Mange velger å ta pirat-drosje, det kan være det siste du gjør

Må du hjem raskest mulig etter fest og ikke ønsker å stå i endeløs taxikø for å få en ordinær taxi hjem, og heller velger en pirattaxi, kan det bety å komme seg trygt hjem eller å bli voldtatt.

Jeg er overrasket over at kvinner fortsatt tar sjanse på å sette seg inn i en vilt fremmed manns bil for å bli kjørt hjem.

Politiet tror det er mange forskjellige grupper menn som kommer fra Øst Europa for å kjøre pirattaxi i den perioden vi nå går inn i, med julebordsesong og stor aktivitet på hoteller, restauranter og barer i de fleste større byer.

Ikke la en bytur endre livet for alltid. Bruk alltid ordinære taxier uansett hvor du skal, om du ikke kan kjøre selv eller ta annen kollektiv transport.

Dette er et eldorado for organiserte kriminelle. De er ikke bare ute etter penger, men også for å utnytte naive norske kvinner.

Foto: Byavisen.no

Husk at du kan få en kraftig bot og i tillegg miste lappen for to år om du blir stoppet for å kjøre pirat-taxi. Sannsynligvis er det ikke verdt det.

Jeg mener det er på grensen til å være naivt å tro at det skjer mange, men aldri meg. Det er nettopp du som kan være den neste de melder om på nyhetene. Du kan bli et tall i en dyster statistikk.

Disse menneskene eier ikke skam i livet og får de tjent noen tusenlapper på pirattaxikjøring, og får avslutte kvelden med å voldta en kvinne så er dagen reddet. Det er trist for de kvinnene det rammer, men det lov å bruke hue.

– Å bli voldtatt kan ikke beskrives av noen som ikke har opplevd det, men de fleste som får føle dette marerittet på kroppen får livene sine ødelagt. Man går med skyldfølelse, du kan risikere å bli stukket med kniv ved å gjøre motstand, du får slått ut tenner, du kan miste både hørselen, synet og livet.

Er det virkelig verdt det?

Det er svært mange måter å være sikker på at man kommer sikkert hjem. Det bør derfor planlegges på forehånd, og før man planlegger å bevege seg i sentrum-sonene i de større byene.

* Bli hentet av venner, familie eller kjør selv.

* Drikk med måte, ikke vær for full og for lite kledd. Sørg for å gi beskjed at du drar så andre vet at du er på vei hjem.

* Ta nattbuss sammen med flere.

* Sørg for å registrere deg med det samme du setter deg i en ordinær taxi med å dra kortet ditt med det samme.

* kjøp med deg pepper spray, gjør høylydte rop, og sloss for livet hvis du først blir overfalt. Bruk alle slemme triks du vet om, lugg, bit, slå, spark eller press fingeren inn i øyet hans. Ikke stopp om han hyler, bare press hardere. Det er han eller deg. Du vet at han kan komme til å drepe deg etter at han er ferdig med å voldta deg.

Så langt i år har tre av de anmeldte overfallsvoldtektene funnet sted i pirattaxier. Hvor mange som er blitt ranet, har ingen oversikt over. Heller ikke hvor mange som er lurt, truet eller banket opp.

Hittil i år er det anmeldt 53 overfallsvoldtekter i Oslo, det er dobbelt så mange som i fjor.

Er du klar for å bli en i statistikken?

Du selv kan gjøre mye for å unngå det, det første du kan gjøre er å bestemme deg allerede i dag for at du aldri skal sette deg inn i en taxi som ikke er en taxi.

Du er verdifull for mange, ikke ødelegg livet ditt på en bytur. Det er dessverre slik samfunnet er blitt. Det er svært mange som er mer enn villig til å bryte loven og risikere flere år i fengsel for å få tak i deg, får en overfallsmann tak i deg kan det ende med at du dør.

Er det verdt det?

Det er en brutal og voldelig verden der ute. Sørg for å ta ansvar for egne handlinger, gjør det du kan for egen sikkerhet.

TA ALDRI PIRATTAXI!

Vargas

One thought on “Mange velger å ta pirat-drosje, det kan være det siste du gjør

  1. Godt råd!

    Men man bør også tenke på det politiske her. Pirat-taxi er et konsept som er skapt av politikere. Jeg blir kvalm hver gang jeg ser politiet stoppe en «pirat»-taxi, for det er det som skaper alle problemene. Som regel stopper de hjelpsomme folk som bare vil kjøre andre folk hjem. Hjelpsomme folk må dermed være helt anonyme og ikke skille seg ut når de egentlig burde avertere så mye de kan med hvem de er og hvorfor folk burde kjøre med dem i stedet for Abdullah voldtektsmann. Alle burde få lov å kjøre taxi når de vil i utgangspunktet. På den måten ville det være nok taxier til alle på de tidspunkt det trengs, og folk kunne kjøre med dem som de stoler på. De som er til å stole på ville lage taxi-lag og skapt et godt rykte om seg selv. Ingen ville vurdert å kjøre med et tulling som ingen har hørt om en gang, for det ville vært helt unødvendig. Slik det er nå er det kun en haug med lovstridige folk med ingen ting å tape som gidder å kjøre taxi dersom de ikke får en av de begrensede tillatelsene. Det er ikke rart om det blir en overvekt at tullinger og voldtektsmenn blandt dem. Vanlige mennesker blir stilt ovenfor en umulig moralsk situasjon, der de må velge mellom å risikere voldtekt og annen faenskap, og å stå i en unødvendig og derfor nedverdigende tullekø som en flokk med sauer.

    Hele situasjonen er til å sammenligne med narkotika-forbud. Forbud skaper kun et miljø der folk som ønsker det blir presset inn i et miljø der eneste muligheten for håndhevelse av eiendom er ekstrem vold, og et miljø som igjen tiltrekker seg lovstridige folk med ingenting å tape.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.