Er Romfolket annenrangs mennesker?

 

Romfolket er kommet til Norge for å bli, og det ser ut til at de blir fler og fler av disse menneskene, spesielt i de største byene. Til et tiltakende problem for mange kommuner om man skal tro på mediebildet de siste ukene, og det bør man jo. 

Romfolket kommer fra Romania, det er sigøynere som består av mange ulike etniske undergrupper, herunder folkegruppene roma, også referert til i noen medier som «romfolk», uten at Romfolket er noe godt ord man finner i så mange leksikon.

Romfolket er minoritetsgruppe som kan sammenlignes med utryddelsen av jødene før 2. verdenskrig, selvsagt satt litt på spissen. Allikevel er det et tankekors at så mange mennesker i Europa «hater» en gruppe mennesker som mye tyder på i Europa i dag.

Det skal vi være veldig forsiktig med.

– Ingen ønsker å bli fra stjålet våre verdier, eller stukket et pappkrus opp under nesen hver gang vi skal i butikken, og får kanskje slengt ei melding etter seg om du ikke vil gi noe penger. Uansett bør vi sette oss inn i hva dette faktisk handler om.

Ondsinnede myter, kunnskapsløshet, fremmedrykt og fordommer florer blant oss rike nordmenn. Det er på tide å stikke fingeren i jorda, se seg selv i speilet spør vedkommende du ser. «Hvilken rett har jeg til å dømme»?

– Ja, har du egentlig noen rett til å dømme andre mennesker som ikke har like fine klær som deg, like mye penger som deg, lik ditt perfekte liv? Har du egentlig noen rett til å dømme ut i fra det andre forteller deg?

Representanter fra Romfolket spiser frokost Foto: TV2.no

Media har mye makt, og i nyheter og aviser kan man lese skremselspropaganda  om Romfolket som steker, rotter, måker og naboens hund på en engangs grill i et buss-skur rett i nærheten.

Jeg er ikke helt sikker på at det bilde er så riktig. Mat må mennesker ha, og de som ikke har egen bolig må tilberede sine måltider utendørs.

– Sannsynligheten for at et helt folk ikke er mindre verdt enn oss andre er en selvfølge, troen på at vi kan bo sammen mørk og lys, brun og hvit bør få grobunn i det norske samfunnet. Vi må ha tro på oss selv, vise neste kjærlighet og dele godene med andre. Selv om de har møkkete klær, lukter vondt og er mørke i huden.

Kanskje nettopp derfor bør du heller gi en slant ekstra…

– De fleste land i Europa gjør sitt for å stagge flyktningestrømmen som kommer i stadig større antall. Romfolket er over alt, og de blir dårlig behandlet. I Italia og Frankrike blir de kalt skadedyr og blir avvist på kjøpesenter og restauranter.

Det er fattige mennesker som har det så ille i landet de kommer i fra at de søker lykken i livet der de vet det er overflod av penger, mat og håp.

Nestekjærlighet og omsorg er vel noe av de få tingene romfolket ikke finner i Norge.

– En politistasjonsjef i Oslo er blitt politi anmeldt for å diskriminerende uttalelser rettet mot rom folket. Det er organisasjonen «Folk er folk» som har gått til det skritt å levere anmeldelsen. Denne organisasjonen teller i skrivende stund 82 medlemmer.

Stasjonssjefen har i en lokalavis oppfordret befolkning til å melde fra om en spesiell gruppe mennesker tar seg til rett og danner leire på tilfeldig valgte plasser i hovedstaden, uten samtykke fra kommunen.

Selvsagt skal ingen kunne ta seg til rette mot lov og orden, ei heller de som kommer til Norge for å tigge, stjele og luske til seg gratis mat eller tjenester.

Når den svakeste er den klokeste vinner han…

– Jeg påstår ikke at Romfolket alene er en gruppe kyniske kjeltringer, men noen av de er i Norge utelukkende for å skaffe seg andres verdier. Disse bør taes hånd om og sendes ut av landet raskest mulig.

Men jeg mener at de aller fleste som kommer til Norge- gjør det fordi de vet at det er et godt land og bo i,  de kommer med håp om et bedre liv enn det de har fra før.

– Vi nordmenn liker ikke å måtte dele med andre, spesielt ikke om de andre ikke fortjener en bit av felles godene. Mange har et forskrudd syn på fellesskapet. Er det sånn at om man ikke i jobb bør man heller ikke få mat?

Kommer det svensker og dansker og vil bo på sofaen hjemme hos deg og meg fordi de skal spille fotball eller håndball-turnering i nærmeste treningshall, så åpner vi hjertedøren.

– Kommer det Romfolk å ringer på og spør om et stykke brød så tror jeg de fleste ville smelt igjen døra litt brennkvikt.

Vi skal vokte oss vell for ikke å bli for hovmodige, griske og lite omtenksomme.

– Det norske folk har fått et stempel for å være kloke og gode etter at vi løftet roser i felles trøst og stod samlet i sorgen etter terroren i fjor sommer. Det samme folket snur ryggen til en ukjent gruppe mennesker som bare trenger litt mat for å overleve.

– De aller fleste tiggere som sitter langs Karl Johan i Oslo, ved kjøpsenter inngangen eller ved betalingsautomatene vil deg ikke noe vondt. Tvert i mot, de ønsker at du skal våkne opp og skjønne alvoret.

– Romfolket sitter ikke og tigger fordi de ikke har annet å gjøre, eller fordi noen ber de om det. De fleste sitter der for å få nok til å brødfø seg selv og sine barn. Du vil kanskje si at de får komme seg tilbake til der de kom i fra.

Hva sier det om oss?

Hvis alle mennesker i Norge bare skal tenke på seg og sitt, og snur ryggen til alt som er nytt, krevende, litt skummelt og nekter andre mulighetene til å skaffe seg det man trenger for å kunne leve, så er vi virkelig på feil spor.

Ta en ekstra titt i speilet når du får muligheten, se etter om du fortjener å ha det så veldig mye bedre enn de som ser annerledes ut.

Kanskje du skal finne det speilet nå med det samme?

 

Vargas

 

 

5 thoughts on “Er Romfolket annenrangs mennesker?

 1. Det er skremmende hvor lite informert du er om de faktiske forhold.
  Fulgte du i det hele tatt reportasjen NRK gjorde med de to romfolk-overhodene Jan Jansen og og Pål Karoli?
  Disse er overhoder for romfolket og uttaler selv at øst-europeiske romfolk er her kun for å tigge, stjele og selge falske smykker eller gull. Når det kommer fra deres egne rekker er det på tide å slutte med den norske naiviteten der vi tror at alle vi møter på vår vei har edle hensikter.
  Jeg råder deg til å benytte deg av kollektivtrafikk i Oslo, gjerne Nationaltheater-området, med verdisakene dine i jakkelommen. Ring meg (med reserve-telefonen) når du står der uten lommebok og mobil. Jeg har benyttet meg av kollektivtrafikken helt siden 2006 til dags dato, og jeg begynte i 2008 å skrive ned alle tilfeller av lommetyverier jeg ser på trikk, t-bane, og buss. Det er skremmende å se at det tilsynelatende er KUN romfolk/sigøynere involvert i disse episodene, med et par unntak.

  I Norge har vi så ekstremt gode sosiale byråer som skal hjelpe enhver borger dersom man har havnet i rennesteinen. NAV, Frelsesarmeen, BlåKors, Dagsarbeidssentralen, Hospitsordninger, =Oslo, gratis sykehusordning, tilgang på kommunalbolig dersom årlig inntekt er under 36.000, og andre tiltak som skal passe på at ingen faller utenfor nettet. Det er så mange ordninger som man kan benytte seg av, og derfor er det bare naivt av oss å tro at det er kjempesynd på romfolket og at vi må frelse hele romfolkbefolkningen i Europa. Nei, vi skal ikke åpne slusene og frelse hele verden. Det er derfor vi lagde stater og nasjoner i utgangspunktet, fordi vi vil ta vare på oss selv og ikke alle andre.

  Og kan jeg spørre hvordan du tilsynelatende ‘vet’ alt om hva romfolket vil eller ikke? Du snakker jo som om du har tatt en doktorgrad i hva de vil, og sier at de som sitter på Karl Johan ikke har gjort noe kriminellt, de vil bare ha penger til å brødfø egne barn. Har du spurt dem, har du snakket med dem? Spar meg, og vær ærlig og si at du bare antar noe i den retningen.

  Jeg stemmer ikke FrP, men jeg vil ha en fornuftsbasert asyl-, innvandrings-, og integreringspolitikk som bruker de faktiske forhold som bakgrunn for avgjørelser. Bare se i media, og se hvor mange tilfeller der en sigøyner har blitt tatt, dømt, og sendt ut av landet. Personen er tilbake i landet på under en måneds tid. Man trenger ikke å ha lest Da Vinci-koden for å skjønne at noe er dramatisk galt når noe slikt kan skje.
  Det er ingenting rasistisk eller proteksjonistisk ved å innføre en amerikansk modell der tidligere lovbrytere nektes adgang til Norge. Vi vil ikke ha flere!

  Den eneste oppvåkningen som er på tide er den at vi må slutte å slippe mynter og sedler ned i koppene til disse personene. Ja, det er kanskje synd på de som sitter der, men de er en del av organisert kriminalitet. Stoler ikke på meg? Sett deg på en benk ved Nationaltheatret i Oslo og vent til klokkeslettet 22:30, og se om det ikke kommer er finere bil som henter inn pengene som tiggerne har fått igjennom dagens løp. GJØR DET.

  1. Christian-
   Hva vet du om jeg har snakket med Romfolket? Hva vet du om at alle er kjeltringer? Det er jo helt åpenbart at du har en naiv innstilling til livets vanskeligheter for mennesker som ikke er fra Skandinavia.
   Det er mer enn skremmende hvor naiv og lite informert om de faktiske forhold du er.
   Selvsagt er det andre enn representanter fra Romfolket som raner, stjeler og gjør hærverk i hovedstaden.
   Din påstand er ikke bare uriktig, den er faktisk et signal på at du ikke har peiling på det du snakker om.
   Det er pga folk som deg at vi har et samfunn som blir verre og verre for folk som ikke er født med gullskje i munn og født i Norge.

   Vargas

 2. «Christian-
  Hva vet du om jeg har snakket med Romfolket? Hva vet du om at alle er kjeltringer? Det er jo helt åpenbart at du har en naiv innstilling til livets vanskeligheter for mennesker som ikke er fra Skandinavia.
  Det er mer enn skremmende hvor naiv og lite informert om de faktiske forhold du er.
  Selvsagt er det andre enn representanter fra Romfolket som raner, stjeler og gjør hærverk i hovedstaden.
  Din påstand er ikke bare uriktig, den er faktisk et signal på at du ikke har peiling på det du snakker om.
  Det er pga folk som deg at vi har et samfunn som blir verre og verre for folk som ikke er født med gullskje i munn og født i Norge.

  Vargas»

  Vi kan like godt snu på fjøla og spørre deg det samme? Til du kan dokumentere dine påstander, bør du ikke snakke for høyt.

  Selv ser jeg på romfolk (sigøynere) som parasitter og tjuvradder. Jeg synes ikke det er rart at de er regnet som uønsket. Man ligger som man reder.

  1. De burde vel vært skutt alle sammen? Er det ikke det du mener? Du har en naiv og patetisk holdning til livet og mennesker rundt deg. våkne opp!

   Noen av Rom folkets representanter er tjuvradder, akkurat som nordmenn er det. Du kan ikke ta en hel folkegruppe over ett slik som du gjør i dine naive og kunnskapsløse påstander.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.