Drikker du i smug, eller bruker du et påskudd for å ta deg et glass?

Mange tusen nordmenn sliter daglig med misbruk av alkohol, piller og narkotika. Dessverre så blir tallene høyere for hvert år som går. 

Kjennetegnet for en som drikker for mye og som kanskje trenger hjelp til å få bukt med alkohol forbruket er at vedkommende bruker en hver situasjon til å belønne seg selv.

Nesten hva som helst kan brukes til å belønne seg selv med en pils, en drink eller et par glass rødvin ekstra. Enten det er lørdag eller onsdag.

Ola og Kari nordmanns oppfatning av hva som er alkoholmisbruk har endret seg i takt med at det gjennomsnittlige alkoholforbruket øker. Både kvinner og menn drikker betydelig mer alkohol i 2012 enn for bare få år siden.

Bare forbruket på rødvin alene har økt med 50% på 10 år.

– I 1964 drakk hver og en av oss over 15 år i gjennomsnitt 3,5 liter ren alkohol i året. I fjor var forbruket mer enn 6 liter. I tillegg kommer det man produserer selv, og det som smugles inn i Norge. Det er ikke ubetydelige mengder.

 

De færreste klarer å være tøffe nok til å søke hjelp i tide. De fleste må få hjelp fra andre å innse at man har et så stort problem at man få profesjonell hjelp før det går for langt.

Bare de som har opplevd å leve med en alkoholiker tett i familien over lang tid vet at hverdagen er basert på løgn, løgn og atter løgn.

– Den som drikker må alltid finne påskudd eller en unnskyldning for å kunne drikke, for å ha tilgang på alkohol- uten å bli oppdaget. Svært ofte blir misbrukeren oppdaget før eller siden, og da raser en verden sammen. Man har gått bak ryggen på de som egentlig betyr mest.

Sin egen familie.

Bare ved å ta tak før det blir et problem er man sikker. Vær din egen sjef og styr over «kong alkohol». Ikke la deg styre, da kan det gå fort til man mister kontrollen.

Er du glad i noen som kanskje drikker for mye?

Søk profesjonell hjelp i tide.

 

Vargas

2 thoughts on “Drikker du i smug, eller bruker du et påskudd for å ta deg et glass?

  1. Dette er et utrolig viktig tema. Jeg opplevde ikke alkoholisme på nært hold før jeg var 23 år, og det kom som er enormt stort sjokk på meg. Hverken søstrene mine eller jeg ante hvordan vi skulle forholde oss til det. Det var tøft, og det er ikke lett nå heller. Det å måtte gå rundt i huset til mennesker som står deg nær å lete etter alkohol (for å gjemme det) er en ganske overveldende følelse av avmakt.. Det er vanskelig å forklare hvordan det føles..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.