Står du tidlig opp om morgenen, lykkes du bedre i arbeidslivet. Det viser tysk forskning.

Det vil si, er du trang i trynet om morningen og vil ligge å dra deg utover formidagen så er det store sjanser for at du ikke lykkes både privat og i arbeidslivet.

– Morgenfriske har ikke bare den fordelen at de får i seg frokost og kan snakke i fulle setninger før klokka sju om morgenen. De har også bedre forutsetninger for å gjøre karriere, viser en undersøkelse som er gjengitt i Harvard Business Review (HBR).

Folk som står opp tidlig om morgenen er mer målrettede og tar oftere grep for å få ting til å skje, ifølge forskningen.

Ifølge biologen Christoph Randler, som har utført undersøkelsen, har morgenfugler ekstra fordeler helt fra barneårene.

– De har en tendens til å få bedre karakterer på skolen, noe som får dem inn på bedre studiesteder, som igjen leder til bedre jobbmuligheter, forklarer han til HBR.

– Forskningen hans viser at de som står opp tidlig også ligger mer i forkant av problemer, en egenskap som i andre studier er knyttet til bedre resultater på jobben, bedre karriere og høyere lønn.

 

Men det er ikke bare negativt å være våken om kvelden og trøtt som en strømpe når vekkeklokka ringer.

– Andre studier viser at de ofte er mer intelligente og kreative enn morgentypene, at de har mer humoristisk sans og er mer utadvendte, forteller Randler.

Dessuten kan man ikke trekke den slutningen at alle B-mennesker gjør det dårligere i arbeidslivet.

– Forskningen viser sammenhenger for et stort utvalg, så det blir for enkelt å si at alle morgenfugler er i forkant av begivenhetene, sier Randler.

Han presiserer også at en del B-mennesker kan forandre på sin naturlige tendens til å ville være lenge oppe og stå opp sent.

Det er ikke alltid like lett å dra seg ut av en varm seng, en god armkrok og sin deilige dyne. Spesielt hvis det er vinter og dritkaldt ute.

– Men det hjelper å tenke positivt. Jeg for min egen del setter opp en liste, og memorer denne, på positive ting som jeg gleder meg til å gjøre den dagen. Og det trenger ikke være så veldig avansert eller noe “stort”. Det kan være bare å få spist en god frokost. Få noe i posten jeg har ventet på, eller at det er denne dagen som man har muligheten til å gjøre noen ekstra glad.

Er du positivt innstilt til morgendagen, livet, jobben og menneskene rundt deg, så er det veldig mye å lettere å stå opp om morgenen. Selv om du er så trang i trynet at øya dine ser ut som to tissehull i snøen.

Som så mye annet- det sitter mellom øra.

Kilde

NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest