Jarle Andøy klovn, eventyrer eller polarhelt?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NRsMegIyNEw[/youtube]

Jeg har hele tiden vært stor fan av Jarle Andhøy, og er det fortsatt. Han har stått løpet ut og gjorte alvor av sine drømmer, reiser og oppdagelser. Han er en havets-mann, en hedersmann og gjerne eventyrer i en og samme person. 

Mange har drømmer lik Andhøys, de fleste går gjennom livet med disse i hodet.

– Dessverre så gikk det så galt det kunne gå med «Berskerk» og de tre ombord da de ble tatt av en orkan i fjor vinter. Jarle Andhøy har brukt denne vinteren til å prøve å finne svar på hva som kunne ha fått tre sjøvante og kloke menn til å endre taktikk som fikk verst mulig resultat.

Jarle Andhøy er nå på vei til Sør Amerika med båten «Nilaya», ifølge Andhøys talsperson, Rune «Super’n» Olsgaard. Det vil ta litt tid, og de er nok ikke framme før i medio april sier «Super´n til NTB.

Norge som en stolt seilernasjon trenger mennesker som strekker grenser, og tør der andre trekker seg tilbake. Havet tar, og havet gir sier Jarle Andhøy. Det er dessverre en av hakene ved å ferdes i ekstreme områder i naturen.

Rosshavet og Sydpolen er i aller høyeste grad ekstremområder som alle forstår er betinget med stor fare å ferdes i. Det er blant annet derfor det må søkes om tillatelse før man begir seg ut på slike lange og vågale reiser som det Jarle Andhøy og hans menn gjorde med Berserk.

I et forsøk på hedre Roald Amundsens 100 års jubileum for å være først på Sydpolen i 1911, gikk det dessverre galt for Berserk og tre av mannskapet ombord.

De tre som forsvant med båten var Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36) og Leonard J. Banks (32).

 

Vargas

 

Kilde

 

VG.no

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.