De viktigste hendelsene i 2012

2012 var et begivenhetsrikt år, fra store begivenheter som London OL og USA presidentvalget, til regionale konflikter i Midtøsten og Afrika, til mindre problemer her hjemme. Gjenklang fra fjorårets arabiske vår, som fortsetter med full kraft i Syria og Egypt. Den globale økonomiske krisen førte til bitre innstrammingstiltak til deler av Europa, noe som førte til store protester.

* Skolemassakrene i USA, og Batman terroren som rammet uskyldige.

* Nord Korea skyter ut langdistanse raketter, til store protester fra omverden.

* Konflikten mellom Gaza og Israel blusser voldsomt opp igjen.

* Syria i borgerkrig der diktator Assad regjerer på siste vers. Syria skjøt også ned et tyrkisk militærfly.

* Putin på ny valgt som Russlands president.

* Afghanistan, Irak og India preges av selvmordsbombere som tar med tusenvis av uskyldig mennesker i døden.

* I Sør Sudan blir mange mennesker drept i harde kamper.

* Whitney Houston ble funnet død etter en overdose.

* Märta og Ari tar med seg englene og reiser til London får å bo på ubestemt tid. Prinsesse Ragnhild går bort.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel fikk sin prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary. Til orientering er det altså kun et barn, ikke fire.

* EU får Nobels Fredspris.

* Norske, friske, flotte og gode ungdommer blir vitne til at 16 år gamle Sigrid blir kidnappet, for senere å bli funnet drept. En sak som ryster hele landet.

* Norsk politikk ble preget av Vågå-saken og andre pinlige saker, der det gikk hardest utover Arbeiderpartiets representanter gjennom årets overskrifter i media.

Det var starten på et år med mange overskrifter med krig, ulykker og vold på nasjonalt og internasjonalt. Som vanlig var vi her hjemme forskånet for jordskjelv, tsunamier, jordskred og alvorlig flom som normalt tar mange liv. Enda flommen i Gudbrandsdalen var alvorlig nok for de som ble rammet.

Dessverre var ikke svært mange deler av verden like heldig som oss.

2012 vil gå over i det som vil bli betegnet som et turbulent år for verdensøkonomien. I Norge derimot har alle piler pekt neste rett til vers. USA holder fortsatt pusten, men det ser bedre ut i januar 2013 enn for et år siden.

Terroristen fikk sin dom. 21 års forvaring. 10 lange uker med en rettssak som igjen åpnet allerede blødende sår. Et omfattende mediesirkus fulgte saken, en terrorhandling en hel verden sjokkert var vitne til 22. juli 2011.

NASA lander et fartøy på størrelse med en bil på den røde planeten Mars. De første skikkelige bildene sendes til jorden bare minutter senere. En bragd som sees på som den største i NASAs historie.

– Av det positive som skjedde i 2012 må man nevne OL i London. Kanskje ikke med norske øyne, men som arrangement, et av de flotteste noen gang. Storbritannia bør se tilbake på et år der ball-øya virkelig fikk vist seg fra sin beste side, med prinsbryllupet som icing on the cake.

Doping-skandaler har også vært hyppig i mediabildet gjennom året, der norske juksemakere valgte å legge kortene på bordet.

Norsk fotball ble rammet av en skandale ingen vet omfanget av ennå. Kampfiksing-skandalen vil garantert blusse opp i 2013 så snart en ball skal spares i løpet av våren.

Mangt er nevnt, mer er helt sikkert glemt, 2013 blir et år som vil få mye av de samme og helt sikkert andre overskrifter vi bloggere og aviser vil skrive om.

Ta vare på deg selv!

GODT NYTT ÅR!

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.