Det er kun tre poeng som skiller de to Manchester lagene City og United. Derfor er kampen på fantastiske Etihad Stadium 30. april sesongens viktigste, og svært sannsynlig avgjørende for hvem som vinner et av verdens gjeveste trofeér. 

Ikke bare de to lags tilhengere er opptatt av denne kampen.

-Fotballeksperter over hele Europa sier at dette er tidenes tittelkamp. Kommer det et troneskifte? Er det endelig de i “Sky Blues” draktene som skal trekke det lengste strået? Eller vinner Sir Alex sitt 13. Premier League trofé? Dette er kampen med stor K, og har store mengder viktige elementer i seg.

Begge lag har ledet med betydelig større differanse enn disse tre poengene. City ledet med 8 poeng, og United ledet vel med ni eller ti en periode. Nå står det om Premier League trofeét gjennom 90 minutter, en kamp, et trofé. Mer spennende er det vanskelig å få det.

Sir Alex Ferguson- ord er overflødig. Kan vinne sin 20. tittel som manager for Manchester United. Italienske Roberto Mancini har hatt suksess med Inter, men kan ikke sammenlignes med Fergies eventyrlig suksess. Hvem kan vel egentlig det?

– Citys hjemmebane er lang mindre enn Old Trafford, men det vil allikevel bli et lurveleven av en annen verden når nærmere 48.000 elleville, fotballgale supportere ønsker å ta tittelen fra hverandre.

United har ikke gjort annet enn å vinne Premier League, City kan vinne for første gang.

Premier League kan faktisk avgjøres på målforskjell. Tre kamper før slitt er det fordel City med noen få mål. Manchester City har igjen Newcastle (B) og QPR (H).

Manchester United har igjen Swansea (H) og Sunderland (B) etter lokaloppgjøret.

P Lag Spilt S U T Mål Poeng
1 Manchester Utd 35 26 5 4 86 – 32 83
2 Manchester City 35 25 5 5 87 – 27 80

 

Visste du at det er skremmende få lag som har vunnet Premier League siden starten i 1992/1993 sesongen. Den vant Manchester United og har siden vunnet 11 ganger, senest forrige sesong. Bare 4 forskjellige lag har løftet det gjeve trofeét.

Arsenal, Chelsea, Blackburn og selvsagt Manchester United.

– Om det blir et femte lag eller om fantastiske Manchester United som tar sin 13. Premier League tittel vet man ikke før etter siste kamp søndag 13. mai, men laget som vinner Manchester-oppgjøret kan avgjøre på egen hånd.

Slaget om Manchester går mandag 30. april kl 2100. Det blir spenning fra første spark.

 

Vargas

Pin It on Pinterest