Bussturen

 

En svært sjelden gang blir jeg tvunget til å ta bussen. Ikke slik å forstå at noen truer med å knuse kneskålene mine om jeg nekter å ta buss, noen ganger  er det det beste alternativet bare. Må innrømme at det er en merkelig og selsom opplevelse. 

Buss-sjåføren, en av våre nye landsmenn. De er mange i dette landet og det er bare fint det, men mitt inntrykk er at de fleste av dem enten kjører taxi, buss, driver restaurant eller kebabsjappe.

Er det bare det de kan, eller er det bre slike jobber de kan få disse som kommer fra et annet land enn de skandinaviske landene?

Han nikket høflig og tok i mot pengene, men gledet seg helt sikkert mest til å komme hjeme til kona og de seks ungene og Tiki Masala gryta.

– På bussen denne dagen var det mange mennesker som valgte å reise kollektivt. Noen hadde sikkert ikke annet valg. En ung gutt med «headsett» spilte høyt mens han nøye gikk gjennom spillilistene på sin iPhone4S.

I setet foran meg satt en mor med en datter på 4-5 år. Hun skulte på meg mellom setene. BØ! Sa jeg høyt og hun skvatt tilbake i sitt eget sete. Å skremme unger er alltid gøy. Mamma´n i sete ved siden av var ikke videre imponert over meg så det ut til.

På neste buss-stopp kom det på en eldre dame. Med gåstol. Hun skal sikkert til sentrum for å ta ut trygda si tenkte jeg. Hun så ut som hun ble hundre år når som helst, og hadde sikkert allerede vært i banken dagen før, noe hun selvsagt har glemt.

Når man er på tur. Med buss. Og med det får muligheten til å sitte å analysere mennesker i alle aldre, så gir det folk med stor kreativitet og fantasi enorme spillerom. Enda min busstur varte mindre enn 30 minutter.

– Rett ved siden av meg satt et par i tredveårene. Sannsynligvis hadde hun kjeftet han huden full for et eller annet. Hun så sur ut, og han så som han angret veldig på det han hadde fått kjeft for. Han ville helt sikkert vært alle andre steder enn nettopp på denne bussen med denne kvinnen.

To jenter i tennårene kom på på neste holdeplass. De prater høyt og kniser og ler, elsker all den oppmerksomhet det naturligvis gir. De går selvsagt i absolutt siste mote. Strømpebukse med olashorts utenpå, trukket gått opp i skrittet slik at rumpeballene neste faller ut av shortsen.

De gir signaler om at de har mye penger da de setter seg ned med hver sin smart-telefon og dytter proppene på plass i ørene. Sannsynligvis er de egentlige like blakke som enhver annen tennåring.

Det er lett å sitte å mene noe om alle andre. Trolig sitter flere av de andre på bussen og tenker akkurat det samme om alle de andre. Lurer på hva de tenker om meg…

En skremmende tanke.

Endelig var bussturen over for denne gang.

 

Vargas

7 thoughts on “Bussturen

 1. Hei og takk for morsom historie og den beskriver veldig godt sånn det er når du tar buss eller t-bane. Det er best du selv vet hvor du skal gå av for å høre på høytaler om neste stoppested er jo helt håpløst. Ikke så lett å forstå den ‘kebabnorsken’ blandet med diverse skurring på høytaler 🙂 Ja det er endel rart på disse bussene og t-banene :-). Jeg kjører bil jeg og koser meg faktisk i bilkø på E18 og statoil kaffe og fin musikk og underholdning på radio og CD spiller. Hører mest på P4 morgenfrokost og morgenklubben 🙂
  Hvis jeg tar kollektivt så er det hutigbåten over Oslofjorden og det er en veldig fin reise 😉
  Vennlig hilsen Liv<3

  1. Hei Liv

   Så hyggelig å høre i fra deg igjen:)

   Jeg reiser helst ikke med kollektivtrafikk, før jeg må som sagt. Jeg liker tog best i så måte- En busstur kan være
   litt av en opplevelsesreise ja.

   Takk for at du like min historie:)

   Håper du får en riktig god helg Liv.

   Vargas

 2. Jeg elsker å lide på bussen fordi jeg da kan sitte og se på miljøsvina i bil med hellig vrede og selvrettferdig fordømmelse!

 3. Jeg elsker å lide på bussen, fordi da kan jeg se på miljøsvina i bil med hellig vrede og selvrettferdig fordømmelse!

 4. Anten eg no syklar eller tek bussen, så kjenner eg meg som ein bøg hugfyrste sjåande ned på det hetro proletariatet i dei forpestande bilane deira.

 5. Til dere som kritiserer oss som heller velger å kjøre bil: for det første er kollektivtrafikken veldig dårlig bygd ut når du bor et stykke utenfor oslo. Feks går bussen bare en gang i timen utpå kvelden og bussene før på dagen er helt overfylt. Så kjører de som noe svin og så er det disse som annonserer bussstopp med kebabnorsk stemme. Bare dra til London, Paris eller Las Vegas og se hvordan det er der. Der går banene hele tiden og overalt undergrunn. Ble veldig overraska over hvor bra det var i Las Vegas. Veldig lett å ta seg frem med banen som går ca hvert 5 min hele tiden og uten noe som helst kaos slik som her i Oslo.
  Når eller hvis det går oftere baner og busser og det blir billigere så vil jeg også ta kollektivt, men inntil det så koser jeg meg i bilkø med P4 morgenfrokost og Morgenklubben med loven og co;-). Ja for det er faktisk ganske dyrt enda når det blir endel ‘soner’… Venstresida bare lover og lover bedre kollektivtilbud, men det blir bare med ‘tomme løfter’ denne gangen også!!!… imens de legger på avgifter og bompenger…
  Tusen takk for hilsener Vargas. Ja det var fin artikkel:-)
  Klem til Vargas fra Liv

  1. Du har rett Liv, Oslo er spesielt ille, spesielt på sommeren når det litt mer folk
   i Oslo- gatene enn ellers.

   Her kan mye gjøres på det kollektive tilbudet.

   Takk for hyggelig kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.