Kvinner er smartere enn menn, og klarer seg bedre alene

Flere forskere mener å vite at det kvinner er mer intelligente enn menn. Intelligens måles som IQ, og kvinner med høy IQ gjør seg dummere enn de er for å komme ned på menns nivå, når de skal sjekkes opp. Det er er stadig signaler i samfunnet som viser at kvinnen klar seg bedre enn menn. Det er et faktum.

Intelligente kvinner har også inntekt ut i fra en god utdannelse, og det kan være et problem for menn som er vant til å ha ansvaret for økonomien, og ha hovedansvaret for den største inntekten, at kvinnen tjener mest.

For 20 år siden så var det svært få kvinner som tjente mer enn mannen i husholdningen. Nå er det snudd veldig og kvinner tjener stadig mer. Men det har altså med intelligens å gjøre.

Likestillingens tid er forbi, kvinnen er langt på vei det sterkeste kjønn, og vil om få år tjene mer penger enn mannen.

Studien inkluderte rundt 120 personer, og forskerne fant store forskjeller mellom mennene og kvinnene når det kom til hvor attraktivt de fant høy IQ. Mennene var mindre interessert i intelligente kvinner enn kvinnene var i intelligente menn.

 

Annette

Martijn Schornagel via Compfight

I studien kom det også frem at smarte og velutdannede kvinner har en tendens til å gjøre seg dummere enn de egentlig er for å komme i kontakt med menn, ifølge Alive.dk.

Norske kvinner har så lite bruk for menn, at de henter barn hos  Danmark på lovlig vis hos fertilitetsklinikken, «Storkklinikk.dk»

– Det er naturligvis mange ulike miljøer i Norge. Du finner miljøer der kvinner vil oppleve at det er en ulempe å være velutdannet og smart, men du finner også miljøer der det er en klar fordel, og der det er flaut med damer uten utdannelse, sier  spesialist i psykologi og parterapeut Eva Tryti til NRK.no.

Noen damer setter karriere og eget liv høyt – og synes mennene legger for mye bånd på livene deres, ifølge par-terapeuten.

Kvinner har også en tendens til å takle en skilsmisse langt bedre enn menn, og kvinner kommer seg raskere etter å ha blitt dumpet enn det menn gjør.

Problemet for single i Norge er at det er kun en solid inntekt på mer enn hva en gjennomsnittslønn ligger på, som kan gi muligheter for å være singel og i tillegg ha råd til egen bolig.

Men med høy nok IQ så er vel lønnen også stor nok for de som vil bo alene…

Har du målt din IQ og tillater din intelligens deg å være singel?

 

Kilde: NRK.no

Vargas

11 thoughts on “Kvinner er smartere enn menn, og klarer seg bedre alene

 1. Hahahahahahahahahahahahahahahaha……Jeg ler så jeg griner:D
  Jada, bare fortsett å tro at kvinner er så jævlig mye smartere enn menn. Leste jo en en gang om at kvinner har større penis enn menn( altså klitoris er jo egentlig ikke en liten knot).
  Har du kilder som du kan linke? For oss som kan litt om kilde kritikk.
  Hva blir det neste, at de har bevis for at Jesus, Ghandi og Mohammed egentlig alle var kvinner?

  1. Hehehe, morsom du!

   Så du kan litt om kilde kritikk du Roar, få høre hva det er for noe rart? Du som er så begavet. Artig at du nevnte liten penis forresten.
   Er det vanskelig å ikke strekke til kanskje, på alle måter?

   Kvinner er smartere enn menn på de fleste felt, tungt for deg å takle, men det kan også være nettopp det eksemplet som gir bevis på min påstand.
   IQ, er ikke en drink Roar.

   Vargas

 2. Hei du. Interessant det du sier her. Jeg tror dog noe av det som nevnes her gjelder begge veier. Jeg tror også mange menn klarer seg utmerket på egenhånd, uten at damer «holder dem igjen». Essensen er at parforhold krever hardt arbeid og kompromittering, og ikke alle er villige til å gjøre dette.

  «Noen damer setter karriere og eget liv høyt – og synes mennene legger for mye bånd på livene deres, ifølge par-terapeuten». Vel, dette er jo et prinsipp som gjelder begge veier.

  Jeg etterlyser dog dine kilder for at damer faktisk ER smartere enn menn, i så fall mistenker jeg at forskjellen er minimal og varierer etter hvor i verden man måler. Det at intelligente damer er mindre attraktive for menn enn de som er mindre intelligente, er vel nettopp det at smarte damer ofte prioriterer karriere og er vanskeligere å komme innpå for oss herrer. Det kan godt hende at det er en underliggende «frykt» for smarte damer, selv om jeg synes intelligens er særs attraktivt! Det må gå an å snakke skikkelig med dama om hun skal være interessant 🙂

  «For 20 år siden så var det svært få kvinner som tjente mer enn mannen i husholdningen. Nå er det snudd veldig og kvinner tjener stadig mer. Men det har altså med intelligens å gjøre». Eller så har det med likestillingskampen å gjøre? Jeg beklager, men i min erfaring er ikke intelligens avgjørende for å tjene mye penger…ei heller kjønn.

  «Problemet for single i Norge er at det er kun en solid inntekt på mer enn hva en gjennomsnittslønn ligger på, som kan gi muligheter for å være singel og i tillegg ha råd til egen bolig». Helt enig! Man skal ha gjort mye riktig og fått klekkelig betalt for alt sammen om man skal ha råd til bosted i sentraliserte strøk som enslig, hvertfall som ung. Hva har dette med noe som helst å gjøre i forhold til kjønn…?

  Det får være nok for denne gangen 🙂

  1. Hei Glenn

   Takk for kloke ord. Jeg tror du har mye rett i det du skriver, og at det er nok litt blandet i hvert enkelt hjem. Jeg står dog på min
   påstand om at kvinner er smartere enn menn, og klarer seg ofte bedre enn sin partner etter brudd.

   Kvinners intelligens må ikke nødvendigvis ha med inntekt å gjøre. Allikevel ser man at kvinner som er villig til å satse på en lengre utdannelse,
   er kvinner som har gjort det godt på skolen fra første skoledag, det har med intelligens å gjøre. Jo bedre utdanning, jo større inntekt.

   At det er dyrt å være singel har ikke så mye med kjønn å gjøre det det er like dyrt for begge, det var bare viktig å poengtere det.

   Takk for at du stakk innom en av Norges mest spennende nye bloggere som skriver om det folk er opptatt av.

   Vargas

   1. «Jeg står dog på min påstand om at kvinner er smartere enn menn, og klarer seg ofte bedre enn sin partner etter brudd». To påstander i én, den ene er bare en direkte påstand uten dekning mens den andre er godt dokumentert. De har ingen sammenheng med hverandre, heller. Dog hadde det vært interessant å se om det er en forskjell på den som «slår opp» kommer fortere over ting enn den som sitter igjen med svarteper, og det kanskje kanskje er en sterkere sammenheng der enn ved kjønn. At damer har lettere for å være utro enn menn er nå ganske godt dokumentert.

    Les, og kommenter er du/dere snill/snille 🙂

    Som fyr veit jeg at jeg tar brudd ekstremt tungt, særlig når jeg blir dårlig behandlet (noen ganger har jeg fortjent det, andre ganger virkelig ikke). Det som hadde vært enda morsommere å finne ut av, er om forsmådde menn har lettere for å ty til skadelig kvinnesyn – ekstrem kristendom eller islam for eksempel?

    Vi ser en stadig utjevning på det aller meste i livet. I dag kan vi jo lese at menns levealder nærmer seg den kvinnelige, samtidig som flere jenter satser på høyere utdanning. Som student i 4,5 år, kan jeg klokkeklart si at en universitetstittel/antall år i høyere utdanning ikke sier noe som helst om ens intelligens – jeg opplever virkelig ikke en sammenheng mellom de to. Noen av de smarteste folka i verden er illusjonister/magikere, ref James Randi og Penn Jillette.

    En siste påstand fra meg i denne omgang; single damer er ikke på langt nær så utadvendte, morsomme og livlige som damer som er i et forhold. Jeg merker veldig godt om ei dame er i et forhold eller ikke fra første gangen jeg møter henne. Hos gutter er ikke den forskjellen så stor som hos damer, banna bein. Så det er ikke alltid damer er så sterke og uavhengige som feministene ønsker…

    Høres 🙂

    1. Hei igjen

     Her var det mye rart Glenn.

     Jeg vet ikke hvilke miljøer du vanker i, men single damer er stort sett alltid utadvendt. Nesten uansett i hvilke miljøer man finner disse.

     Det finnes masse dokumentasjon på at kvinner og menn som velger høyere utdanning også har fått målt høyere IQ enn de som lar være å studere.

     Mulig finnes det dokumentasjon på at det er en sammenheng mellom det å bli vraket og det å takle bruddet best. Jeg har ikke prøvd å finne slike bevis.

     Takk for din kommentar.

     Vargas

 3. Ikke vet jeg hvorfor linkene jeg la ved i forrige kommentar ikke kom med. Jeg la ved to linker som refererte til studier som underbygger min påstand om damer og utroskap. Er det et automatisk filter mot sånt i kommentarfeltet? Hadde vært fint å vite, så slipper jeg å underbygge det jeg sier 😉

  Da prøver vi disse to.

  Det tar meg mellom 5 og 15 minutter på å finne ut om ei dame er opptatt eller single, uten å stille spørsmålet. Opptatte damer er mye mer selvsikre og utadvendte enn single, uansett hvilket «miljø» man vanker i. Det finnes selvfølgelig unntak, men det er i så fall ikke basert på miljøet dama vanker i.

  Apropos skole så er det en kjennsgjerning at jenter takler den norske skole mye bedre enn gutta, og dette er jo en varm potet rent politisk – hva er det som gjør dette? Dessuten er jo IQ-målingene under en del kritikk, da testene er såpass teoretiske at praktisk intelligens nesten faller bort i testen. Det er ofte derfor at buskmenn kommer dårlig ut, selv om buskmenn utsmarter oss vestlige hver dag i villmarken.

  Artig tematikk dette her.

   1. Hehe, ok. Da blir dere nødt til å ta mitt ord på det jeg sier, og vice versa. Resultate blir jo en ikke helt opplyst diskusjon, men artig lell. Takk for nå.

 4. Du er fantastisk naiv hvis du går rundt i verden og tror at høy iq er viktig for å tjene mye penger. Høy iq gir deg statistisk sett ingen nevnbar forskjell når det kommer til inntekt, selvkontroll er derimot forsket på og bevist at har en stor innvirkning på hva du klarer. Les «The marshmallow experiment».

  1. Hei Legolden

   IQ er undervurdert og har selvsagt alt med å tjene mye penger å gjøre. Med høy IQ kommer du lengre enn
   de som ikke er like smarte, både i utdanning og i yrkeslivet. Hadde du tatt deg tid til å lese linken fra NRK.no, hadde du forstått litt mer om hva innlegget handlet om.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.