Brasil- karnevalet er langt mer enn halvnakne kvinner med paljetter

Mange nordmenn har en drøm om å reise til Brasil for å se på damene, og karnevalet. Damene skuffer nok ikke så mange, men karnevalet er så mye mer enn det som er vist på TV.

Rio har svært mye å by på, men karnevalet er like mye søppel i gatene, mer kriminalitet enn ellers, langt mer bråk og uro når det er høysesong for samba, nesten nakne mennesker over alt, og selvsagt høye fjærpryder.

Brasil viser paraden til en hel verden via TV bilder vi kjenner.

Baksiden av medaljen er det kun de som opplever festivalen som kjenner.

Feiringen av karneval i Brasil er noe forskjellig fra feiringen i Europa, og det finnes også regionale forskjeller i måten det feires på. Til tross for sitt katolske opphav, er ikke karnevalet i Brasil noen utpreget religiøs feiring.

Sent på 1800-tallet startet man med opptog i Rio de Janeiro. Disse opptogene ble kalt cordões og besto av folk som spilte musikk og danset i gatene. Disse cordõene anses å være forløpere for de moderne sambaskolene.

Karnevalet har selvsagt mange andre positive sider som gir mennesker på tvers av kulturer, religion og nasjonalitet møter hverandre i en orgie av musikk og kostymer.

Brasil er først og fremst forbundet med fotball. Sambafotball. Alle husker Brasil da de spilte fotball som ikke er spilt siden. Da Eder skjøt i mål fra 35 meter, Zico driblet alle og scoret vakre mål som om han aldri hadde gjort annet.

Jeg har en god venn i Brasil. Han hater tiden med karneval fordi det er forbundet med utelukkende negativ atmosfære, kanskje sett bort i fra sambamusikken. Man kan ikke bo i Brasil uten å akseptere sambaen.

Den er viktigere for brasilianerne enn brunost, grovbrød, melk og Sissel Kyrkjebø er for nordmenn til sammen. Med andre ord, drit viktig!

Brasil er langt mer enn fotball, karneval og samba. Skal du til de vakreste stedene i verden så må du bare innom Brasil.

Foto: http://www.ursispaltenstein.ch/

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.