Månefestivalen i Gamlebyen- Fredrikstads musikkfestival 27.-29. juli

Gamlebyen i Fredrikstad er blant de fem mest besøkte turistattraksjonene i Norge. Nå skal den vakre tidligere garnisonsbyen pyntes til kultur- og musikkfestival, og det er for 12. gang festivalen samler musikk-Norge til felles allsang.

– Gamlebyen kan også smykke seg med tittelen Nordens best bevarte festningsby med hovedsakelig 1700-talls bygninger, og festningsverk med voller, vanngraver og vollporter fra 1600-tallet.

Artistene som besøker Plankebyen i år er av ypperste kvalitet, så det er bare å møte opp i år også.

– Navn som må nevnes i den sammenhenger er: Sivert Høyem, Raga Rockers, The Soundtrack Of Our Lives, Susanne Sundfør og ikke minst evig unge og svært aktuelle Lillebjørn Nilsen.

– Fredrikstad er kjent for å CC Cowboys, Maria Mohn og Marianne Antonsen blant mange fler. Nettopp derfor er det gøy for et musikk glad publikum å få lov til å delta på et arrangement som til de grader varierer sine gjestelister.

– Andre kjente mennesker byen ønsker å identifisere seg med er Drillo, Roald Amundsen, Dennis Storhøi og Harald Zwart. Personligheter som har laget seg sin egen signatur med å være markante på hvert sitt felt.

– Her er det absolutt noe for alle, uansett musikksmak. Ser man bort i fra musikktilbudet så har Fredrikstad svært mye å tilby til sine innbyggere og til de som kommer som turister eller gjester.

Bryggepromenaden, Fredrikstad Stadion, Kongsten Utebad, og Isegran på Kråkerøy. Dessuten er det svært kort vei ut til Norges vakreste kystperle, Hvaler.

Bandet » The Soundtrack Of Our Lives» bør legges spesielt merke til da dette er av internasjonal kvalitet på øverste hylle, med en svensk vokalist i front.

– TSOOL ble etablert i 1995 og var lenge regnet som et av de nye bandene som kom til å bli «det neste store» og fikk mye oppmerksomhet i magasiner som NME og Rolling Stone. I 2005 turnerte de også USA med Oasis.

I februar i år var bandet på besøk hos Fredrik Skavlan i hans TV-studio i Stockholm. Frontfigur er Ebott Lundberg, han er blant de mest kjente vokalistene i Sverige.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EVlJgcQF_EA[/youtube]

Besøk Månefestivalen, årets deiligste kultur- og musikkfestival i Fredrikstad du også.Dessverre har det vært utsolgt for billetter i lang tid, og du må grave dypt i feriebudsjettet for å klare å skrape sammen til en eller flere billetter på svartebørs, som i tillegg er ulovlig.

Uansett blir det stor stemning i Gamlebyen gjennom hele helga, det er bare å møte opp å nye atmosfæren og sommerens store begivenhet.

God fornøyelse!

http://maanefestivalen.no/

 

Vargas

Foto: Bernhard Ellefsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.