Har du trang økonomi? Det kommer av at du betaler for mye til banken

De aller fleste av oss har huslån, billån og kanskje et forbrukslån. Hvis du betaler en høyere rente enn du må, bruker du mer penger enn strengt tatt nødvendig på dine lån. Hvorfor gjør du det? Er det ikke dyrt nok fra før?

– Prisbevisste bankkunder er alt annet enn lojal mot banken. Går du til en annen bank, eller tar en ringerunde for å innhente tilbud eller prisoverslag- kan det være enorme summer å spare i løpet av et år.

Kanskje har du allerede den billigste banken og de beste betingelsene- da nikker du nok anerkjennende til det som står i dette innlegget. Uansett er det såpass mye penger å spare at det er verdt å sjekke ut for de fleste.

– Banken er ute etter to ting. De er ute etter deg som kunde, og å tjene mest mulig penger på deg. Er du lojal mot din bank pga en hyggelig bankfunksjonær eller bankens lokalitet så er det sikkert fint det, men da må du regne med å betale mer enn de prisbevisste kundene.

Kapitalens største verdi ligger ikke i at den kan brukes til å tjene mer penger, men i at pengene kan brukes til å forbedre livet.

Henry Ford

Jo mer penger du har på bok, jo større sikkerhet og jo høyere inntekt du har- jo bedre avtale kan du tvinge gjennom hos bankene.

– Men fortvil ikke om du ikke er mange millionær, men har bare en normal-inntekt. Du kan få gode betingelser om du kan stille sikkerhet, eller være fler om et lån. Ektefelle og eller samboer er selvsagt det vanligste.

Legg deg i selen og kontakt bankene du mener kan gi deg et godt tilbud.

Da er det viktig å ha orden i papirene. Du må ha kopi av selvangivelse, siste lønnsslipp, samt verditakst på boligen du skal kjøpe eller refinansiere.

Som oftest er det banken som kontakter din tidligere bank for å gjennomføre de endringer som skal til. Du bestiller de nødvendige bank og kredittkort via nettbanken.

Så enkelt er det å spare flere tusen kroner i året. Da slipper du å bruke mer enn nødvendig på dine lån.

Lar du banken bestemme over dine penger og hvor mye du skal betale så er du både naiv og veldig lite økonomisk. Stol aldri på banken, og bytt banken om nødvendig.

Det er ingen skam å være illojal mot din bank, tvert i mot- får du et bedre tilbud hos en konkurrerende bank, så er det dumt å ikke bytte.

Alle vil jo igjen mest mulig for pengene man tjener for ærlig og hardt arbeid.

Er du fornøyd med din bank? Hvis ikke så er det bare en ting å gjøre.

Bytt bank. Bytt nå!

https://www.skandiabanken.no/

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.