Ryanair er et irsk lavpris-flyselskap som ble etablert i 1985. Det opererer mer enn 950 ruter mellom 151 flyplasser i 26 europeiske og nord-afrikanske land.

– Flyselskapet har i lengre tid vært i medias søkelys for flere negative saker. Ansatte som ikke får det de skal i lønn, nok tid til hvile mellom flygingene, piloter som ikke får fast ansettelser og unødvendige nødlandinger for å spare penger.

Dette er bare noen få punkter som har florert i media den senere tid.

– Michael O’Leary (CEO), som er øverste leder i det irske flyselskapet har ikke mindre enn 244 fly som har mer enn 80 millioner passasjerer som flys til mer enn 170 destinasjoner over hele verden. Imponerende helt til man skraper litt i overflaten hos Ryanair.

Flyselskapet ble stifte av Tony Ryan i Dublin i 1985 med 25 ansatte.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4WDtNRkl9PE[/youtube]

Ryanair har 36 baser spredt utover rutenettet, og gjennomfører mer enn 1 300 flyavganger hver dag. Selskapet har drøye 7000 ansatte.

Selskapet er kjent for sine ‘kreative’ gebyrer. Man betaler innsjekkingsgebyr ved selv å printe ut boarding pass. Innsjekkingsgebyret har vært omstridt, siden den er obligatorisk dersom man skal benytte seg av flybilletten.

– Bestillings-siden tar imidlertid dette gebyret tidlig i prosessen, og alle tilbudsbilletter er uten innsjekkingsgebyr, dermed kan slike billetter markedsføres med lave priser. Med mindre man benytter et forhåndsbetalt Mastercard, må man også betale et gebyr når man betaler billetten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zi-x_UgTTOQ[/youtube]

– Når selskapet higen etter større inntjening, lavere utgifter og mer profitt på bekostning av sikkerhet så bør noe gjøres umiddelbart. Ryanair går så langt i å spare penger at det kun er snakk om tid før en alvorlig ulykke vil inntreffer.

* Ledelsen i Ryanair forlanger at pilotene selv skaffer vikarer om de blir syke.

* Ryanairs fly har ved fler anledninger blitt holdt tilbake på flyplasser i Europa fordi ved påfyll av drivstoff har det blitt avdekket at tankene var så godt som tomme.

* Bare i 2012 har fler Ryanair fly måtte nødlande på norsk jord av ulike årsaker. Flyene skal i følge selskapets ledelse aldri være på bakken mer enn 25 minutter av gangen. Da kan man selv tenke seg hva man rekker av renhold, vedlikehold og service på flyene.

* Flyselskapet Ryanair er i ferd med å grave sin egen grav som lavprisselskap og vil kjempe en hard og kanskje forgjeves kamp om å endre sitt elendige rykte.

* Som om ikke det var nok, Ryanair-sjefen Michael O’Leary valgte nylig å kalle sine passasjerer for idioter. Fordi de ikke printet ut boarding kortet sitt ved kjøp av billetter, og dermed fikk et solid gebyr av flyselskapet.

Visste du at man må betale for å gå på toalettet ombord og at de ansatte må betale for å bruke Ryanairs uniformer?

– Hvis det er bare et lite snev av sannhet i at Ryanair velger å slurve med sikkerheten for å tjene mer penger, bør selvsagt alle som ønsker å fly trygt- boikotte Ryanair for alt det er verdt, hver eneste gang man fikk en mulighet.

Hvis du skal ut å fly i nær framtid så ville jeg har sjekket hvilket selskap som arrangerer din reise.

Les mer om Ryanair her.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Video- Menn som dreper kvinner har ofte dårlig selvbilde

http://www.youtube.com/watch?v=8vpmrCH9heo Filmen "90 minutter" skildrer livet til en kvinnes siste minutter i live før hun blir drept av sin partner....

Justin Bieber og Selena Gomez venter sitt første barn!

Skal man tro den tabloide presse i USA så er allerede Selena fler måneder på vei med sitt første barn....

Lukk