Det magiske øyeblikket da du vet at du har funnet den rette

Forelskelse er en av de beste følelsene vi mennesker kan ha. Det er noen få øyeblikk, noen magiske dager der hjerte banker ekstra fort, tankene er nesten utelukkende på den utvalgte. Du tenker kun på en ting. Du har ikke matlyst, pulsen slår raskere du venter besøk, det er viktigere enn noen gang å gi et godt innrykk uten å virke desperat. Du er forelsket!

De aller fleste har vært borti den eventyrlige perioden da alt handler om den du ser på som den utkårede. Din utkårede.

Man har ikke levd nok etter min mening, før man har kjent på en uforbeholden kjærlighet til et annet menneske.

Hva er egentlig kjærlighet?

Er det når du tenker mer på noe annet enn det mennesket du elsker, du er bekymret når vedkommende ikke kommer til avtalt tid, savnet er dypt og inderlig når dere ikke er sammen? Når du gråter av glede når dere endelig sees igjen?

Da er det nok kjærlighet av beste merke.

Selvsagt kan det være foreldre til venner, foreldre og i aller høyeste grad egne barn. Alle foreldre elsker sine barn av hele sitt hjerte, ubetinget og grenseløst.

Du merker at du lever når din femåring ser deg inn i øynene og sier at han er glad i deg for første gang, og du ser vedkommende mener det.

– Selvsagt går følelsene over etter hvert, noen er forelsket i flere år, men for de fleste så går det over til kjærlighet som gir grunnlag for samboerskap, ekteskap og etter hvert felles barn. Det er da utfordringene starter for alvor. Det er da det er viktig å hente fram de viktige minnene, de øyeblikkene dere kjente for første gang på forelskelsens rus.

Noen ganger kan en gryende forelskelse mellom to mennesker være starten på et langt og varig ekteskap som gir dere felles gleder gjennom et langt liv, med barn og barnebarn, med de gleder og sorger livet ellers byr på.

Noen forhold varer livet ut, det er dessverre de færreste som får oppleve det, men det skjer. Det er beundringsverdig å holde ut med en og samme person i tykt og tynt gjennom et langt liv.

Kjærligheten er hovedingrediensene i et hvert forhold. Uten kjærligheten varer ingen forhold.

Bare det å oppleve å få bli gammel sammen, slippe å være ensom, å ha noen som elsker deg betingelsesløst og varig, med hud og hår, med mangler og rynker. Det er en gave som ingen kan vite på forhånd om man får oppleve eller ikke. Livet er uransakelig.

Ingen mennesker, ei heller i Norge kan leve uten at man møter glede, nytelse, sorg og sinne, kanskje hat og kjærlighet. Det er det som er så fascinerende med alle disse dager kalt livet. Man vet aldri hva morgendagen bringer. Heldigvis.

Bruk livet ditt til å ta vare på kjærligheten til dine nærmeste, de du har rundt deg og din familie. Noen kloke hoder mener at kjærligheten er meningen med livet.

Livet henger i en tynn tråd, siden vi vet så lite om morgendagen så er det disse dager vi lever vi velger å kalle livet.  Det skjer uforutsette ting vi ikke kan kontrollere. Vi kan komme ut for sykdom, ulykker, eller vi kan få problemer på andre måter som gjør livet vanskelig.

Det er når man er på det mest sårbare at man trenger sine kjære.

Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.

 

Vargas

 

2 thoughts on “Det magiske øyeblikket da du vet at du har funnet den rette

 1. Jeg har opplevd det fantastiske øyeblikket da jeg visste at nå hadde jeg funnet den jeg skulle tilbringe resten av mitt liv med. alle de ganger jeg så på han og ble fylt med umiddelbar lykke for jeg innså at jeg gledet meg til å bli gammel sammen med han – til trosss for at jeg alle år før jeg møtte han var helt sikker på at kjærlighet var for andre, ikke meg…

  -jeg stolte helt og fullt på han, på alle punkt. han fikk meg til å føle at jeg var universets midtpunkt for han, og jeg gjorde med glede alle de ting som han ba meg gjøre og mer. han var himmelriket og jeg svevde fordi han lovpriste meg så mye at jeg fikk vinger…
  -det jeg ikke så var at han tidlig begynte å plukke fjærene av meg når han først hadde fanget meg og satt meg i bur…

  …etter å ha fått han kastet ut for 2 år siden og siden strevet meg å klare å bli et normalt fungerende menneske igjen (stadig på veien til å bli ‘meg’) så har jeg kommet frem til følgende konklusjon; barna mine er de som får min hele kjærlighet heretter… den kjærligheten som jeg gikk så mange år og lengtet etter var ikke så fantastisk, den var bare en falsk speiling av en tåpelig drøm som ble misbrukt av en som kunne gamet å svindle noen for å oppnå egen vinning…

  hva gjør man når mannen i mitt liv brukte meg bare for å oppnå sin egen drøm og brydde seg ikke om at han ødela meg på veien; jo man ser tilbake på de årene da man var klokere og visste at kjærlighet er for andre, ikke for meg…

  -og dessuten; ingen kjærlighet er bedre enn den jeg har til mine barn, så får vi se om jeg noen gang vil komme til det punktet at jeg tør å stole på en mann igjen…

  1. Hei Cecilie

   Tusen takk for at du deler din historie på denne bloggen. En sterk historie!
   Jeg er enig i at kjærligheten til barna er den sterkeste, og slik er det vel for de
   fleste foreldre. Allikevel bør livet fylles med voksen- samtaler, og voksen-ting også.

   Jeg håper virkelig og tror det er en snill og god mann der ute for deg også Cecilie.

   Lykke til!

   Klem fra meg:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.