Grådige bønder vil ha mer penger- Jævla bønder!

Norske bønder har det bedre enn de fleste og har fått mer penger  gjennom flere statsbudsjett enn noen andre arbeidsgrupper. Subsidiene er så massive at de får nesten ikke igjen traktor døra. Til ingen nytte, nå vil de straffe norske barn på 17. mai.

Med å blokkere diverse mel produsenter håper Bondelaget å lage brødkrise, det vil si ingen pølsebrød til ungene på nasjonaldagen om grådige bønder får det som de vil.

Bøndene er avhengig av alle forbrukere for å få solgt sine varer. Allikevel så går de til det skritt å hindre bakerne å bake brød til de samme forbrukerne.

Her sager de av den samme gren som de selv sitter på. Jævla bønder!

– Bøndene har blinket ut møllene Bjølsen i Oslo, Vaksdal, Buvika ved Trondheim og Skien for blokaden fra i morgen tidlig. Da vil trolig traktorer i stort monn sperre utkjøring av varer fra møllene.

En gjennomsnitts bonde tjener tett opp mot en halv million kroner i året, og er villsint for at han ikke får mer. Dette er en grådighetskultur det lett går an å bli kvalm av.

 

Foto: SIGBJØRN HOFSMO/NTB SCANPIX

– Europa står på randen av konkurs, det manes til forsiktighet og moderasjon i alle ledd i det økonomiske samfunnet og i EU, norske bønder tømmer heller ut millioner liter melk. For å statuere et eksempel på at de ikke er fornøyd.

Jævla Bønder!

– Det planlegges flere aksjoner. Vi vil synliggjøre problemene for matvareprodusentene. Det har hopet seg opp en veldig frustrasjon over lang tid, og blant bøndene er trykket veldig stort, sier organisasjonssjef Toril Wikestrand i Akershus bondelag.

Bønder over hele landet aksjonerte i går på ulike måter.

Staten leverte sitt tilbud i årets oppgjør med en total ramme på 900 millioner kroner onsdag. Kravet fra Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag var på 2,2 milliarder kroner.

Leder i Senterpartiet (Sp), Liv Signe Navarsete sier til NRK at hun kan stå inne for det tilbudet som staten har kommet med.

– Vi er et politisk parti. Vi er ingen fagforening for landbruket. Vi må ta helheten i politikken innover oss, sier Navarsete som maner bøndene til moderasjon, slik de gjør til andre grupper.

Norske bønder gjør en viktig jobb, og norske forbrukere vil ha norskprodusert mat, men ikke for enhver pris. Det må finnes en grense på grådigheten, også for bøndene.

Jævla bønder har fått enda en betydning!

Kilde

VG.no

 

Vargas

 

http://www.vl.no/samfunn/bondene-krever-til-salt-i-groten/

 

37 thoughts on “Grådige bønder vil ha mer penger- Jævla bønder!

 1. Med å blokkere diverse mel produsenter håper Bondelaget å lage brødkrise, det vil si ingen pølsebrød til ungene på nasjonaldagen om grådige bønder får det som de vil.

  Så du tror at alle pølsebrød i dette landet blir laget på morgenen den 17 mai eller dagen før? Tro om igjen.

  JÆVLA IDIOT!

  Bøndene er avhengig av alle forbrukere for å få solgt sine varer. Allikevel så går de til det skritt å hindre bakerne å bake brød til de samme forbrukerne.

  Og forbrukerne er ikke avhengig av bøndene mener du?

  JÆVLA IDIOT!

  En gjennomsnitts bonde tjener tett opp mot en halv million kroner i året, og er villsint for at han ikke får mer. Dette er en grådighetskultur det lett går an å bli kvalm av.

  En halv million hjelper lite når det er 400 000 som går til utgifter.

  Flytt til Sverige eller sult da vettu, grineunge!!!

  Unnskyld språkbruken, men det ser ikke ut som du har noe i mot det.

 2. Kan du ikke starte som bonde selv hvis du mener at det er så lukrativt i følge deg.
  Da vil du ha råd til slott og fete biler på gårdsplassen, damene vil nok løpe etter deg fordi du er så rik.

  1. Problemet er at lagrene tømmes raskt når folk hamstrer- Pølsebrødene er bare
   en parantes i denne sammenhengen. Bøndene er et grådig folkeslag som folket er avhengig av.

   Trist å se at det blir færre gårdsbruk for hver eneste dag, og de som er igjen er drevet av de grådigste bøndene.

   Vargas

 3. De går jo ikke akkurat konkurs disse bondesvina, det er bare å gi meg gården deres vederlagsfritt til i meg mot bytte mot min jobb i industrien som skiftarbeider. takker og bukker jeg. Skjønner ikke at dere ikke skjems over den grådighetskulteren dere i større grad dyrker frem. ser ut som det er det eneste dere klarer å dyrke forøvrig. Det er kornstøtte og subsidier i alle former. tyngste jobben dere har er å starte traktoren og kjøre til postkassa for å hente støtte for feilslått avling. Har overhodet ingen sympati for en gjeng innavla venstrevridde sutrekopper.

  1. Det har du helt rett i Terese, men det er nok litt flere problemer enn
   mangel på pølsebrød på nasjonaldagen. Bøndene tar brødet fra forbrukerne
   som handler de varene bøndene produserer.
   Blir det samme som å banke opp brannmannen som kommer for å slukke
   brannen i huset ditt.

   Bøndene er grådige, og får mest- hvert år!

   Vargas

 4. Selvfølgelig er problemet større enn brød på nasjonaldagen. Bakers sier at de har nok mel på lager til å holde normal brødproduksjon i en ukes tid, så uansett om bøndene sperrer for mellevering i morgen, så har ikke det noe å si på om det blir brød på 17.mai eller ikke.
  Et problem her er alle idiotene som tar det Bondelaget sier for god fisk, og hamstrer opp brød og mel, slik at det ikke blir nok til alle. Er ikke bare bøndene som er grådige, skal jeg si deg.
  Og frem til alle som sitter i byene/tettstedene og bitcher om at bøndene har det så enkelt og at de har det altfor godt – jeg synes ikke altfor mange av dem bør skrike så høyt før de har gått et par mil i en storbondes slagstøvler.

 5. Nå kan ikke jeg si så mye om denne saken, da jeg ikke har satt meg inn i den. Men leste en artikkel i DB og der kom dette blant annet frem:

  http://www.dagbladet.no/2012/05/15/nyheter/protest/bonder/forhandlinger/brodmangel/21596301/

  – For det første tjener norske bønder rundt 180 000 kroner mindre enn hva en gjennomsnittlig nordmann gjør. Samtidig ble det ingen forhandling mellom staten og organisasjonen, da bøndene ble tilbudt en lønnsøkning på 4000 kroner mindre enn andre grupper i gjennomsnitt, sier Stuve.

  Ellers vil jeg vel si at uansett hva slags yrke det dreier seg om, så har da folk en tendens til å skyte i været hvis ikke de får det som de vil, og den mengde penger som de ønsker, både fra yrkesgrupper som får mer enn nok, og fra yrkesgrupper som trenger mer.

  For videre å sitere Per Sandberg som han skrev på facebook siden sin:

  Jeg har full forståelse for at norske bønder er i harnisk. Regjeringens landbruksmelding la klart store forhåpninger i næringen. Når regjeringen ikke følger opp er det helt naturlig at bøndene reagerer

  Noe jeg også da må si meg enig i, når regjeringen gir beskjed om en ting, men går tilbake på det de har sagt så er det klart man reagerer, uansett hvilket yrke eller posisjon du er i!

  Forøvrig så hang jeg meg opp i et av argumentene dine, som jeg syns ble litt feil – nemmelig dette om at bøndene ødelegger 17 mai for barna ved å ikke produsere brød? Det er litt «billig» å bruke et slikt argument, og føler heller ikke det på noen måte er riktig, da 17 mai handler om mer enn bare pølsebrød, tror ungene klarer seg om de ikke får et pølsebrød eller to denne dagen!

  Jeg forstår også at du sikkert har satt det litt på spissen, men følte likevel at jeg måtte si det!;P

  1. Hei Stine-

   Hyggelig å høre i fra deg-
   Når det kommer til hva FRPs Per Sandberg sier, så må man nesten ta hva han sier og mener med en
   stor klype salt da han stort sett er mer beruset enn edru. Du har selvsagt helt rett i at innlegget er skrevet
   for å sette saken på spissen.

   Allikevel er det helt feil at bøndene tjener 180.000 kr mindre enn gjennomsnittet. Dette tallet vet jeg ikke hvor du tar i fra.

   Bøndene tjener faktisk tett opp mot en halv million kr pr år i snitt, og de har aldri tjent mer enn nå, og de vil ha mer!

   Grådige bønder har ikke fotfeste, det blir for dumt, når norske bønder velger å dumpe melken rett i kloakken i stedet for
   å selge den. Det manes til forsiktighet i hele Europa, norske bønder har urimelige krav- etter å være den arbeidsgruppen som
   tar mest av kaka allerede.

   Her tar du veldig feil Stine!

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 6. Dette her var rett og slett et trist innlegg, vargas. Jeg ble ordentlig lei meg av å lese dette, er det slik du tror det er å være bonde? Jeg håper du setter deg litt bedre inn i saken og leser informasjon fra begge sider; både kritikerne og bøndenes informasjon,

  Mitt inntrykk er at Jakten på Kjærligheten og andre programmer har fremstilt bondelivet på en helt annen måte enn hva som er realtiteten for majoriteten av bønder i Norge i dag. Mange jobber tett opp i mot 365 dager året rundt(det gjelder ihvertfall for de som har dyr), uten muligheter for avløsere, rett og slett fordi det ikke er så mange som vil arbeide som avløsere. Svært mange har sett seg nødt til å ta seg fulltids jobb ved siden av landbruket, rett og slett fordi lønnen er veldig varierende. Inntektene varierer vanligvis mye fra år til år, når det gjelder dyrking av jord er man jo fullstendig prisgitt at været er sånn noenlunde. Arbeidet som bonde skjer tidlig om morgenen og etter at 8-16 jobben er over for dagen.

  Hva om det skulle skje en eller annen krise slik at vi ikke hadde hatt muligheten til å importere alle matvarene vi er avhengig av og det nesten ikke er noe mer landbruk igjen her i Norge?

  Jeg er ikke bonde, men jeg er oppvokst på gård og sympatiserer med aksjonen. Jeg er ingen baker men brød(evnt. pølsebrød) kan jeg alltids bake om det skulle bli noen stor krise for barna mine.

  1. Hei Mari

   Poenget mwed mitt innlegg, og de fleste andre innlegg er å skape debatt og sette ting på spissen. Jeg trenger ikke sette meg mer inn i tingenes
   tilstand mht bøndenes inntekter. Det er bare å se på hva denne arbeidsgruppen får av subsidier hver eneste år fra staten. De får mest hvert år!

   Selvsagt er det synd at det blir stadig mindre gårder i Norge, og derav færre som produserer maten, men det kommer like mye av at bøndene er så grådige
   at de heller velger å gjøre andre ting.

   Europa står på randen av konkurs, norske bønder hyler etter mer penger. Kvalmende- er vel riktig måte å utrykke seg på!

   Du får ikke bakt noe som helst om bøndene stenger melproduksjonen. Det er deg og meg bøndene vil straffe med sine aksjoner Mari.
   Bre du blir provosert, synd du synes at innlegget var trist, men du tar veldig feil og bør få opp øynene for hva bøndene egentlig vil.

   De får mest penger av alle yrkesgrupper, etter hvert stadsbudsjett. Håper det stopper nå!

   Vargas

 7. I 1985 fikk bonden betalt 2,85 kr/l melk. I butikken kostet den kr 5,79/l. I 2010 fikk bonden kr 4,43/l melk. I butikken kostet en liter kr 15,11

  I 1985 fikk bonden betalt kr 30,65 per kilo storfekjøtt. I butikken kostet kjøttet kr 90,13 per kilo. I 2010 fikk bonden betalt kr 33,38 per kilo storfekjøtt. I butikken kostet kjøttet 187,68 per kilo.

  Fremdeles noen som tror at det er bøndene som er årsaken til de «høye» matvareprisene i Norge?Det er enormt mange som gir opp å drive med matproduksjon i Norge. På verdensbasis regnes matmangel som en av de største truslene for fremtiden. Skal vi belage oss på import?

  Vis solidaritet, støtt bøndene!

 8. Er jo veldig tydelig at du Vargars ikke har vært på en gård før og har sett hvordan det fungerer. Vi lever ikke i steinalderen lenger å nytter ikke å melke kuene for hånd eller gjøre alt for hånd. Tror du må ta deg en tur ut å se hva utstyr som alle gårder trenger, koster. Du snakker om grådige bønder som bare vil har penger. Hva med grådige forbrukere som kaster et halvt brød hver dag fordi de skal ha helt ferskt brød og bare forventer at det er gratis å lage det. Håper virkelig at 12 tallet står for aldrene din for du har tydeligvis ikke satt deg ordentlig inn i saken.

  1. Lars- er jeg 12 år fordi jeg ikke skriver det du ønsker, mener du at jeg er for ung til å forstå hvorfor bøndene streiker?

   Hvor står det at jeg påstår at det melkes for hånd? Du slenger ut med usaklige argumenter som ikek har noen sammenheng, hvorfor gjør du det?

   Det er i hvertfall ikke fordi folk flest ønsker ferskt brød hver dag-

   Bøndene er grådig fordi de er vant til å skrike og bære seg oftere og oftere. Faktum er at bøndene får mer og mer penger
   for vært eneste år. Det kommer du ikke fra Lars. Europas økonomi er i ferd med å knekke sammen. Norske bønder samles på
   barikadene og skriker etter mer penger.

   En bonde tjener nesten en halv million kr i år i snitt- Langt mer enn gjennomsnittet.

   Svært mange som har greie på dette, noe du åpnebart ikke har- sier akkurat det samme som jeg skriver i mitt innlegg. Bøndene er grådige,
   får mest og skriker etter mer!

   Skammelig er det!

   Vargas

 9. Ta deg en tur på en gård å se hvordan folk har det du. Ikke lett for bøndene når de ikke selv har råd til å kjøpe det som treng til e normal hverdag.. Et lite fåtall som faktisk tjener så mye som de talla du slenger ut med.

  1. Feil igjen Lars- Det er gjennomsnittslønna jeg snakker om- tett opp mot
   en halv million kr pr år- Da er det forstsatt mange som tjener svært godt.
   Du vet ikke om jeg er på gård hver eneste dag- ikke bruke det som noe argumet. Det
   blir bare dumt.

   Problemet med bøndene er at de aldri blir fornøyd, de klager jo uansett.

   Vargas

 10. Du vet jo tydeligvis ikke at det koster penger å drive en gård. Du tror vel ikke at bønder som tjener en halv million kroner sitter igjen med dette etter alle utgifter..

  1. Selvsagt koster det penger å drive gård. Det er jo derfor de får alle disse subsidiene.
   De er den arbeidsgruppen som får mest og klager mest, sånn har det vært i alle år. Nå med det
   en gang bli slutt.

   Min tålmodighet med grådige bønder som nekter å vise måtehold er over for lenge siden. DU bør våkne opp
   Lars. Svært få forbrukere har noen sympati med disse aksjonene bøndene holder på med nå.

   Vargas

 11. er de ege ntlig grådige? for hvem er det egentlig som får den største delen av fortjenesten for varene bønnene produserer?

  1. Bøndene er grådige i den forstand at de får mest subsidier over stadsbudsjettet, og de vil fortsatt ha mer.
   Hele Europa er inne i sin verste økonomiske periode i moderne tid, da bør også norske bønder vise moderasjon.

   De gjør det motsatte og krever mer. I tillegg straffer de sine egne kunder med sine aksjoner.

   Det er direkte frekt etter min mening.

   Vargas

 12. Jeg er fortsatt totalt uenig med deg. Har du sett litt nøyere hva pengene går til? Det er store summer av disse subsidiene som aldri kommer til bøndene men som går til andre poster.

  Tror du virkelig at mange bønder her i Norge velger å arbeide langt over en normal arbeidsdag(sier jeg 10 timer så tar jeg ikke hardt i) så og si hver eneste dag året rundt fordi de er grådige? Det er tydelig at du har sett deg blind på en kilde i denne saken, selv om du selv påstår at du ikke har behov for å sette deg mer inn i dette.

 13. Du har i hvertfall ikke peilling på hva du prater om!! hvor faen får du det tallet 500 000 kroner i året fra? tulling ta deg en tur på en gård og tenkt deg om! er ikke mange som tjener en halv million i året som bonde uten om dem som driver stort!! Jeg er bonde og tjener ikke nesten ikke noen ting på det!! det er butikkene som tar alle penga vi får nesten ingen ting!! !!!!!!!!!!!!! og det er ikke rart det er mange bønder som slutter, dem tjener nesten ikke noe og drive som bonde i dag!!!!!!!!!!!!!! DET ER IKKE ET LETT YRKE! Vi trenger penger til vedlikehold av maskiner og annet utstyr!!! dra ut på en gård og se hvordan det er!! det er butikk eierne og dem som kjøper varene som er gjerrige og grådige! ikke bøndene! vi skulle tjent mye mer enn vi gjør! men nei da, det som skjer er at dissa jævla politikra og andre folk som ikke har peiling ødelegger alt! og kameraten min tjener ikke mer en 4 kroner literen på melka, og sånn har det vært i de siste 15-20 åra sier han, og han har peling og vett i hode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! du er en kødd vargas12.com! hvor er det du har fått halv milion fra?!! og det høres mye ut og det kan det være for mange, men for bønder er det lite, vi må betale utgifter allmass. det koster og investere i nytt maskineri og byggninger. det koster med vetrinær. det koster for driv stoff. leasing,lån og gjeld skal betales ned. en halv mill høras kanskje mye ut men det er det ikke når du har fått betalt ut de utgiftene som er. da sitter du ikke igjen med så veldig mye og rope hurra for lengere:( ! så tenkt deg om neste gang vargas12.com og hør med fagfolk bønder altså før du skirver noe som helst!!! takk for meg.

  1. Du må passe munn din du Karl Christian- ellers kommer hekser og troll og tar deg om natta når du sover.
   Neida, de gjør ikke det. De kommer når du minst aner det.
   Ingen av de tåpelig meldingene dine er verdt å svare på.

   Skaff den et liv!

   Vargas

 14. Norske bønder får ca. like mye i støtte i 2012 som for 25 år siden , for 25 år siden var dette en god ordning , men når støtten ikke har blitt mer 25 år senere , så er ikke dette brukbart i det hele tatt . i løpet av 25 år har alle utgiftene til bøndene gått opp og det er ikke billig. eks: pris på service på traktor og redskap , kraftfor og alle andre generelle utgifter for en vanlig norsk person. så dere som ikke har satt dere inn i regnestykkene til en bonde , kan tenke seg om før de prater . sett opp ett regnestykke for :
  – kunstgjødsling
  -drivstoff
  -redskap
  -kraftfor
  -kjøp av dyr
  -strøm til driftsbygning
  -service på redskap og traktorer
  -utgifter som man generelt har i en norsk familie
  -gjerding
  -verktøy
  -syra

 15. Latterligt ! Bøndene må ofta opp 6-7 kvær einaste dag 365 dagar i året heile vekene uten noko slags ferier om sommaren osv. Du påpeike også då at bøndene er grådige når dei får ikkje et slag av ferie og nærmast fritid medan andre nordmenn som ikkje er bønder får mulighet til alt detta,og då fortjene bøndene klart og greit detta !
  Kordan får du det fram at dei er grådig når gjennomsnittsbonden tjener 500.000 medan MYKKJE av det går til : diesel,kraftfôr,kunstgjødsel,silofôr,slitasje på maskiner,utstyr og driftsbygninger. Gjennomsnittsfolket tjener 500.000-+ men dei har neimenn ikkje noko dyr,driftsbygninger m.m og ta vare på.!

 16. Hei! Vargas, eg trur for all del at du burde sitta deg mykje beter inn i lambruks politikken før du kjem med dine ankalger oven for bønder. du skal tenka på at da er dei som produserar ca. 80% av all maten her i landet, det skulle berre mangla at dei får løn for alt arbeide dei legg ned på gårdsbrukane kvar einaste dag. Eg forstår sjukt godt at dei går i demonstrasjons tog for å komma gjønom med kravane sine. Vi st du i tillegg tenker over at bonde yrket er det yrket som det har våre mest skadar og dødsfal dei siste 50 åra. For mange av dei som driver med småfe eller storfe har lange arbeidsdagar, veldig mange av dei har ein arbeidsdag frå 6 om morningen til 10-11 om kvelden. Når dei ikkje er i fjøse så arbeidar dei ofte med driftsbygningar som skal haldas vedlike, vedarbeid, vedlikehald på andre bygningar, landbruks utstyr, osv. Å kjøpa ein god moderne traktor i dag må du fort ut med 6-700000, å dei pengane er ganske så mykje når du har lite råd frå før av. Skal du ha redskaper som rundballe pakker eller presse må du fort opp i pengesummer som 3-4 hundretusen klassen. Å her i Noreg er det mykje avgifter du skal betale ekstra inn i dei prisane i tillegg. Så det som du da meiner med at bønder er storkrave i dioter, den bør du virkelig trekka tilbake. Ut av dei eg kjenner til så har dei ikkje ligg årslønna deiras på mellom 110-170 tusen kroner i året. Men det er mange andre ting bønder ikkje får subsidier på, som f.eks. å halde naturalndskapet vedlike, det er noko som krevar mykje ekstra arbeid å få gjennomført kvart bidige år.

  Og vist du i tillegg tenker deg dyr skal ha ei fødsel så held du da gåande i 2-3 veker, å då må du ha gjevne tilsyn kvar einaste dag. Å dette er inkludert netter og, å dette er arbeid som er svært krevande. Så har du all innhausting av enten gras eller korn, du jobber nermast dag og natt, å for dei som ikkje har råd til utstyr som brsser og pakker, dei må framleis køyra alt graset med haustar og tømma da i silo per dags dato. Å det er kanskje ting som hørast uvirkeligt ur for deg men slek er dagens landbruk!

  1. Hei Marcus

   Dessverre så er det med bønder som alle oss andre i samfunnet. Vi vil ha mer og mer for mindre og mindre jobb. Det er ikke uten grunn at
   gårdene i Norge blir lagt ned et etter et. Det er fordi det er for mye jobb for bøndene å drive uten solif profitt, til tross for å ha mest
   støtte fra det offentlige gjennom økte subsisdier.

   Norske bønder får faktisk mest støtte av alle OECD-landene, og enda fortsetter de å klager i håp om å få mer støtte.

   http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/OECD-Norske-bonder-mest-subsidiert-6995607.html

   Jeg er ingen ekspert på område, men det er åpenbart at norske bønder ikke klarer å se sannheten i hvit-øyet.
   Du kan sikkert mye om tema, men det blir feil å si at jeg bør sette meg inn i en sak som bør være så innlysende for de fleste…

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 17. Det er du som har tatt opp denne saken, så da får du jaggu med tåle og få litt tyn til bake eg. Å det som du seier om at bøndene får mest subsidier, det er mulignes at det stemmer. Men det er på langt nær ein halv million den får i snitt. Dei som klarar å få den pengesummen er i sofåll dei aller aller største brkene her i landet. Å det du og seier om at dei får mest prosent vis av penger er framleis ein liten pengesum nor du tenker på at det er eit dyrt land og bu i, å enda dyrare og driva næring i!

  1. Marcus, jeg tåler å få tyn, men ser ikke at det er viktig mht saken det handler om. Jeg hare skrevet om grådige bønder fordi jeg vet jeg har rett i at de burde skammet seg med sin grådighetskultur.

   Vargas

 18. Eg ser apsolutt ingen grådighet, når du tenkat på f.eks. dei som arbeidar i nordsjøen, dei klager like mykje om ikkje meire, og dei tjenar da mange dubelte av det som er lønen til den norske bonden. og før du kan sei at du har rett i da du seier, så meine eg framleis at du bør sette deg litt lettare inn i temaet. Det at du heile tida kjem met statestikker frå aftenposten, så kan da framleis vera adre statestikker som er betre og meire presise!

  1. Marcus, du har et blåøyd og naivt syn på bønder om du ikke ser noen grådighet.

   Du kommer igjen med feilaktige påstander om at jeg referer hele tiden til Aftenposten, det er selvsagt helt feil. Kun en gang er det Aftenposten som er brukt, men du kan få artikler fra mange forskjellig nyhetsmedier. Du vil ikke se at jeg har rett, og det har du din fulle rett i, men jeg kan ikke bruke mer tid på deg nå. Vi blir nok aldri enig uansett.

   Marcus, å påstå at jeg bør sette meg skikkelig inn i saken fordi den ikke står i samsvar med dine meninger er et dårlig og godt utbrukt forsøk på maktarroganse som jeg slett ikke går på.

   Norske bønder er Norges grådigste produsenter som aldri blir fornøyd.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.