Man skulle neste ikke tro at det er sant, men fortsatt er det ikke et nytt helikopter på plass hos Oslo politiet. Det er bestilt, men er ikke på plass før langt ut i juni måned.

-En av hovedårsakene til at politiet ikke kom seg til Utøya raskt nok, var nettopp manglende utstyr- LES: Helikopter. Dette stod på verksted 22. juli.

Etter at terroren rammet Norge er det bestemt at det skal etablerende et beredskapsenter sentralt i Oslo. Diskusjonen går en høy gang hvor dette skal etableres.

Etter flere års intens tomtejakt har politiet funnet et 30 måls stort område på Alna i Groruddalen, og det er etatens entydige råd at beredskapssenteret bør ligge her,

Etter 22. juli har det dukket stadig nye forslag til beliggenhet for beredskapssenteret, og Lahaugmoen på Romerike er blant forslagene som har blitt presentert.

Foto: TV2.no

 

Selvsagt bør det settes som pir 1 å få dette på plass ASAP da ingenting hadde vært verre enn at vi måtte oppleve 22.juli tilstander på ny. Det finnes ingen garanti for at andre enn Anders Behring Breivik ønsker å utføre terrorhandlinger på norsk jord. Da er ikke norsk politi forberedt.

Fra alarmen går bruker politihelikopteret 15–20 minutter fra Gardermoen til Oslo sentrum. Om basen flyttes til Groruddalen reduseres utrykningstiden til tre-fire minutter.

Akkurat det samme scenario man hadde på terrordagen. Hadde et politihelikopter vært operativt kunne man tatt ut Brevik fra luften med skarpskyttere og svært mange liv hadde blitt spart.

Et faktum det er hjerteskjærende og konstatere når man vet at det ikke er gjort noe som helst med å øke beredskapen.

Det er direkte skammelig.

Kilde

NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Verdens mest sexy fotballspillere og deres kvinner

  Raul? Ronaldo? Beckham? eller kanskje Lampard? Det er uten tvil mange kjekke karer som spiller fotball på øverste nivå,...

BLOGGURAT- stedet for alle bloggere

Om du har blogg selv, eller liker å lese andres blogg, da er http://www.bloggurat.net/ stedet for deg. - Her finner du alle...

Lukk