Instagram opptøyer i Gøteborg

Flere hundre ungdommer skulle «ta» de som har hengt ut unge jenter på sosiale medier på Internett, melder svenske aviser.

13 og 14 åringer i Gøteborg ble hengt på Instagram som «horer o.l» – som førte til opptøyer utenfor en videregående skole og i byens sentrum. Mange bilder ble lagt ut med fullt navn.

På kort tid fikk Instagram-kontoen flere tusen følgere, men den er nå stengt.

Uansett hvor forbannet, sjalu eller sint du blir på noen. Tenk godt igjennom hva du skriver og legger ut om andre mennesker på Internett. Du kan raskt få større problemer enn du kan ane konsekvensene av.

i verste fall kan det koste deg livet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QNVNbe6Upk4[/youtube]

– Noen av gatene rundt skolen i sentrale Göteborg, er for tiden stengt for biler, busser og trikker. Alle politiets hester, og hunder var på plass og det ble brukt busser for å transportere bort mennesker som forstyrret politiet.

Plusgymnasiet i Gøteborg vil bli holdt stengt inntil videre pga politiets efterforskning.

Sosiale medier og Internett er et kraftig medium med enorm slagkraft. Denne saken er et tydelig bevis for at det kan gå virkelig galt om mange nok får tak i samme informasjon på engang, riktig eller feil.

Om vedkommende på videoen hadde noe med saken å gjøre vites foreløpig ikke.

Ifølge Aftonbladet.se så skal en 17 år gammel jente være arrestert for å ha spredt bildene på sin Instagram- konto.

Instagram=  er et gratis foto-delingstjeneste og sosialt nettverk som ble lansert i oktober 2010. Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket. Instagram har i dag 80 millioner registrerte brukere.

(Wikipedia)

Vargas

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1167798-plusgymnasiet-haller-stangt-under-onsdagen

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.