Anonymous har hacket mange av Sveriges offentlige nettportaler

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zJbxX3_LXKA[/youtube]

Personen på videoen er kledd i en maske som forestiller Guy Fawkes, som ville sprenge det engelske Parlamentet i lufta på 1600-tallet og som er et symbol for Anonymous.

De svenske nettstedene til offentlige kontor, banker, politi og forsvaret er hacket og ligger fortsatt nede.

Angrepene begynte etter at svensk politi mandag gikk til razzia i et lokale med servere med tilknytning til Pirate Bay og WikiLeaks.

– Dette er nettsider som Anonymous sympatiserer med og som er selve symbolet på at Internett skal være fritt og skulle kunne brukes av alle brukere i verden. Svært mange er enig i det hacker gruppen gjør, nemlig å gi klar beskjed til myndighetene verden over og at ingen kan bestemme hva som skal deles på Internett.

Anonymus er navnet på et Internett-samfunn bestående av et ukjent antall aktivister og hackere fra hele verden. Anonymous’ formål er å kjempe for ytringsfrihet og mot det de anser som sensur og misbruk. Deres aksjonsformer har i hovedsak bestått av DoS-angrep mot nettsteder på Internett, samt demonstrasjoner og distribusjon av flygeblader.

Det er all grunn til å tro at også nordmenn er med i denne gruppen. Neste offer skal være Nasdaq OMX, og kanskje andre store børser.

Når Sverige er opp å går på Nett igjen vet ingen, når Norge blir rammet er bare spørsmål om tid…

Følg Anonymous på Twitter.

 

Kilde: Wikipedia.no

 

 

Vargas

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/natattackerna-har-tjuvstartat_7557320.svd

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1085952-14-30-attack-mot-svenska-hemsidor

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.