Det er 21 uker til sommeren- gleder du deg?

 

-Det er lenge til sol og sommer i Norge, men det går på mange vis riktig vei. Det er jo allerede medio januar. Norge har flere årstider, sommeren er manges favoritt. Allikevel er det politisk korrekt å si at hver årstid sin sjarm.

Jeg er ikke så veldig enig i det. Vinteren har ikke så mange positive sider. Enda årets vinter har vært av det mildere slaget så langt. I hvertfall sammenlignet med i fjor- som var den kaldeste på 100 år.

 

 

 

Sommeren gir oss så mange muligheter. Uteaktiviteter som man ikke får gjort midtvinters. Våren er også en fantastisk tid i Norge.

Skal du ut å reise i løpet av sommeren så bør du allerede nå begynne å planlegge ferien.

Ingen skandinaviske havner sover i juli, kanskje bare noen svenske… Odd Børretzen.

Det er kamp om feriehusene i Danmark, hotellene i Sverige og flysetene til varmere strøk. Det er et større utvalg nå enn om noen måneder. Noen velger bilferie, båtferie eller velger å være hjemme.

– Noen kloke hoder mener at det skulle ha vært mulig for nordmenn å kunne gå i hi som bjørnen vinterstid. Selvsagt kan man benytte den norske vinteren til å stå slalåm, ake lage snø engler osv. Det blir uansett ikke det samme som å ligge på svaberget å høre bølgene, måkene og kjenne varmen fra en stekende sol på en vinterblek kropp.

 

 

– En god norsk sommer med temperaturer over 20 grader er noe de fleste nordmenn ser fram til. En norsk sommer varer i ca 12 uker om man tar godt i. 4 av disse må man regne med overskyet og regn. Derfor er det mange som velger å reise til «sikker» varme og sol. Man tar rett og slett ikke sjansen på en sommer som den vi opplevde i fjor, og heller bestiller seg tur til syden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=weNvB4NbQB8[/youtube]

Det er ikke mange ukene til før man merker godt at dagene blir lysere, det er et godt tegn. Klokken stilles fram som kjent den siste helgen i mars.

Gleder du deg til sommeren?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.