Felix Baumgartner kan dø på direkten- følg stuntet hans her:

Kanskje det mest vågale forsøket på å sette verdensrekorder noen gang. Felix Baumgartner (43) vet at forsøket medfører enorm risiko. 

Fryktløse Felix skal hoppe fra en spesiallaget helium-ballong fra 36.576 meter høyde. Det vil si fra stratosfæren, som er det laget av jordens atmosfære som ligger mellom troposfæren og mesosfæren.

Østerrikeren vil være det første mennesket som bryter lydmuren uten noen form for beskyttelse bortsett fra en rom-drakt.

Samtidig vil han sette verdensrekord i fritt fall ved å hoppe ut i fallskjerm fra en kapsel som er brakt opp i en høyde av 37 kilometer over bakken av ballongen.

– Prosjektet er kalt Red Bull Stratos og har selvsagt mange følgere på TWITTER. Kvalifisert personell fra NASA har vært med på å hjelpe Felix i en forberedelsesprosess som har vart nærmere fem år.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wHel8jD3X5A[/youtube]

 Felix vil sette seg i en trykkapsel og vil være iført en drakt ganske lik de som brukes av astronautene. Et kamera vil være festet på en stang ut fra kapselen og overføre bilder av selve spranget fra rekordhøyden direkte ned til bakkemannskapet.

Det vil vise hvordan Baumgartner lener seg ut og lar seg falle fritt i ca. 5 minutter. Alt av ekstremsport vil få en ny dimensjon om Felix lykkes.

Stratosfæren er ikke teknisk sett «rommet», men likevel minner Felix Baumgartners rekordforsøk mer på en romferd enn et vanlig fallskjermhopp.

Derfor har han fått spesialdesignet en trykkbevarende romdrakt og hjelm for å beskytte ham fra de ekstreme forholdene.
Utstyret vil også gi ham oksygen under nedturen.

Han vil bli historisk, verdenskjent, styrtrik og veldig glad. Om han overlever.

Følg det intense og meget risikofylte stuntet live på YouTube.

Kilde: Aftenposten.no og Wikipedia.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.