Huskeliste for ferien- drikk mindre alkohol for barnas skyld

Alle vet at pass og penger er det viktigste man har med seg på ferie. Men det er nesten like viktig å få med seg andre ting man trenger på ferie, uansett hvor man skal. 

Dette kan være alt fra medisiner du er avhengig av, det kan være viktige dokumenter, eller billetter, for ikke å snakke om riktig innstilling og masse godt humør.

Når man reiser på ferie så ønsker alle at det skal være en fin tid med positive opplevelser sammen med mennesker man er glad i. Ferien blir utvilsomt best om alt er nøye planlagt og tilrettelagt for alle som er med.

– Reiser du sammen med barn så er du som voksen ansvarlig for at barna ikke får ødelagt sin ferie pga misbruk av alkohol, tabletter eller narkotiske midler av omsorgpersoner.

– Alle barn i Norge har rett til å føle seg trygge, også i sommerferien. Tenk litt på det, neste gang du åpner en flaske rødvin eller en flaske sprit. Barna fortjener å ha sin sommerferie på sine premisser.

Blir du full blir barna usikre på de som betyr mest for de. Det er det ingen barn som fortjener.

Foto: Privat

– Badebukse, bikini, linser, fyrstikker, plaster, briller, lesestoff, fuktighetskrem, sol-olje, bleier, visa-kort, reservehjul, jekk, reisesyke-tabletter, tannbørste, prevensjon, solbriller, sandaler, plast-bestikk, ørepropper, mobiltelefon, pc, ladere, batterier, kamera, toalettsaker, avtale med naboen om å ta inn post og aviser, samt vanne blomster.

Ferie er å ha ingenting å gjøre, og hele dagen å gjøre det på.

Dette er kanskje en selvfølge for de fleste å ta med seg, men setter du opp en liste og stryker eller krysser av etterhvert som du legger i koffert eller sekk, så er det langt lettere å få med seg alt det selvfølgelige.

– Det meste kan selvsagt lett erstattes i nærmeste handlesenter, men det er penger spart å ta med seg det man har hjemmefra. Dessuten skal man ikke være for sikker å finne det man er vant til hjemme om man reiser langt.

Om man reiser med bil, fly, båt, til fjells, til vanns eller bare er på en dagstur eller to. Sommerferien er viktig for de fleste. Vær hyggelig og blid, sørg for at du bidrar i fellesskap med de du reiser sammen med. Er du en ressurs og et positivt element så blir sommerferien en positiv opplevelse for alle.

 

Foto: Privat

Bare de som tenker mest på seg selv og sitt må være forberedt på å feriere alene neste år.

Reiser du med bil til Europa så er det flere land som opererer med egen veiskatt. Vær sikker på at du vet nok om det landet du kjører inn i mht lover og regler i gjeldene land.

Skal du fly, vær ute i god tid, beregn forsinkelser- ha derfor med både mat og drikke til flyplassen.

Skal du i båt er det egne regler på sjøen du må sette deg inn i før du reiser. Husk at alle skal ha redningsvest på. På Cruise er ikke dette så viktig…

Nevnte jeg penger, pass og godt humør?

God Ferie!

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.