Kan Hellner knekke Northug i Tour de Ski?

 

Petter Northug er minst like populær i Sverige som i Norge og ble like godt årets idrettsnavn i granne landet. Northug er stor i kjeften og elsker å terge sine konkurrenter og svensk media. Det lykkes han som oftest veldig godt med. Men nå kan Sverige i form av Marcus Hellner tørke gliset av Northugs ansikt i finalen i Touren. Skjønt trønderen samler ikke på andre eller tredje plasser. For Petter er det seier som gjelder. 

 

Foto Odd Andersen/ Dagsavisen.no

– Det er ikke stas å komme hit og bli nummer to, sier Petter Northug (26) som gjør et siste desperat forsøk opp monsterbakken i dag.

Northug skal skvise de siste kreftene ut av en allerede sliten kropp. Han skal gå ut som en villmann på de første flate kilometerne.

– Jeg vil angripe førsteplassen i stedet for å safe inn til annenplass. Om jeg blir nummer to, tre eller fire sammenlagt har ingenting å si. – Hvis jeg blir tatt igjen av Hellner, så er det fordi jeg er ferdig etter å ha åpnet for hardt. Da er det bare å legge seg i høyrefilen. Eventuelt ta heisen opp.

For det er ingen selvfølge at avgjørelsen skal stå mellom Petter Northug og Cologna. For det første så er det hele 88 sekunder opp til Cologna for Northug. Det alene kan bli for tøft for den bom sterke verdensmesteren. Bak kommer også en hissig svenske som er godt forberedt på den tunge «Tour» avsluttingen.

Marcus Hellner starter 44 sekunder etter Northug. Men knallharde Rocky treninger i Backarna i Dundret i Gällivare kan gi Hellener en etterlengtet seier og 2. plass i årets Tour de Ski.

Det skal et uhell eller en overraskende vending til for at noen kan ta fra Cologna seieren.

Men det har skjedd større under før…

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2673660/petter-northug-ger-upp-varldscupen

http://www.gp.se/sport/1.821405-hellner-tvaa-efter-bragdlopp

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article14181243.ab

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article14179859.ab

 

2 thoughts on “Kan Hellner knekke Northug i Tour de Ski?

 1. Cologna är värd förstaplatsen.
  men tycker Hellner ska se sin andraplats som en vinst, efterssom det gick så dåligt fram till dom 3 sista loppen, och skol att northug fick en pallplats iallafall för han såg jäkligt trött ut 🙂

  1. Hei Stefan

   Du har nok helt rett. Northug sa etter løpet at han var glad det var bare Hellner som kom fossende i bakken, ellers ville det ikke blitt pallplass nei.

   Grattis med seier for Sverige og Hellner mot Petter Northug, det smakte godt for alle svensker kan jeg tenke meg!:)

   Takk for din kommentar

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.