Vel, ikke helt. Riktig nok blir ikke dagene mørkere og lengre enn akkurat på denne tiden. 21. desember snur det. Under  Vintersolverv  «snur» jorda i sin bane rundt sola. Det betyr at solen er på sitt laveste denne desember-dagen.

Nå kan alle solhungrige hjerter glede seg og vite at det veldig sakte går mot lysere tider igjen. Svært sakte, men allerede et stykker ut i januar merker man at kveldene blir litt lysere.

Den største forskjellen merker man 21. og 22. mars, før det igjen går saktere med å bli lysere kvelder.

– Den siste helgen i mars, for 2013 blir det natten mellom den 30. og 31. mars skal du skru klokka fram, og da får man de skikkelige endringene med en time lysere dag. Et sikkert vårtegn for alle som synes vinteren kan bli i lengste laget.

Solverv (Foto: met.no)

I Norge har vi en lang vinter, en kort vår som raskt går over i sommer, som igjen går veldig fort over i høst. Selvsagt er det ikke slik, da årstidene er like lange, uansett hvordan man føler det.

– Grunnen til at vår og sommer oppfattes som så korte er fordi man ser fram til de så lenge. Våren er jo mulighetenes tid. Det er da man skal få vinterskurden av kroppen, av med piggdekk og fram med  hagemøbler og ut med båten.

– Sommerferie reisen er jo bestilt for mange måneder siden, og den korte ferien er jo over før man rekker å farge den blekfete kroppen som higer etter noen skarve solstråler. Ikke før man har grillet et par burgere, og svidd noen pølser så skal man igjen tilbake på jobb og en lang og regn tung høst går oss i møte.

For ikke å snakke om den lange og kalde vinteren!

Nevnte jeg at sola har snudd? Du er enig i at det er en kjempe opptur, ikke sant?

Kilde: YR.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United med genereasjonsskifte

Manchester United, en av verdens største fotballklubber er tvunget til å gjøre endringer kommende sesong. Fler av de etablerte stjernene...

2013 kan være året du finner den rette, som forandrer livet ditt for alltid

Heldigvis vet vi ikke så mye om morgendagen og det nye året. Er du singel og lengter etter en kjæreste?...

Lukk