Fotball er verdens mest lidenskapelige masseidrett. Elsket av milliarder over hele kloden. Et spill som fører til enorm glede for noen, bunnløs fortvilelse og i salte tårer for andre. EM i Polen og Ukraina har vært en fantastisk suksess på alle måter, til nå.  

– Trist at Ukraina ikke får sitt mål registrert som scoring, når det står en dommer på mål-linjen to meter unna. Man skulle tro at slike avgjørelser ville vært unngått med 5 dommere pr kamp, men dessverre så er nok en dommer-skandale et faktum.

– Den store skuffelsen må selvsagt være en av de store favorittenes meget svake innsats, Nederland. Var blant de som på forhånd skulle kunne være med helt til slutt, men slik gikk det ikke for favoritten fra gruppe B.

22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.

Gary Lineker

– Russlands åpningskamp var av det imponerende slaget med vakkert spill og pene mål, men det ville seg ikke til videre spill for Dick Advocaats menn. Begge vertslandene er også ute etter at Polen kom sist i sin gruppe, og Ukraina tapte mot England i sin siste kamp i gruppespillet.

De fleste favorittene er videre til de meget spennende kvartfinalene, og dermed kun 8 lag igjen i årets EM i fotball.

Det braker løs allerede 21. juni med Tsjekkia- Portugal kl 20:45.

Fredag 22. juni er det klart for Hellas mot Tyskland kl 20:45

Lørdag 23. juni møtes Spania- Frankrike, denne kampen går kl. 21:45

Søndag 24. juni er det nok et gigantmøte, da er det Italia og England som skal gjøre opp om avansement til Semifinale. Også den kampen begynner kl 21:45.

Semifinaler spilles vinner 1 mot  vinner 3 og  vinner 2 mot vinner 4.

Da er det kun 8 kamper igjen av totalt 31. Det er duket for en eventyrlig avslutting og håp om masse deilig fotball og en verdig vinner som løfter trofeet i Kiev 1. juli.

Her er en TV oversikt.

– Jeg tror det er Tyskland som vinner EM fordi de har svært mange gode spillere og et mannskap som er sulten nok til å klare det. Spania har vunnet de to siste store mesterskapene, men de ser ikke like sulten ut på suksess denne gangen, til tross for tidvis glimrende spill.

Hvem tror du vinner Euro 2012?

Kilde: UEFA.com

Vargas

Pin It on Pinterest