Hvordan måler man lykke?

De fleste nordmenn har god grunn til å være fornøyd med livet, men det gir ingen garanti for at man er lykkelig av den grunn.

– Noen blir faktisk deprimert av andres lykke, og av at de ikke føler den tilfredsheten man burde feks midt på sommeren når solen skinner. Mange liker å framstå langt bedre enn de faktisk er, og skryter av ny bil, ny hytte, nytt outfit, nye pupper og ny kjæreste. Enten på Facebook, på Twitter, på egen blogg eller i kantina på jobben.

 De som liker å framstå som bedre enn de egentlig er, gjør dette for å prøve å hevde seg på grunn av manglende selvtillit ogdet er kanskje et forsøk på å framstå som lykkeligere enn man  faktisk er.

– Kvinner bruker shopping som et verktøy på å prøve å finne lykke, og de fleste blir det nok også, et lite øyeblikk. Sannsynligvis varer ikke den lykken lenge nok sammenlignet med antall bæreposer noen av de drar med seg hjem fra nærmeste kjøpesenter.

Når fanden er ute av sinnet
danser lykken og gleden i hjertet.
Da fylles jeg med fred og ro
og smerten lever kun i minnet.

– Hva lykke er, er ikke så lett å forklare da dette er en veldig individuell følelse. Det kan være i fravær av bekymringer, og vite at alle man er glad i har det bra. At favorittlaget vinner en viktig kamp de fleste ekspertene trodde de ville tape.

Det å kunne glede seg over andres glede er en fin egenskap de fleste kan bli bedre på.

Flere jeg har snakket med har forklart at de er som lykkeligst når de er forelsket, og vet at det er gjensidig. Andre mener at egnes barns latterklang og lek er de lykkeligste stunder.

– Nordmenn er rikest i verden på penger om materielle goder. Vi er ikke lykkeligst i verden for det. Heller tvert i mot. Vi knasker lykkepiller i håp om å bli lykkelig, vi pusser opp for 50 milliarder kroner i året, vi handler alkohol, kjøtt og tobakk i Sverige for 10 milliarder, mens vi knuller nabokona bak ryggen på egen kone, også det i et desperat forsøk på å bli enda lykkeligere.

Uten nevneverdig suksess.

Ved å redusere de enorme forventningene rundt det å skulle bli så fordømt lykkelig til enhver tid, så blir man faktisk i litt bedre humør om ikke annet.

– Livet er fult av gleder og sorger, fortvilelse, nedturer, sinne og skuffelser. Men selvsagt også fantastiske øyeblikk, oppturer, gode opplevelser, lykkelige stunder og lykkefølelse.

Lykke kan som kjent være så mangt. for mange handler det om det å leve.

Kjenne på følelsene når man går gjennom det grønne deilige gresset med bare tær. Familie, venner, om å bli sett, om å få komplimenter og å kunne gi noe til de som betyr mest.

– For noen er den komplette lykke å se sine barn sovne slitne  i sine trygge senger, du kan sette på Andrea Bocelli og åpne en flaske av din beste rødvin og la roen senke seg. Med din elskede i armkroken som ser på deg med de samme øynene som den dagen dere skjønte at det ble dere to.

Kjærligheten kan ikke kjøpes for penger, og den gir deg en god porsjon lykke.

Senk kravene, lev livet og ta vare på dine nærmeste. Da vil du etterhvert kjenne at livet er slett ikke det verste man har…

Hva gjør deg lykkelig?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.