Bloggere har all verdens muligheter

Som blogger har du en unik mulighet til å formidle dine meninger, fortelle en hel verden hva du mener politisk, om interne stridigheter på jobben din, i klasserommet, eller å gi dine lesere et innblikk i hvem du er.

– Mange norske bloggere liker å vise hvilke outfits, sko,smykker og vesker de liker å gå i og ønsker å kjøpe. Andre bloggere er anonyme, men liker å fortelle sine meninger om aktuelle tema.

– En blogg er en digital dagbok som man velger å dele på Internett med andre bloggere og lesere av disse. Den unike muligheten til å bruke sosiale medier er det ikke alle som er klar over. Twitter, Facebook My Space og andre store nettforum er et fantastisk verktøy for deg som skribent på eget nettsted til å spre ditt budskap.

Dessverre er det noen få som misbruker dette til å spre edder og galle, ondskap og terror. Men som oftest er norske bloggere ryddigheten selv.

– Bare i Norge er det registrert mange hundre tusen bloggere og antallet øker for hver eneste dag. På verdensbasis er det nok mange hundre millioner bloggere som buker Internett flittig.

– Med noen få tastetrykk kan du spre dine meninger på sosiale medier og få andre meninger tilbake på ditt innlegg og argumenter på det du skriver. Noe av det du skriver kan gir enorm respons, andre ting driter leserne i å kommentere.

For å få respons på dine innlegg kan det være smart å tenke over hva du skriver, lese godt over før du publiserer, og tenk nøye gjennom hvilke lesere du sikter deg innpå med ditt innlegg.

– Denne bloggen leses av et vidt spekter mennesker fra svært mange forskjellige nasjoner til tross for at den stort sett er skrevet på norsk. Derfor brukes det mye tid på å variere innhold fra Justin Bieber, til fotball, til nyheter, sladder TV-program, sex, og om livet og døden.

På den måten får man lesere fra hele spektret og i alle aldersgrupper.

– Så lenge det er en anonym blogg vil den aldri bli verdens mest leste, men det er heller ikke poenget.

– Poenget med denne bloggen er å gi folk et unikt innsyn i det som skjer i verden, fra bloggerens stå sted,  i Norge, med norske ungdommer, i fotballverden, og med Justin Bieber som er verdens største unge pop ikon. Samt svært mange andre varierte temaer som folk flest er opptatt av.

– Gi dine lesere et større spekter, overraske leserne med et innblikk i dine meninger om et bestemt tema innen sport, politikk, eller yrkesvalg f.eks. Blogg-leserne er svært nysgjerrige og mange sveiper innom «randome» bloggere som skriver om ting de finner via Kvasir, Bing og Google. Derfor kan du få kommentarer og lesere fra folk som aldri har vært innom bloggen din før.

Bloggosfæren er en kamp om lesere, men ikke la det knekke deg. Skriv heller litt variert og bruk den unike muligheten du har til påvirke verden i riktig retning.

– Bruk også din mulighet til å kommentar andres blogginnlegg på en saklig måte, ikke bare for å få en kommentar tilbake. På den måten øker du seriøsiteten og integriteten på din egen blogg på riktig måte.

Har du forresten lest mine innlegg (pågående novelle) om tolleren Josef?

 

Vargas

2 thoughts on “Bloggere har all verdens muligheter

 1. Hei! Jeg liker veldig mange av innleggene dine og synes de er interessante og sanfunnsaktuelle. Selv blogger jeg om det jeg engasjerer meg i og hendelser jeg selv har opplevd. Trenger ikke være all verden, men jeg trenger heller ikke all verdens lesere. Det viktigste for meg er å få tankene ut og erfaringene ned på «papiret». Ofte er folk flest uenig med meg, men jeg har allikevel retten til å di mine meninger. Fortsett å blogge slik som du gjør.

  1. Hei Inger – Lill

   Så hyggelig at du er innom og leser mine innlegg, det setter jeg stor pris på.
   Du er veldig velkommen innom når det måtte være.

   Tusen takk.

   Jeg lover å stikke innom deg når jeg selv er inne å skriver, og lover å kommentere.

   Enig i at det er det viktigste, å skrive om det som er på minne og det man er opptatt av. Det
   er nettopp det jeg gjør selv også!

   Ha en super fin lørdag:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.