Du vil ha mer penger enn noen gang i 2013

Forutsetningen er selvsagt om du har fast inntekt, har en partner som også har en sikker inntekt og du bør eie egen bolig. Det gjør svært mange av oss. Vi kan se med meget positive øyne på året som kommer. 

Hovedårsaken er den lave renten som ser ut til å holde seg lav i uoverskuelig framtid.

En god lønnsvekst, lave priser på det du bruker mest penger på og en solid kronekurs gir deg også muligheter til å reise mye for langt lavere summer enn tidligere.

– Norge går så det griner. Vi tjener mer penger enn noen gang, og er mer forsiktig med pengebruken. Dessverre så er det mange unge som tar opp for store forbrukslån de på sikt ikke klarer å forsvare.

– De bør benytte tiden vi går i møte med å få ned dyre lån så raskt som mulig, for å være sikker på at det ikke blir et problem om rentene skulle bli for høye. Alle forbrukslån er langt dyrere enn banklån, og bør derfor unngås så langt det lar seg gjøre.

Man kan peile norsk økonomi på Oslo Børs.

Her peker alle piler neste rett til værs. Tross en eurosone i dyp finansiell trøbbel og i økonomisk resesjon samt lavere vekst i såvel USA som Kina, har pilene pekt opp her på berget.

Hovedindeksen endte 2012 med en oppgang på 15,36 prosent.

– Det vil si et godt børs-år. Hva som skjer i USA har svært mye å si for norsk økonomi.

President Obama har sittet i krisemøter gjennom julen for å få stablet en krisepakke på bena. Lykkes han ikke med det så kan vi merke det på på både kort og lang sikt, også her hjemme.

– Blir USA sendt inn i en ny resesjon, vil verden overleve det også, men det vil sende sjokkbølger gjennom verdens børser og sende alle piler i feil retning. Det viktigste er at Obama får partene til å bli enige om den omstruktureringen som må til for å få landet på fote igjen.

Fra nyttår trer store deler av loven kalt «Budget Control Act of 2011» ikraft i USA.

Loven innebærer kutt på tilsammen 984 milliarder dollar (5.900 milliarder kroner) frem til 2021, med andre ord 109,3 milliarder dollar årlig.

– Grunnen til at USA er så viktig for vår økonomi er fordi Norge bruker USA som handels-base for import og eksport. Dollaren er en velkjent valuta for norsk næringsliv og USA er verdens største og viktigste stormakt, med Kina som den «nye- vinen» i verdens økonomien.

Kina er det land i verden som har desidert størst økonomisk vekst de fem siste årene.

Så lenge AS Norge går så det griner, oljeprisen er høy og oljen er å finne, så vil nordmenn suse inn i 2013 på en rosa sky. Eneste faren som skimtes i det fjerne er usikkerheten et eventuelt regjeringsskifte vil gi.

– Tar Erna Solberg og Høyre over, sammen med et eller fler partier, vil det gi utslag på børsen. Sannsynligvis i en kortere periode. Vær allikevel klar over at Erna Solberg vil få en knalltøff start på sin statsminister karriere, da alle Høyres «lik» begynner å falle ut av skapene.

Jeg vedder på at avisene er i ferd med å kvesse klørne allerede.

Inntil da kan vi drikke Champagne rett i fra flasken gjennom hele 2013.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.