Regissør Gary Ross  fortelleren spennende og nervepirrende historie, full av indre og ytre dramatikk og moralske dilemmaer.

Jennifer Lawrence, som allerede har imponert i filmen «Winter’s Bone», er perfekt som heltinne her, og sementerer sin posisjon som en av Hollywoods mest interessante skuespillere.

– Historien finner sted i en post-apokalyptisk verden, der Nord-Amerika nå heter Panem og er delt opp i 12 distrikter. Befolkningen holdes i sjakk av et diktatur, blant annet ved hjelp av det årlige The Hunger Games.

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) blir tvunget til å melde seg frivillig, og filmen følger hennes vei til hovedstaden, til trening og til kamp i en kontrollert og kameraovervåket skog.

En film med en god del vold, men volden er ikke det mest sentrale i denne filmen, kunne nok vær satt til 15 år og ikke 11 år uansett. En film det kommer til å bli snakket om med positive fortegn i lang tid.

– I USA har filmfenomenet allerede spilt inn 900 millioner kroner, og det er den tredje beste premierehelgen noensinne. Kun «Harry Potter and The Deathly Hallows 2» og «The Dark Night» ligger foran på listen.

En filmtrilogi basert på bøkene til Suzanne Collins. Første bok er solgt i mer enn 3 millioner eksemplarer i USA alene.

«The Hunger Games» er dels forskrudd underholdning, dels skrekktaktikk fra myndighetene, en TV-overført happening der «tributter» må slåss med hverandre inntil én overlevende står tilbake.

– Noen mennesker er helt sikre på at noe vi veldig tragisk vil skje innen uoverskuelig framtid, og betaler derfor store pengesummer til de som kan hjelpe de når katastrofen inntreffer.

Terror, jordskjelv, tredje verdenskrig med bruk av atomvåpen, sult, pandemier og andre trusler som kan få vår klode til å gå under. Et såkalt Ragnarok.

– Spesielt i USA er det mange som betaler mye penger for å berge sitt eget skinn. De er blitt påvirket av Internett, spådommer i media og ikke minst filmer der trusselen til vår verden er den røde tråden.

Noen tror det snart er slutt, og snart som i vår leve tid. I USA er det meste mulig, også og tro på eventyr. Noen gjør seg styrtrike på andres frykt, og frykt selger bedre enn det meste.

Spesielt i USA finnes det spesiallagde underjordiske tilfluktsrom som tåler selv den verste tyfon, atomkrig eller annen livstruende farer. Her er det selvsagt de rikeste som får muligheten til å ta dette i bruk pga prisene.

Filmen «The Hunger Games» er i aller høyeste grad med på å påvirke sarte sjeler til å tro at vi ikke har lenge igjen. En glimrende film som anbefales uansett hvor skeptisk du er til denne genren, som av eksperter kalles dystopiske fantasifilm.

Blir du påvirket av alle dommedagsprofetier i media, på Internett og i mange nye filmer?

– Husk at all film er best på egen hjemmekino. Firmaet Projectiondesign.com er best i klassen på bildekvalitet, og har fått utmerkelser for hver eneste utgave av projektorer de har produsert.

En hjemmekino med skikkelige stoler, projektor og motorisert lerret kan komme på 200.000 kroner, men det kan også komme ned i 50.000 kr alt etter dine ønsker.

Det viktigste er at du har tilgang på et mørkt rom, du bør også lydisolere. Ikke for å forhindre lyd ut av rommet, men for å forhindre lyd inn i «Kinosalen.»

 

Kilde NRK.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fantasi blir til virkelighet- et møte som endret livet

    Jeg har møtt mennesker som jeg ønsker å gjengi fortellingen til,  på denne bloggen. Ikke alt passer for ungdom under...

Ord har makt- en skrivefeil kan få store konsekvenser

      Leonid Brezjnev, President i det tidligere Sovjeunionen Ord har makt. Og det skrevne ord har betydninger mht...

Lukk