Mange unge sliter med å bestemme seg for hva de skal jobbe med etter endt skolegang. Noen vet, andre er usikker, mange endrer mening underveis.

Tar du et år i Forsvaret så har du erfaring få andre kan skilte med.

Fordelene med å ta et plikt år i Forsvaret er mange, både for gutter og jenter. Det er mye å velge i. Luftforsvaret, Hæren, Sjøforsvaret og Heimeværnet. En myte er at det er kun de som liker våpen som frivillig går inn i forsvaret, det stemmer selvsagt ikke.

– I dag forandrer verden seg raskt og Forsvaret gjør det samme. Forsvaret har de siste årene omstilt seg fra et mobiliseringsbasert invasjonsforsvar til et innsatsforsvar, som på kort tid skal være klart til innsats når Norge trenger det – der Norge trenger det.

Man møter likesinnede med felles interesse fra mange forskjellige steder rundt om i landet. Noen blir dine venner i lang tid. Venner du har bruk for når du går gjennom et utfordrende år i Forsvaret.

Forsvaret skal ivareta viktige samfunnsoppgaver både i fredstid, krise, væpnet konflikt og i krig.

– Det er Forsvarsministeren, som leder av Forsvarsdepartementet, som er konstitusjonelt og parlamentarisk ansvarlig for Forsvarets virksomhet. Departementet setter de forsvarspolitiske målene som danner grunnlag for de arbeidsoppgavene Forsvaret er satt til å gjøre.

 

Her har du en oversiktlig over hvilke oppgaver du kan på deg som soldat i Forsvaret. Utvalget av utdanningsmuligheter er enormt.

Du kan gjøre neste hva som helst og allikevel få den meget viktige erfaringen med det å forstå hva Forsvaret er, og hvorfor nasjonen Norge må ha et solid militært forsvar.

Lurer du på om utdanning i Forsvaret kan være noe
for deg? Har du lyst til å prøve Forsvaret sammen med
andre jenter en helg?

Du får også sjansen til å snakke med jenter som allerede arbeider eller går på skole i Forsvaret I løpet av campen kan du få tes­tet noen av utfordringene du kan møte i uniform.

Forsvaret er for alle og Forsvaret trenger jenter som er villig til å satse på en militær utdanning. Kommer du med en CV der du har yrkeserfaring som befal eller et år i militæret vil det alltid bli sett på som en stor fordel.

«Jentecamp» arrangeres normalt hvert år. Den arrangeres på forskjellige steder og med ulikt innhold. Du må være mellom 16 og 21 år for å delta på campen i regi av Forsvaret.

En av Norges mest populære bloggere har vært et år i Forsvaret. Marie 22 år fra Fredrikstad kan helt sikker svare på konkrete spørsmål om det er noe du som jente lurer på.

Fortiden er hun på tur i Kina.

Forsvaret trenger smarte, kloke, sterke og tøffe jenter. Er du ikke noen av delene så er du garantert det når du er ferdig.

Lykke til!

 

Kilde: Forsvaret.no

Vargas

Tags: Forsvaret

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Denne dårlige spøken kan koste noen livet

Advarsel, denne videoen kan skremme vannet av deg enda du er forberedt på at det skal skje noe skremmende.  De fleste tror...

Farmen 2012 Den siste tvekampen går mellom to jenter…

Fire jenter skal bli til tre, fire gutter er fortsatt igjen da Farmen 2012 går inn i sin mest dramatiske...

Lukk