Ingen vet hvor Påskeharen hopper

Da skal egentlig Påsken senke seg over hus, hytter og campingvogn. Endelig noen få dagers ro og deilige turer på ski over langstrakte hvite fjell, på vannet i nypolert båt eller la Påskefreden senke seg i hjemmets lune hi. 

– Problemet er bare at fram til en etterlengtet Påskeferie har man stresset rundt for å få tak i alt man trenger til en vellykket påske. Nye ski til hele familien, ski-boks på taket, pulk til minstemann og polvarer fra Systembolaget.

– Man sliter seg nesten ut for å skaffe alt man bare må ha før det stenger for godt. Går man tom for et eller annet så blir ikke Påsken som den pleier, og som den var i fjor og året før det. Man kan huske med gru tilbake på den Påsken i 89´da man hadde glemt å kjøpe gule servietter og måtte bruke de røde fra jula i fjor med julemotiv. Flaut var det!

Lammelår, Påskeegg, Påskeskinke, Påskepølser, Påskelys, Påskepynt og en hel drøss med Kvikk Lunsj, samt tre kilo Appelsiner og en kasse Solo. Er det Påske så er det Påske.

Noen barn i Norge er overbevist om at det feires Påske fordi Påskeharen har bursdag eller noe. Det er neppe barnets skyld.

Det er ikke måte på hvor store handlevogner man har observert i de største kjøpesentrene. Noen trengte to vogner! Det er som kjent stengt i kolonialbransjen i to dager, på folk flest har det sett ut som det ikke åpnet noen gang igjen.

Vi nordmenn elsker som kjent tradisjoner. Påsken er intet unntak.

– Selvsagt er det bare en myte at absolutt alle nordmenn allerede har reist på hytta på fjellet for å feire høytiden. Mindre enn ti prosent har dratt til fjells, de aller fleste er faktisk hjemme som de ellers er resten av året. Noen få har fått båten på vannet, men reiser hjem etter endt dags tur.

Skjærtorsdag tømmes Norge for folk fullstendig, ihvertfall i følge Politiet i Strømstad i Sverige. Der kjører noen få hundre ungdommer rundt og råner med revehalen hengende bak, og terningene foran. Den som tapte veddemålet må kjøre, resten er ravende dritings.

Ingen vet hvor Påskeharen hopper, men ser du godt etter- uansett hvor du er i vårt vakre land, så skal du ikke se bort i fra at du ser den, om du ønsker det nok.

En ting til bare før det stenger. Sjekk kjøleskapet en gang til nå. Har du husket toalettpapir, nok snus og poteter til lammet?

Har du husket å invitere alle som blir gruelig skuffet om de etter Påske får høre at du hadde den påskefeiringen med venner og familie, uten at feks tante Ragnhild ikke ble bedt?

Gjør deg selv en tjeneste denne Påsken. Ikke gjør mer enn strengt tatt nødvendig. Så har du litt krefter igjen til etter Påske også.

Du vet at det er stengt både skjærtorsdag og langfredag vel?

God Påske!

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.