Blir Marit Bjørgen “the terminator” historisk? Marit Bjørgen har en hel spesiell plass det norske folks hjerter. Og hun kan bli den første norske idrettsutøver som vinner Tour de Ski. Bjørgen har hatt mange fantastiske øyeblikk i skisporet, men også tunge stunder der motløsheten og tårene har kommet tett og ofte. 

Større stjerner finnes ikke på idretts-himmelen, fordi Therese og Marit også er best som forbilder. Med sunne verdier som mennesker ved siden av skisporten. Det er en uslåelig kombinasjon, derfor hylles de ettertrykkelig av folket i tillegg til sine konkurrenter. Blir Marit Bjørgen “the terminator” historisk?

Therese Johaug og Marit Bjørgen

Mulig det ikke finnes hennes like fordi hun er den hun er. Ærlig, menneskelig og knalltøff på en gang. En kvinne med alle de riktige fysiske forutsetningene på plass for å bli best i verden på ski. Men også en kvinne som viser følelser, sier de riktige tingene til riktig tid, og ikke minst kommer først i mål oftest.

Marit Bjørgen er elsket av en hel nasjon. Hun ble kåret til årets forbilde og årets kvinnelige idrettsutøver og det skulle bare mangle. Årets norske idrettsgalla ble nok et bevis på at Marit Bjørgen er blant de beste i verden.

Juryen framhevet Bjørgens jordnære væremåte og målretta arbeid også når det butter imot.

Tour de Ski

– Jeg er stolt og ikke så lite satt ut, sa prisvinneren selv da hun mottok prisen i Val de Fiemme, kvelden før innspurten i Tour de Ski.

Et kvarter tidligere mottok hun også prisen som Årets kvinnelige utøver i 2011 etter en historisk innsats. Ikke minst under VM på ski i Oslo. Blir Marit Bjørgen “the terminator” historisk?

Hun vant prisen i konkurranse med blant andre Therese Johaug og Susann Pettersen. Kan hun bli historisk med å vinne Tour de Ski?

Sammen med resten av langrennsfolket fulgte 31-åringen Idrettsgallaen via videolink fra italienske Val di Fiemme, der de søndag avslutter årets Tour de Ski. Da ble hun vitne til at hennes gode venninne Therese Johaug ble kåret til årets navn.

Det er en pris Marit Bjørgen kommer til å få ved neste anledning om hun vinner Tour de Ski.

Vargas

Pin It on Pinterest