Hva får en kjeltring til å bli en kjeltring?

Hva er forresten definisjonen på en kjeltring? Jo det er en som strekker seg langt for å få tak i det han ønsker seg, og bryter gjerne loven for å lykkes med det. En kjeltring er uærlig person, bedrager og tyv som tar det han kommer over og bryter seg inn i andres bopel.

Vi er jo født uten tanker på å gjøre noe galt.

Det er miljøet, vennene, foreldrene og kanskje skolen man går på som er med på å forme hvordan vi mennesker blir når vi vokser opp.

– Noen er uheldig og vokser opp i et belastende miljø der vinnings-kriminalitet og narko bruk er en del av hverdagen. Da kan man risikere å havne på skårplanet før eller siden hvis dette er miljøet man vanker i.

Andre har foreldre der moralen er heller lav, og lærer dermed at det ikke er så farlig å det som er i andres eie.

– Da har man to valg, enten bli værende og delta, eller stikke. Man kan selvsagt stå rakrygget i mot og prøve å påvirke sine «venner» til å bli bedre borgere og kutte ut kriminelle handlinger for egen vinning. Det lykkes bare de sterkeste med.

– For ungdom som har lite å ta seg til, kan det være spennende å naske i nærbutikken, eller stjele en sykkel som står ulåst. Dessverre så kan det også være starten på noe større. Da er allerede noen mentale sperrer brutt, og man får lyst til å øke gevinsten og vanskelighetsgraden på tyveriet.

Spesielt om man lykkes de første gangene.

– De aller fleste ser det som utenkelig å velge seg ut en enebolig for å ta seg inn og lete etter verdier. Noen få ser det som ren spenning og gjør det fordi de trenger penger. Vi andre hadde besvimt av nervøsitet før vi hadde klart å komme oss inn i boligen.

Hva får en kjeltring til å velge å ta sjansen på å havne i fengsel for å stjele fra andre?

– Ingen kan vite hva man møter når man tar seg inn i en fremmed bolig som tilhører andre. Man kan risikere å bli drept av en livredd kvinne som er alene, og ønsker å beskytte seg selv og sitt f.eks.

Dessverre blir ikke innbrudd i Norge tatt på alvor og de fleste saker blir henlagt, men det er en annen side av saken.

Er det verdt å ta sjansen på det?

Uforståelig for de fleste.

Om du er desperat nok etter penger eller andre verdier, har du tatt sjansen på å ta deg inn i andres bolig?

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.