Det er et tankekors at noen av Norges mest leste bloggere velger å legge ut bilder av seg selv i bikini, når de veier litt mer enn ei pakke smør. 

Svært mange unge jenter har topp-bloggerne som sine store idealer og gir dermed feil signal mht kropp og hvordan det er ok å se ut.

– Man skal ikke måtte slanke seg i ungdomsårene om man er i normal aktivitet og spiser fornuftig. Å være ung i Norge er ok, men det kan bli veldig vanskelig om kroppsfiksering og slankepress er en del av en hektisk hverdag.

Mitt budskap til jenter er at det er ikke hvor tynn du er som utgjør om du er en ok person eller ikke. Og gutter flest ønsker jenter/ kvinner med litt kjøtt på kroppen.

Tynne jenter har svært mange fordeler, blant annet å finne seg klær i norske klesbutikker. Jenter med normal størrelse har heller ingen problemer med å gå på stranda om sommeren.

– Om man spiser normale porsjoner med middag, og ellers holder seg i form med trening en til to ganger pr uke, så skal man ikke bruke måtte bruke energi på hvordan vekten er eller kroppen ser ut. Jeg kjenner mange gutter og menn og de aller fleste synes frodige jenter er flottest, men det er selvsagt mange som liker at jenter er topp-trente og tynne også. Det er smak og behag, og ingenting er mer riktig enn det andre.

Det som kan være et tankekors er at de yngste tror at det å være tynn er det samme som å være populær. Så feil kan man altså ta. Det er viktigere å være seg selv enn å prøve å være noe andre.

– Jenter som velger ut vennene sine fordi de er tynne bør tenke seg godt om, fordi det har egentlig ingen betydning hvordan man ser ut. Jeg vet det er enormt mye kropps- fokus blant yngre jenter og det er livsfarlig. Jenter helt nede i 7 års alderen står i speilet og ser om det er ting å rette på, og det er det jo selvsagt ikke. Spiseforstyrrelser blant unge jenter har også økt kraftig i Norge. En meget skremmende utvikling.

Bloggere, journalister og andre som skriver om kropp, helse, trening og idealer bør tenke på hva de skriver. Det er mange som lar seg påvirke av hva som skrives de nevnte steder.

Kroppen skal man ha hele livet, ta vare på den, men ikke forandre på den for at andre mener at du skal det. Vær stolt av deg selv som du er.

– Kropps-hysteriet som er skapt av media, reality-serier på TV, og moteskaperne ødelegger livene til unge norske jenter. Det er dessverre mange som har hysteriske holdninger mht kropp. Foreldre må bli langt flinkere til å snakke med sine  barn og unge  om kropp og vekt, for ikke å snakke om mat.

 

Foto: Flickr/  dønnum

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sorgens kapittel

  Det å sørge er en naturlig ting for oss mennesker. Skjer det noe med noe eller noen vi er...

Husmorpornoen på e-bøker tar av i USA

  Moderne teknologi gir oss som kjent enorme muligheter. Det er det stadig flere som ser sitt  snitt til å...

Lukk