Julesentralen gir håp for de som gruer seg for en ensom Jul

Norges største avis har i samarbeid med Røde Kors laget et opplegg som ser ut til å gjøre julen lysere for de som normalt sitter alene på julekvelden.

– Mer enn 1100 mennesker må sitte alene på julaften. Noen ønsker det, andre får seg ikke til å innrømme det, andre er syke og kan ikke reise hjemmefra. Heldigvis er det stor interesse for å være et medmenneske for de ensome blan det norske folk.

– Røde Kors ringer alle som registrerer seg, og setter personer i nærheten i kontakt med hverandre. Røde Kors og VG kan ikke garantere for innholdet i selve besøket, men vil gjøre sitt beste for at ensomheten ikke blir den eneste som kommer på besøk denne jula.

Om du fortsatt ikke har bestemt deg for om du skal be hjem noen ensomme denne julen så har du fortsatt litt tid på deg. Mer enn 440 familier i Norge har åpnet sine hjem for de som ikke har noe nettverk, venner eller familie å dele høytiden med.

Mer enn 140 mennesker har kontakt Julesentralen for å forhøre seg om det er noen de kan få feire jul sammen med. Heldigvis ser det ut til at alle disse slipper å sitte alene I jula.

Finnes det noe du lurer på rundt Julesentralen så står mange I Røde Kors og VG parat til å svare på de spørsmål du må ha.

Du trenger ikke sitte alene, det er noen der ute som ønsker å feire jul med akkurat deg!

Kilde: Julesentralen

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.