Her er videoen som fikk Behring Breivik til å bryte sammen

Journalistikkekspert reagerer på at mediene valgte å ikke vise hele Breiviks propagandavideo. – Publikum mister et viktig premiss for å vurdere hvorfor Breivik gråt, sier Terje Angelshaug.

Terje Angelshaug, tidligere nyhetsredaktør i Bergens Tidende, kraftig på. Han underviser for tiden i journalistikk, blant annet ved Universitetet i Bergen, og mener det norske folk gikk glipp av noe som er viktig for å forstå massedrapsmannens reaksjon.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YCbfaassDxA[/youtube]

Aktor velger å vise denne filmen fordi man mener den er viktig for å forstå gjerningsmannens ståsted. Hans utbrudd, den følelsesmessige reaksjonen, blir det gjort et stort poeng av, men de som følger rettssaken gjennom mediene får ikke selv se filmen, og har dermed ikke mulighet til å vurdere hvorfor han gråt, sier Angelshaug til NRK.no.

I løpet av rettens første dag fikk man se et oppsiktsvekkende syn. Massemorderen med 77 mennesker på samvittigheten har menneskelige følelser og gråt i retten. Ikke fordi han angrer for det han har gjort, men fordi han tilsynelatende ble rørt av eget produkt.

Dette ble ikke vist i retten, det mener jeg er feil. Selvsagt vil jeg ikke være med på å spre hans propaganda. Men i demokratiets navn bør man selv få lov til å velge å se videoen som rørte terroristen til tårer.

Her har du selv valget.

Denne videoen er aldersbegrenset basert på retningslinjer for fellesskapet. Bør ikke sees av noen under 18år.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d_A5JN-UHfE&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fresults%3Fsearch_query%3DBreivik-%2Bmanifest-%2Bvideo%26oq%3DBreivik-%2Bmanifest-%2Bvideo%26aq%3Df%26aqi%3D%26aql%3D%26gs_nf%3D1%26gs_l%3Dyoutube.3…11441.19314.0.19732.26.26.1.2.2.0.262.1848.19j2j1.22.0.&skipcontrinter=1[/youtube]

Vargas

Kilde

NRK.no

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.917413–galenskap-och-nara-verklighet-

http://www.vl.no/samfunn/aktoratet-tvilte-pa-dramatiske-opptak/

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article14688201.ab#abArticleComments

10 thoughts on “Her er videoen som fikk Behring Breivik til å bryte sammen

 1. Jeg skulle ønske jeg kunne si at den videoen var dum. For det var den, sånn egentlig. Og det å grine av det er iallfall bare teit.. Men egentlig, sånn innerst inne, så blir jeg redd. For jeg er redd for at det har startet, opptoget til 3 verdenskrig.. Og jeg er redd for at den kommer når jeg fremdeles er i live…

  1. Hei Hild

   Det er et alvorlig tema, men jeg er rimelig sikker på at dette makkverket til terroristen ikke kan resultere
   i noen som helst krig. Allikevel skal vi være på vakt mot høyreekstreme krefter som får grobunn i det norske samfunnet.

   Hyggelig å høre fra deg.

   Vargas

  1. Mulig dere har andre helter i Sverige enn i Norge- jeg må dessverre si meg uenig med deg. Du burde sett og hørt litt bedre etter hva faktisk Breivik gjorde 22. juli i fjor.

   Vargas

 2. At media ikke viste hans video er jo bare et bevis på den selektive ‘sensur’ de bruker. Selve filmen i seg selv er jo ikke så voldelig egentlig. Vi ser jo stadig vekk veldig mye voldelig på nyhetene fra stadig nye (selvmords)aksjoner verden rundt (hovedsaklig fra islamister). Nå sist i Afganistan, der de hadde nylig ‘sin’ 22/7 der muslimene slo til litt overalt der, men du vet at det er så ‘vanlig’ at de bomber og dreper der nede så vi enser det knapt her oppe i nord. Så er det alt de viser fra det tragiske med 22 juli og alle de tragiske sjebnene og intervjuene.
  Første del av filmen viser jo fakta (dog oveerdrevet selvfølgelig), at islamister ER veldig voldelig og at vi faktisk har en masseinvandring og at vi blir indoktrinert fra venstresiden i politikken. Faktisk er jeg enig i endel ting denne Breivik fyren sier. Men alt dette med korstog og oppfordring til krig og alt det tragiske som skjedde 22/7, det er jo DET som overhodet ikke henger på greip.
  Jeg tror heldigvis disse voldelige høyreekstreme er veldig få, så jeg stoler på politi at det ikke blir noe av den krigen. Vi bør heller frykte disse voldelige islamistene for de er mange flere og mye farligere og venstresiden ‘duller og gjør alt de sier.
  AUF/AP sa de nekta å bli trua til taushet av 22/7, men når noen ‘bare’ vil trykke noen karikaturtegninger, DA gjør AP alt for at dette ikke skal skje, da blir de likevel trua til taushet/ stopp av ytringsfrihet.
  Jeg ser heller ikke hvorfor de ikke kan sende fra Breiviks forklaring på TV, når de sendte fra dag 1 med selve aksjonen (med alt det voldelige fra 22/7). Det blir en sensur når det går via media fordi de plukker ut høydepunkter som passer DEM og politikerne best. Tror de er litt redd for sannheten jeg.
  Skulle ønske det var litt mer ‘takhøyde’ i Norge jeg, og ikke minst så skulle jeg ønske denne Breivik var litt mer fredelig….
  Vennlig hilsen Liv<3

  1. Hei Liv

   Enig med deg-

   De burde ha sendt ABB sine kommentar i det fulle, da ville det være lette å gjennomskue hans komplott, og alle kunne få se at det
   han holder på med er en egen liten krig som han fører mot det norske arbeiderpartiet og rettsaparatet.

   Takk for din kommentar min venn.

   Alltid hyggelig å høre i fra deg!:)

   Vargas

 3. Tusen takk Vargas 😉 Nå er nå jeg enig i en del av kommentarene hans jeg da, men dette blir allerede plukket fra hverandre av pressen, selvsagt som best det passer dem. Det er en kjent sak at innvandringskritiske innspill er blitt ‘sensurert’ av pressefolk, selvsagt fordi dette ikke er såkalt ‘politisk korrekt’ nok. Det er en kjent sak at FrP har blitt sverta og sensurert av pressen i MANGE år, inntil nå nylig når de har blitt mer moderat og ‘spiselig’ for de andre partiene. Veldig tragisk at det er så lavt under taket i Norge. Så er pressen flink å ‘pynte på’ virkeligheten. Feks så var Kongen på Grorud når rettsaken starta og det ble et skikkelig ‘glansbilde’ reportasje derfra. Bare i en ‘innskutt bisetning’ ble det opplyst at samtidig som Grorud holder på å bli en Ghetto så flytter etniske normenn ut!! Jovisst er det mye dobbeltmoral her i Norge. Mange sier JA til innvandring og samtidig så protesterer de når de skal legge asylmottak like i nærheten av dem og selv vil de ikke bo i Oslo indre Øst… Det sier litt syns du ikke??? Maken til dobbeltmoral!!! Syns de burde legge alle asylmottak og boliger som naboer til våre folkevalgte så får de se selv :-))
  En annen ting er at disse bærer med seg så mye traumatisk ballast at de derfor er tikkende bomber. De er så veldig forskjellig fra oss og mange av dem og har ingen interessse av å bli integrert og gå i norske klær. Jeg tenker på kultur og religion som er totalt forskjellig fra oss. På mange måter så flytter vi konfliktene fra midtøsten og hit ved å ta de hit. Bare se på Malmø og alle konfliktene der og det er jammen meg mye bråk og konflikter i Oslo også.
  Når dette er sagt så er bildet NYANSERT og ikke svart hvitt, slik som Breivik beskriver. Visst har han endel poenger men han er så totalt ekstrem og sort/hvitt og ingen nyanse at derfor henger ikke det han sier på greip.
  Det han har gjort og måten han beskriver dette, er jo helt%##»&&%… ja jeg finner ikke ord.. VELDIG TRAGISK!!! Men med den totalt arrogante tonen som AP/AUF kjører med å fortsette med sin lave takhøyde ‘politisk korrekthet politi’ så tror jeg desverre vi vil se de høyreekstreme vokse og bli større og ikke minst sintere. De burde hatt såppas selvinnsikt at de satte seg som mål at ‘DETTE MÅ ALDRI SKJE IGJEN’, og ikke en sånn arrogant tone for da blir jo bare de høyreekstreme sintere og sintere. Stoltenberg lovte mer demokrati og åpenhet, vel nok et ‘tomt løfte’ fra den kanten…
  Nå er det VIRKELIG på tide vi får regjeringsskifte snart!!!!
  Vennlig hilsen Liv<3

  1. Det spiller ingen rolle for meg at jeg har få kommentarer på denne bloggen så lenge du er her og kommenterer Liv.
   Tusen takk. Du skulle bare visst hvor viktig du er for meg og min blogg:):)

   Vi kan være uenig inn i evigheten, men det betyr lite så lenge du kommenterer dine meninger her på denne bloggen!

   Du har nok rett i at det er mye dobbeltmoral og kameler som må svelger i den sittende regjering. Men Jeg mener faktisk at Jens
   Stoltenberg er en av de få politikere i Norge som har stått med rak rygg og positive holdninger i tiden etter 22. juli.

   Men akkurat her vet vi at vi er uenige Liv.

   Takk for din kloke og verdige kommentar.

   Jeg gleder meg til å lese fler!

   Vargas

 4. tusen takk Vargas 🙂 Ja jeg er enig i at Jensemann gjorde en strålende jobb i tiden etter 22/7 og det var mange fine ord. Men det blir så veeeldig mange ‘tomme løfter’ med den regjeringa og så gjør de så mye rart ellers også (dele penger med vennene sine f.eks.)))… Kanskje dem må sette av posteringer i statsbudjettet som heter ‘postering til regjeringens venner’ ;-)))…
  Ja han Breivik har nok litt å lære av oss to han 🙂 at man kan være veldig uenig og likevel gode venner :-))
  Ha en fin uke!!!
  Klem Liv<3

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.