Asteroide på kollisjonskurs med planeten Tellus

 

Den digre asteroiden er 140 meter med og skal ha fått navnet 2011 AG5. Et FN panel med rimelig peiling på hva som skjer i universet, jordens bane og alt som kan komme i veien og på kollisjonskurs er heldigvis på saken.

Vi har noe tid på oss før det sammentreffet, nærmere bestemt 28 år.

Hamstring av vann, hermetikk og annet som lett kan være klokt å kjøpe inn i enorme mengder kan fortsatt avvente noe.

Allikevel så er dette et meget alvorlig tema og kan en gang i framtiden bli et scenario som kan sette alt liv på planeten i fare, nøyaktig som i filmen «Armageddon» fra 1998 med Bruce Willis i hovedrollen.

Om asteroiden 2011 AG5 er av det farlige slaget om den treffer er litt tidlig å si så mye om. Uansett er det bra at fagfolkene i FN, som observerer verdensrommet for flyvende objektet har fått øye på den.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iq6q2BrTino[/youtube]

Hvordan man skal klare å endre bane på en 140 meter stor asteroide diskuteres selvsagt også. Det er stor sjanse for at det vil bli brukt atomvåpen om nødvendig.

Ifølge NASAs siste oversikt finnes det rundt 19.000 middels store asteroider i en omkrets på 193 millioner kilometer rundt jordkloden.

Om du vil vite mer om denne asteroiden, eller annet som verdens fremste forskere innen rom-teknologi jobber med så kan du følge NASAs jobb på deres nettside og på Twitter.

Når man vet hvor stort dette enorme universet er, så er det egentlig mye som skal til får at noe som helst skal klare å treffe får tross alt lille klode, sett i sammenheng med alt det enorme der ute.

Et av menneskehetens største spørsmål er jo om det er andre intelligente vesener på andre beboelige planeter.

– Kloke mennesker har tatt feil før, og jeg vil ikke personlig stå inne for at det ikke var noens Gud som ikke skapte universet. Men det er svært fasinerende å lese om teorier om skapelsen.

Hvor kommer vi fra? Hvorfor er vi her? Er vi alene? Det siste spørsmålet er lettest og ha noen mening om. Selvsagt er vi ikke alene. Det er liv der ute et sted, problemet er at vi ikke kan nå de, ei heller de oss- heldigvis.

Den som lever når vi skriver 2040 får kanskje vite om asteroiden 2011 AG5 treffer eller ikke.

Vi andre har ridd inn i solnedgangen for siste gang innen den tid.

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.