Hva får deg rørt?

Det er sterke følelser som, sympati, empati, gråt og at vi blir rørt til tårer som skiller dyr fra menneske. Vi har evnene til å ha omsorg og føle med andre mennesker. 

I faser av livet kan man gråte lettere enn ellers, gjerne fordi følelsene kan være sterkere enn vanlig. I puberteten, i livskriser, men også etter lykkeligere hendelser som barnefødsler, ekteskapsinngåelser, etter pensjonering, kan dette være mer fremtredende enn ellers.

Depresjoner kan gjøre man mer følelsesmessig labil og være årsak til at man gråter lettere.
Det er likevel viktig å ha i bakhodet at mer kroppslige forstyrrelser kan gi slike symptomer, og da tenker man først og fremst på stoffskifteforstyrrelser.

Gjennom livet oppdager man ting som spiller på hele følelsesregistre, ikke alle viser det til andre, andre griner av «Tom og Jerry». Da «Forrest Gump» fikk vite at han var far til Jennys barn, brast det for meg. Har ingen problemer med å innrømme det heller.

Ellers er musikk noe man lett kan bli veldig tårefylt og rørt over i riktig setting. Adele, Andrea Bocelli, Michael Jackson kan være rørende og programmet «Hver gang vi møtes» er et sikkert sippe-program.

Filmer, vakker sang, live-opptredener eller taler. Det finnes mange ting som kan gjøre oss følelsesmessig sårbar, der vi gråter, eller blir rørt.

Mange synes det er flaut å gråte foran andre, andre bryr seg mindre og tuter i vei.

Kjærlighetssorg, død, tap av venner og familie, det finnes mange hendelser som kan føre ti lat vi er mentalt og fysisk ustabil, og derfor gråter helt ukontrollert når som helst.

Vi mennesker bør lære oss til at det er naturlig å vise følelser, vi bør takle å se at noen gråter, og lære oss til å trøste, enda vi ikke kjenner vedkommende særlig godt.

Uansett i hvilken setting du blir rørt, tenk over at det er et tegn på at du lever, og at det ikke er noen svakhet eller negativt å bli lett rørt. Heller tvert i mot, bruk det som en gave og kjenn på følelsene dine.

Kjenn at du lever.

Hva gråter du av, og hva gjør deg rørt?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.