for Norge? Stay/ Toochi var mye bedre og fengende men fremdeles veldig midtøsten inspirert og dermed IKKE representativt for Norge. Derimot er jeg IKKE enig med han ang Rybak for den låta var veldig Norsk-aktig og veldig bra!!!
  Jeg tror dessuten MANGE har sett baksiden av medaljen med vårt flerkulturelle samfunn med mer kriminalitet som ran, voldtekt, drap og samtidig nedbygging av Norsk kultur og kristne tradisjon. Multikulturelt betyr mer av alle kulturer og og MINDRE av Norsk kultur og tradisjon. Det er masse rigide ‘politisk korrekt’ regler mhp på hva man kan si og ikke. Med flerkulturelt følger også kulturkrash, dvs at vi er veldig forskjellige fra hverandre. Det er ingen som tør å påpeke de negative sidene ved innvandring for da blir du stemplet som rasist + mye mer med en gang… Venstresiden sitter på sitt høye vokterråd og passer på oss og på den andre siden sitter de høyreekstreme der ute og blir sintere og sintere fordi meningene deres alltid blir strupt. Vi trenger MER DEMOKRATI og MER ÅPENHET for å kunne ta de viktige diskusjonene. Jeg forstår veldig godt at Anders Behring Breivik får tilhengere fordi han tør å si akkurat hva han mener og som mange andre tenker men ikke tør si.
  Jeg har ingenting imot fredelige snille innvandrere som villig lar seg integrere og blir endel av det norske folk og jobber og lever vanlige liv. Men det er en kjennsgjerning at det er uendelig mange innvandrere som IKKE ønsker å være endel av norsk kultur, men som rotter seg sammen i ghettoer og ikke vil ha noe med oss nordmnenn å gjøre. De vil bare gå i sine burka og sine’laken’ og bare være sære og kreve at vi tilpasser oss dem og DERES kultur og religion.
  Av og til må vi bare innse at vi er forskjellige. Alle er vi like mye verdt samme hvilken hudfarge eller tro vi har, men det er noen viktige visdomsord i ‘LIKE BARN LEKER BEST’. Jeg mener at Israel/ Palestina konflikten viser tydelig at ‘flerkulturelt’ ikke funker i praksis. De kan ALDRI klare å skape fred og leve SAMMEN, ganske enkelt fordi de er så forskjellige!!! Når det IKKE går så må man akseptere det da og ta konsekvensen av det og LEVE ADSKILT, FREDELIG, SIDE OM SIDE!!
  Skjønner du nå hvorfor jeg deler mange av hans meninger, men jeg støtter selvsagt ikke hans voldelige linje for jeg er veldig fredelig!!!!
  Ha en fin søndag Vargas!!!
  Klem fra Liv Grete:-)

  1. Hei Liv

   Vi to er enig om m nage ting vi, men ikke noe som har med terroristen å gjøre.
   Man kan på ingen måte si at masse-drapsmannen har fått mange tilhengere gjennom de ti ukene rettsaken
   har pågått. Den har heller fått opp øynene på langt flere, som nå skjer at vi må ta einstøinger som faller utenfor
   samfunnet på alvor.

   Det norske samfunnet er tvunget til å bli et flerkulturelt samfunn, uten at man skal gå til så groteske handlinger
   som det Norges mest forhatte mann gjorde i fjor sommer.

   Du må få stå på dine sterke meninger Liv, men jeg mener du tar kraftig feil.

   Uansett veldig hyggelig å høre i fra deg som alltid:)

   EN fin sommer til deg!

   Vargas

 2. Hei Vargas, nei vi to blir nok aldri enig mhp dette nei:-) Tror det er veldig mange som begynner å bli temmelig lei den slepphendte innvandringspolitikken og alle de konfliktene og det negative som vårt flerkulturelle samfunnet fører med seg. Ja for vi merker tydelig det negative med det flerkulturelle vi får tredd nedover hodet på oss, bla.a. mer ran, mer mord, mer voldtekter, mer drap og konflikter og mindre og mindre av norsk kultur og tradisjoner. Hva er galt med å være glad i Norsk kultur og norske tradisjoner?? Hva har du/ dere imot den norske kulturen og vår norske kulturarv??? Jeg syns det er respektløst overfor våre forfedre å ødelegge og bygge ned vår norske kulturarv på den måten. Vi ser jo også at nynorsken er på vei ut også… Hva er egentlig galt med norsk kultur og den norske kirke? Ja for det er jo en kjennsgjerning at vi bygger ned vår kristne kulturarv og norsk kultur. Alt dette er jo fakta. Alt dette pga at vi er blitt et flerkulturelt samfunn.
  Ja selvsagt har jeg imot det han gjorde 22/7, men jeg tror langtfra han er en enstøing mhp sine meninger, javel han er ganske ekstrem og mye mer ekstrem enn de fleste inkludert meg. Det kom jo frem i rettsaken det er veldig mange som støtter hans meninger.
  Det blir for arrogant og lettvindt av Eskil Pedersen/ Jens Stoltenberg og si at vi skal bekjempe de meningene ved å si de tar feil!!! Hva har de egentlig av kunnskap om virkelig demokrati og ytringsfrihet?? De vil helt klart få stryk-karakter i diplomati!!! De lovte oss mer åpenhet og demokrati på rosesermonien i fjor sommer, men det er som vanlig bare ‘tomme løfter’!!!! Ja, for de er nemlig verdensmestre i tomme løfter i Arbeiderpartiet!!!
  Får avslutte nå. Fortsatt god sommer Vargas!!!
  Klem fra Liv:-)

 3. Jeg må si meg enig med Liv. Det største problemet Norge har i dag er ikke Anders Behring Breivik, det er innvandringspolitikken. Hvis vi hadde åpnet øynene, i stedet for å stikke hode i sanden, hadde vi sett at et multikulturelt samfunn ikke funker. Vi ser dette bare ved å se på hva romfolket holdt på med. Er det sånne landsmenn vi skal leve med? Folk som driter i skråningen og begår kriminalitet? Joda, det finnet nok en del som er siviliserte, men politiet kunne jo bekrefte at rumenere/romenere(er litt usikker på hva jeg skal kalle det, ettersom romenere og rumenere er to ulike ting) hadde begått flere kriminaliteter nå i det siste. Det har alltid vært min mening at de som måtte være for multikulturalisme er i tillegg for voldtekt av kvinner, økt kriminalitet og farlige gater. Det er å sette det veldig på spissen, men hvis man ser litt mer på det. Jeg husker ikke hva damen het, men en som jobber i politiet hadde kommet med statestikken fra ssb om at 60-70 prosent av de som voldtar i osloregionen er innvandrere. Og det er bare av de voldtektene og overgrepene som blir anmeldt. Jeg husker som sagt ikke hvem som sa det, men det var på dagsrevyen klokka 19 mandagen etter vinterferien 2012, om jeg ikke husker helt feil. Det er også et faktum at innvandrere står for store deler av kriminaliteten. Nei, jeg sier ikke at nordmenn er helt uskyldige de heller, men man kan ikke alltid sammenligne på den måten. Vi må se realistisk på det.
  Jeg skal være helt ærlig å si at jeg blir kvalm av å høre på Eskil Pedersen og Jens Stoltenberg. Rett og slett fordi alt de sier er feil. Det er bare tomprat. Det er i min teori at eneste grunnen til at de holder på sånn, er fordi de vet nøyaktig hva som er i ferd med å skje, men de tør ikke gjøre noe med det. De stikker hode i sanden, noe som er et godt poeng fra Breivik sin propaganda-video. Man kan ikke si at Breivik ikke har noen gode poenger, for det har han. Fullt ut. Ja, han har kanskje en del faktafeil når det gjelder prosenter og antall, men det hadde sikkert jeg også hvis jeg skulle snakket om et så stort tema.
  Nå skal jeg prøve å skrive på en slik måte at det ikke høres idiotisk og barnslig ut, men jeg har aldri møtt en venstrevridd person som har på noen som helst mulig måte vært smart. Eller hatt noen smarte uttalelser. Da snakker jeg ikke om politikk, men ting generelt. Venstrevridde personer er generelt mindre smarte. Det er min oppfatning etter alle jeg har møtt gjennom livet. Selvfølgelig, det finnes unntak. Jeg sier ikke at alle som stemmer Arbeiderpartiet er mindre smarte, men det er bare generell info fra min side.
  Jeg føler at jeg skriver flere hundre sider akkurat nå, så jeg avslutter innlegget der.
  Stine.

  1. Hei Stine

   Heldigvis er det ikke mange som er enige med deg og dine forvridde meninger. Du har et skremmende syn på verden.
   Jens Stoltenberg er en hedersmann som har styrt Norge med stø hånd gjennom en grusom og vanskelig tid.

   Bare å se deg skrive at du forakter alt som har med statsministeren å gjøre er nok til at jeg skjønner at jeg har
   med et menneske som ikke ønsker å forstå.

   Ingenting av det Breivik gjorde, eller har sagt i ettertid har rot i virkeligheten. Det er skremmende å lese
   at du mener at han hadde en del gode poeng. Det kan ikke bli mer feil enn det Stine. Du må våkne opp.

   Tror du virkelig de få fremmedkulturelle her i landet har noe de skal ha sagt?

   De blir jo sendt ut i hopetall de som er her uten lov. Nettopp fordi politikeren har endelig tatt grep og utviser utenlandske
   kriminelle, og jeg stemmer faktisk ikke AP!

   Stine, bruk dagen i dag til å prøv å forstå hva terroristen har gjort. Det er utelukkende onde handlinger som de aller fleste
   tar sterk avstand fra.

   Vargas

 4. Vargas:

  Jeg er fullt klar over hva Breivik har gjort. Tror jeg er mer satt inn i det enn ganske mange andre, men jeg har greid å skille mellom handling og meninger. Jeg kan godt skjønne at man ser forvridd på meningene til Breivik når man alltid skal trekke inn hva han har gjort. Det som er viktig her er å tenke at Breivik faktisk gjorde det han gjorde på grunn av meningene sine. Meningene hans har ikke formet seg ut ifra det han har gjort. Jeg er ikke enig i at det er onde handlinger … grusomme derimot blir et litt mer riktig ord fra min side. Hvis Breivik hadde begått aksjonen bare fordi han ønsket å drepe folk for moro skyld, så hadde det stilt seg helt annerledes. Da kunne jeg sagt at han var en gal mann. Nå høres det sikkert ut som om jeg forsvarer handlingene hans, men jeg ser det rett og slett bare fra en annen vinkel.

  Eneste grunnen til at Jens Stoltenberg har greid å styre landet, er fordi folket lar seg styre rundt som en saueflokk. Regjeringen gjeter folket rundt. Regjeringen har folket rundt lillefingeren, men så har man disse unntakene som Breivik, som ikke lar seg styre av regjeringen. Rett og slett fordi han vet at alt det Norge står for i dag er feil. Han har innsett noe vesentlig. Noe svært få andre i det hele tatt vil forstå.

  Du sier at jeg er en person som ikke vil forstå. Det er egentlig litt morsomt å tenke på, ettersom jeg har slike tanker om de som måtte være for innvandring og islamisering av Norge og Europa. I mine øyne er det folk som ikke har fått opp øynene ennå. De som fortsatt lar seg gjete av Jens Stoltenberg.

  Jeg tror det er flere som er enig med meg enn det folk flest tror, det er bare veldig få som tør å åpne munnen. Grunnen? De vil ikke bli stemplet som rasister og Breivik sympatisører. En tidligere nabo av meg er en av de som er så enig med Breivik av det nesten grenser til det sinnsyke. En tidligere Oberst i militæret, for å være mer presis. 23 juli, dagen etter at handlingene skjedde, sa han som sine første ord «Ja Breivik er en kjekk kar han. Han burde vi ha flere av.» Senere sa han «Vi burde stappe alle innvandrere inn i kontainere og sende dem på havet …. så stikke hull i kontaineren etterpå.» Dette er en person som selv har sett hva innvandrere er i stand til å gjøre. Han har sett hvordan verden virkelig er.

  Du sier at innvandrere blir sendt ut i hopetall … Ja det er riktig, men som du også nevnte er det de som ikke har fått lov til å være her, og de som utfører kriminalitet. Det er ikke dem vi må sende ut. Det er ikke de som er trusselen. Trusselen ligger blant de som bor her. De som har tillatelse til å være her. Det er de som har smisket seg inn i Norge. Når det er snakk om en krig, som Breivik er så opptatt av, så mener han selvfølgelig ikke en krig med tanks, våpen og blod. Han mener en demografisk krig. En politisk krig. Hvor mange år er det til en muslim har blitt statsminister hvis vi ikke skjerper oss? Jeg tipper rundt 20-30 år. Det er det som er deres mål. Komme seg inn i politikken og sakte overta fra innsiden.
  Ja, det høres helt fanatisk ut. Jeg er fullt klar over det, men virkeligheten har blitt slik.

  Jeg må igjen poengtere at jeg ikke støtter noen av Anders Behring Breiviks handlinger.

  Stine.

  1. Stine

   Du kan ikke på alvor mene at det ikke er onde handlinger når terroristen¨skyter fjorten, femten’og seksten
   åringer i hodet fra kloss hold, for deretter å sette et kule i hjertet på vedkommende?

   Det er grusomme og onde handlinger Stine.

   Jeg tror du velger å sympatisere med masse-morderen for at du ikke liker Stoltenberg og Co.
   Jeg er tett innpå sjokkert over dine kommentarer og meninger.

   Du tar også kraftig feil mht en potensiell statsminister som er muslim innen et så kort tidsramme. Det skjer garantert
   ikke i dette århundre, og ikke i det neste heller.

   Det er slike avvikere som deg og Breivik som er farlig for samfunnet, som går rundt med forkvaklede meninger og samfunnet.
   Heldigvis har ikke du voldelige tanker så vidt jeg har forstått, det er da enda noe.

   Hvis du så ungdommene som sang på Utøya på et års markeringen, der har du vår politiske framtid. De vil styre landet
   med stø hånd og vite hva høyre ekstreme handlinger og meninger er, de har følt det på kroppen mer enn noen.

   Jeg er 100% uenig med deg Stine, og håper du en dag våkner opp fra ditt fantasi- liv.

   Vargas

 5. Vargas

  Jeg har ikke sagt at det ikke er onde handlinger, bare at grusomt beskriver handlingen bedre.

  Du har kanskje et poeng i det du sier. Kanskje jeg er enig med Breivik bare fordi jeg er uenig og ikke liker venstresiden, men det er altså de meningene jeg alltid har hatt. Mitt syn på verden vil neppe endre seg, uansett om konklusjonen min om at en muslim vil være statsminister om 20-30 år er feil. Dette er uansett umulig å vite før den tiden kommer.

  Jeg hadde ingen interesse av å se på ett års markeringen, ettersom jeg allerede synes det har vært for mye om aksjonen allerede. Jeg så noe på nyhetene dagen etterpå, og jeg kan ikke på noen som helst måte forstå hvordan slike folk kan styre landet, når vi i dag ser hvordan de har styrt Norge i retning «Europas sosialkontor».

  Jeg har full forståelse for at du er uenig med meg. Vi ligger nok så langt fra hverandre når det gjelder politikk som det er mulig å komme. Jeg ønsker å avslutte denne diskusjonen nå, ettersom jeg helst vil unngå å få PST på døren de nærmeste dagene, noe som kanskje er fullt forstålig.

  Stine.

  1. Stine

   Takket være velferdsstaten så har du så bra som du har det. Du har plukket vinner loddet i livet
   bare ved å bli født i Norge, og takket være et Norge som står opp for de verdier vi ønsker, med et fritt demokrati
   så har vi det bedre enn de fleste.

   Trist å lese at du er så naiv at du tror at PST leser noe som helst på denne lille bloggen. Du er virkelig i din egen verden.
   Føler at vi er så langt fra hverandre som mulig er ja.

   Lykke til!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.