Eldre ønsker å komme seg på nett – det kan få konsekvenser

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FcN08Tg3PWw[/youtube]

Om du velger å overtale dine foreldre eller besteforeldre til å kjøpe seg PC, MAC eller iPad, så sørg for å lære de opp skikkelig før de får fritt tilgang. Ellers kan det få følger som sett i videoen. Et herlig eldre ektepar har satt på opptak på web cam uten å skjønne stort av hva det inne bærer. 

Eldregenerasjonen vokser voldsomt i store deler av verden, så også i Norge heldigvis.

– Utvalget av tekniske redskaper som feks en personal computer er et fantastisk hjelpemiddel som også de eldre kan ha stor nytte av. Både for underholdning, men også for nytte. Betale regninger, holde kontakt med venner og familie som bor langt unna. Og ikke minst holde seg oppdatert på hva som skjer i bloggosfæren.

Jeg vet om flere eldre mennesker som har stor glede av å blogge. Det er dette jeg har ønsket hele livet sier de, å kunne lese, skrive å være i kontakt med andre mennesker.

Spør man de yngre så skjønner de ikke hvordan man klarer seg uten en pc, og i de fleste norske hjem finnes det fler enn en.

Elderly Woman

Foto: http://www.freedigitalphotos.net

Du som er i din beste alder bør gå sammen med andre i sin beste alder, og bli enig om å spleise på en personal computer- eller PC som det også kalles.  Til en eller flere av de eldre i familien. Det koster ikke mange kronene for en helt enkelt bærbar PC.

Det finnes utallige datakurs for seniorer. Det kan være det smarteste en senior kan gjøre, å komme seg på nett.

Det ville kanskje vært noen protester som at de ikke trenger osv. Men det er fordi de ikke vet hva det er, de vil får en oppvåkning av ny verden som de vil få stor glede av.

Bare ved å komme seg på Facebook så vil mange godt voksne mennesker muligens treffe igjen venner og kjente de ikke har snakket med på mange tiår.

WordWideWeb, eller (www) som er den velkjente forkortelsen gir så mange muligheter at det er bare fantasien som setter en stopper for hva man faktisk kan bruke det til. Internett er muligens tidenes oppfinnelse som har satt mennesker verden over i stand til å effektivisere sine virksomheter blant annet.

Internettet gir bare muligheter, du skjønner det så snart du er online.

Det beste for de eldre som kommer seg på nett er at de kan få sin egen dataekspert i form av egne meget datakyndige barnebarn.

Vargas

6 thoughts on “Eldre ønsker å komme seg på nett – det kan få konsekvenser

 1. Haha så søtt. Skjønner jeg må ta meg god tid når jeg skal lære opp bestemoren min på pc som hun fikk til bursdagen sin nylig…;P Hun er så spent på dette «fenomenet» så blir jo gøy å se hvordan hun tar det;)

  1. Hei Stine

   Så hyggelig å høre i fra deg igjen. Det er viktig at du i hvertfall lærer henne opp i hvordan WEB Cam brukes he he:):) Kan hende bestemoren din får stor glede av sin PC:)

   Takk for at du stakk innom Stine.

   Vargas

 2. Hei Hei!

  Jeg holder på med et masterprosjekt rundt eldre og bruk av touchskjermer (ipad/nettbrett osv..) hvor godt det som finnes fungerer og dekker kravene til den eldre generasjonen. Høres ut som dere kanskje har noen besteforeldre som er litt interessert i alt det nye som kommer innenfor teknologi. Hvis enten jeg kunne sende dere noen spørsmål dere kunne spørre besteforeldrene deres om, eller om dere bor i Oslo området (østlandet) kanskje jeg kunne ha møtt dem en liten tur for å høre om deres erfaringer og tanker rundt alt det nye som kommer hadde det vært fantastisk 🙂 Skjønner godt om det kanskje ikke går, men da jeg kom over denne artikkelen tenkte jeg at jeg kunne jo gjøre et forsøk 🙂 Er spennende og lærerrikt og høre om erfaringer og tanker den eldre generasjonen har rundt dette 🙂

  mailen min er: kaprimo@hotmail.com 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.