Er det uhøflig å sitte med smarttelefonen hvor som helst- når som helst?

 

Når du skal spise lunsj med dine kollegaer neste gang, ta en liten opptelling rundt bordet og se hvor mange som sitter bøyd over sin iPhone eller Smarttelefon. Det er stor sjanse for at fler enn halvparten er opptatt med pekefingeren over skjermen. 

– Man blir asosial og innesluttet av å gjøre bare»sine» ting, uansett om man skriver en viktig sms, spiller «Angry Bird», «Wordfeud» eller legger kabal. Vi er alle vår egen sjef og kan gjøre som vi selv vil. Spesielt i lunsjen. Men er ikke det et skritt tilbake i vår sosiale adferd? Burde vi ikke heller snakket med de vi nyter vårt daglige brød sammen med?

– Til tross for at man sitter i et meget viktig møte så er det faktisk en god del avdelingsledere, direktører og disponenter som bare må sjekke telefonen sin. Det kan jo ha skjedd noe siden sist. Meldinger i innboksen, noe nytt på Facebook, eller kanskje en viktig mail? Det er mange grunner til å måtte sjekke.

 

Foto: Barnevakten.no

Nesten alle har en Smart telefon, som kan brukes til det meste. iPhone har til og med en egen digital stemme, Siri, som du kan spørre om alt mulig, og i tillegg få svar. Riktig nok på engelsk, men dog. Smart telefon er smarte greier. Men kan den være fordummende hvis den tar all vår tid?

Dvs, Smarttelefonen er hverken dum eller smart. Det er brukeren som er dust, om man ikke viser hvem som bestemmer.

Synes du det er greit at alle sitter med hver sin telefon i lunsjen, så er det ok.

Jeg synes det er på sin plass med en telefonkultur endring i det norske samfunnet, slik at vi ikke blir mumifiserte einstøinger med en lang finger som kun kan brukes på telefonskjermen.

Framtidens lunsjpauser blir kanskje inntatt i enerom med Smarttelefonen i den ene hånda og skiva i den andre om vi ikke er på vakt. Burde vi ikke heller rett og slett spørre den som sitter ved siden av. «Hvordan går det?»

Ta del i debatten, vår viktigste sosiale egenskap er jo å snakke med hverandre. Face to face, ikke via sms eller mail.

Vi må ikke la den moderne teknologiens framskritt få oss til å glemme at vi er sosiale vesener som har godt av å snakke, diskutere, flørte og å tørre å ha egne selvstendige meninger.

Vintage Telephone

Foto: http://www.freedigitalphotos.net

Gjør det til en vane at du slår av Smarttelefonen når du går til lunsj, så bidrar du til at det blir hyggelig i stedet for et Smarttelefon LAN- Party.

Det moderne samfunnet forlanger at vi er sosiale, på nett og følger med i de fleste sosiale medier. Det betyr ikke at vi må være «online» til en hver tid.

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article14291543.ab#abArticleComments

2 thoughts on “Er det uhøflig å sitte med smarttelefonen hvor som helst- når som helst?

 1. Når alle andre prater om de nye spesiallagte steinlistene de har nylig kjøpt inn til huset sitt syntes jeg det er deilig å ta frem wordfeuden min, da jeg ikke er kommet til «huseier» nivået enda. Samtalene kan fort bli tørre når man jobber med en eldre generasjon.

  Men ja, ser hva du mener. Men alt i alt, lunsj er fritid..

  1. Hei SuperRosa

   Så hyggelig at du stakk innom Vargas

   wordfeud har jeg ikke fått noe smell på ennå, det kan ha noe med at jeg får for liten tid. Jeg liker originalen best. Altså Scrabble som du skjønte.
   Bør ikke lunsjen brukes til å konversere med kollegaer der mobilen er lagt til side? Enig i at lunsj er fritid, men jeg synes det er et skritt i feil retning om det sitter folk med hver sin Smarttelefon uten å se opp i løpet av lunsjen.

   Tusen takk for din kommentar. Hyggelig!:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.