Jarle Andhøy hadde ansvaret for Berserk med mannskap når han var ombord. Andre hadde ansvaret da båt og mannskap forsvant. Jarle Andhøy prøver nå å finne ut av hva som skjedde med Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36), Leonard James Banks (32) og Berserk.

22.februar 2011 mistet man all kontakt med båten. Siden vet man svært lite hva som faktisk skjedde. Jarle Andhøy forlot Berserk sammen med Samuel Massie (19) for å prøve å komem seg til polpunktet.

– De tre etterlatte familiemedlemmene som ønsket å stanse sendingen av Berserk-dokumentaren har ikke fått medhold av Oslo tingrett. Derfor sender TV Norge serien i sin helhet i disse dager.
Man kan stusse litt over planleggingen til Andhøy da mannskapet ombord skifter fra uke til uke, og hadde en tid fulle russere som mannskap.
«Berserk» Foto: Nordlys/ Vildvikings.com
– Det man ikke skal være i tvil om, er Jarle Andhøys kvaliteter som Skipper ombord i egen skute.  Det er uklart om det er Jarle Andhøy som er skipper ombord i skuta «Nilaya», som er 54 fot lang og 22 tonn tung. Media spekulerer i om båten skulle døpes om til Berserkr. Uvisst av hvilken grunn.
*

Skuta har tidligere vært brukt av hvalfangstmotstanderne i organisasjonen Sea Shepherd og skal være utstyrt og forberedt på seilas i ishavet med et ekstra forsterket skrog for å tåle svært hardt vær. Ekspedisjonen er «nøye planlagt og forberedt», ifølge en skriftlig uttalelse fra Andhøy.

*

Seilbåten er russiskregistrert.

*
Det skal ikke være nødpeilesender ombord i båten etter ønske fra Andhøy, dette for å unngå en eventuell leteaksjon om båten skal få problemer.
Dette er noe eventyreren har fått massiv kritikk for fordi det er uskrevne lover på havet som sier at man skal redde båter i havsnød, uansett.
*
– Jeg mener det er Andhøys rett til å leve det livet han gjør, og kun en hedersmann prøver å finne svar på hva som skjedde med vennene og båten han hadde ansvaret for. Det ligger i sakens natur at dette er et meget farlig oppdrag, men jeg er overbevist om at samtlige ombord er klar over hva de går til. Hva de vil oppnå, og om de kommer hjem igjen vil bare tiden vise.
*
Norge trenger folk som strekker grenser og lever ut sine drømmer, de fleste går i graven uten å ha prøvd.
*
Jarle Andhøy er en ekte helt.
*
*
Vargas
*
Kilde

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Capello ville beholde Terry som kaptein for England- det ville ikke FA

  Det engelske fotballforbundet FA, har vært i tottene på Fabio Capello siden det meget mislykka Fotball VM i Sør...

Justin Bieber med practikal Jokes på egne fans

    Justin Bieber elsker å tulle og dra noen "Practical Jokes" på egne fans. Bieber ser ut til å...

Lukk