Lillejulaften kommer snøstormen!

Lillejulaften vil de fleste fjelloverganger stenges grunnet mye nedbør som snø og mye vind. Også de fleste steder i Sør Norge og Sverige vil få store problemer dagen før dagen. 

I Sverige er det allerede sendt ut ekstremvarsel, spesielt i området rundt Skåne og i Gøtaland.

Snøfallet i løpet av søndag ettermiddag og kveld kan bringe 10-15 cm snø, enda mer lokalt, og dette, kombinert med sterk vind, vil resultere i svært vanskelige kjøreforhold der veiene kan bli stengt på kort tid.

Så mye forventes det også å falle over Blekinge, Kalmar, Halland, Kronoberg, Jönköping og Västra Götaland,

Noen steder er snø-kaoset allerede i gang. Storm og snøfokk førte til at nattoget fra Stavanger til Oslo kjørte seg fast på Varhaug på Jæren ved midnatt natt til lørdag.

Foto: NRK.no

Mye nedbør på kort tid sammen med sterk vind gjør at både større trafikkerte veier og mindre veier blir farlige å ferdes på. Politiet sammen med SMHI i Sverige og Meteorologisk institutt i Norge, anbefaler de som skal hjem til jul om å reise snarest mulig.

Været og kjøreforholdene vil bli bare verre og verre jo lengre man venter.

Ifølge NRK står alle fjellovergangene i fare for å bli stengt på en av årets største utfartsdager. Det er meldt sterk vind i Agder, Telemark og Buskerud i kveld, og liten storm i vestlige høyfjellsstrøk.

Det verste man kan gjøre under de forhold som er foreventer på norske og svensker veier i tiden som kommer, er å ta sjanser. Det kan bli skjebnesvangert.

– Blir du vær-fast i bilen over natta så kan det bli en meget ubehagelig og kald overraskelse, du kan bli sittende til over jul om du er riktig uheldig, det er det neppe verdt.

Bli der du er, eller reis med det samme!

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.