Kon-Tiki – Filmen du aldri vil glemme!

Eventyret om Kon -Tiki er en fortelling fra virkeligheten. Om heltemot, svik, venner og ære. Thor Heyerdahl var forut for sin tid. En eventyrer fra virkeligheten og en av de virkelige heltene. 

Kon-Tiki var flåten som ble bygget og seilt under ledelse av Thor Heyerdahl i 1947 for å bekrefte hans teorier om folkevandringen i Stillehavet. Flåten ble bygget av balsatre. Det ble verken brukt spiker eller ståltråd for å sette den sammen, kun tau av hamp. Bambusrør, bananbladet og noen få furuplanker utgjorde det øvrige byggematerialet.

En hel verden fulgte med da Thor Heyerdahl i 1947 reiste 8.000 kilometer over Stillehavet på den primitive balsaflåten.

I den filmatiserte utgaven om Kon -Tiki vil man kunne få et innblikk i hvordan reisen ble planlagt i detalj, problemer de kom over og uventet hjelp fra uventet hold.  Filmen har blitt tidenes dyreste norske produksjon.

 Det har tatt 60 dager med opptak i seks forskjellige land over en periode på 3,5 måneder.

Filmen er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg, duoen bak «Max Manus». Regissørduoen har i en årrekke vært profilerte innen reklamefilm. De fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 millioner nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene.

– Deres første spillefilm, den engelskspråklige Bandidas ble sluppet på verdensmarkedet i 2006 med stjerner som Penelope Cruz og Salma Hayek, og med den legendariske franske regissøren Luc Besson som manusforfatter og produsent.

Hovedrollen som Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Hagen, mens Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv.

Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro og Gustaf Skarsgård.

 Thor Heyerdahls originalfilm om Kon-Tiki fikk Oscar for beste dokumentar i 1951.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=527Qd5EdkEY[/youtube]

Kon-Tiki er en fartsfylt og spennende film, en eksotisk reise fylt av mange dyr som ikke lar seg dressere, og mennesker på livets viktigste reise.

En reise som får deg til å huske Kon-Tiki så lenge du lever.

Premiere er 24. august på en kino nær deg.

 Følg Kon-Tiki på Facebook!

Kilde Kon-Tiki.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.