Mannssjåvinistiske idioter på Stortinget- setter alle menn i et dårlig lys

 

Det er ingen overraskelse at menn i maktposisjoner bruker sin overordnende stilling til å få et mentalt og verbalt overtak på kvinner som ytrer sin mening i det offentlige rom. 

Spesielt hvis det er en meningsfelle, en konkurrent eller en fra et annet politisk parti som fortjener å settes på plass. At det brukes så harde metoder og ordbruk som det nå kommer fram bør alarmeres til øverste politiske myndighet. 

Vent, det er jo en mann det også. Problemet løses kun ved at så mange kvinner som mulig tar bladet fra munnen og kommer ut med sine historier.

Nå får stortingspresident Dag Terje Andersen denne blog-posten, uten at jeg tror det har noen påvirkning. Men da kan han ihvertfall ikke si at dette visste jeg ikke noe om.

Jeg blir direkte kvalm av at feige menn skal bruke skattebetalernes penger ved å sitte på stortinget og » nappe i løken» samt slenger sex-sjikanerende meldinger til kvinnelige kollegaer.

Rett utenfor «Løvebakken» er Karl Johans gate i Oslo. Der strømmer det nordmenn forbi hver eneste dag. Tenk over neste gang du går forbi. «Der inne sitter det en politiker og runker, mens han sjikanerer en kvinnelig kollega».

Er det slike folkevalgte du vil ha?

Dette er en skam og bør ryddes opp i umiddelbart.

Tenk deg om du eller datteren din fikk et tillitsverv av det norske folk. Og at det første kollegene deres forberedte dere på var at dere vil motta grov seksuell sjikane.

 

Foto: BA.no / TV2.no

Hvor langt skal menn få lov å gå i sin direkte mobbing av kvinner som er villig til å stå på sine meninger, og argumentere mot mange menn i samfunnsdebatten?

Bør ikke også kvinner ha like mye rett til å få si sin mening i den offentlige debatten som menn? Selvsagt bør de det. Hvorfor kan ikke de menn som har gode ideer, synspunkter og sterke meninger ha baller nok til å ta debatten som menn?

Menn som er ivrige debattanter på nettet kan begynne både saklig og høflig. Men så snart de blir motsagt eller ikke har flere argumenter igjen, og med det føler at han har tapt, så kan det virke som om det går på stoltheten løs.

Da er det lett å ty til trusler om vold, trusler om voldtekt, og direkte sjikanering i ly av anonyme profiler eller signaturer.

Dette problemet gjenspeiler seg i hjemmet. Menn med dårlig ordforråd, manglende styring av temperament tyr til vold når argumentene ikke lenger er så lett å finne.

At det er slik i samfunnet forøvrig er overraskende og et langt større problem enn man noen gang kunne innbille seg.

STORTINGET EN TALERSTOL FOR ARROGANTE, KÅTE OG RESPEKTLØSE MENN?

Når etablerte kvinnelige stortingspolitikere og næringslivstopper, uavhengig av hverandre roper høylytt om at det er mye sjikane i det offentlige rom så bør noe gjøres.

Inga Marte Thorkildsen, finanspolitiske talskvinne i SV har representert det norske folk på Stortinget i ti år. I den tiden har de sjikanøse tilbakemeldingene kommet tett.

– Det er av et uakseptabelt omfang av nedsettende og ubehagelige karakteristikker. Mye har antydning til utseendet og mye er seksuelt nedsettende, og jeg tenker at kvinner ikke skal være nødt til å lære seg å leve med det, sier Thorkildsen.

Ytringsfrihet er en av vår viktigste demokratiske styrker i et moderne samfunn. Et samfunn bygd på ytringsfrihet er et godt samfunn. Vi kan ikke la noen råtne epler stille spørsmålstegn ved det.

Kvinner vil trekke seg fra samfunnsdebatter om det skal komme til det skritt at de blir sex-sjikanert og mobbet fordi de er kvinner. Det er et svakhetstegn for menn som velger å bruke disse metodene, og det er selvsagt helt uakseptabelt at politiet ikke tar dette på alvor.

– Jeg skrev et innlegg og ba om hjelp til å finne vedkommende som kom med trusler ettersom politiet ikke gjorde noe. De hevder at det bare blir verre dersom man tar opp problemet, sier Heidi Nordby Lunde.

Den kjente bloggeren hevder hun selv ikke lar det gå inn på seg, men mener det vitner om at det er et alvorlig samfunnsproblem.

– Det er et alvorlig samfunnsproblem at kvinner blir utsatt for den type grov sjikanering.

Skal vi ha et samfunn der det er akseptabelt at menn skal få si sin mening i alle TV debatter, så sitter kvinnene på bakrommet og hvisker sin?

Er ikke det å gå minst hundre år tilbake i tid?

Menn som sjikanerer kvinner i det offentlige rom, på nettet, på Stortinget eller som kollega mangler selvtillit og bruker de simpleste midler for å fremme sitt syn. Han blir etter mitt syn svært lite mannlig og bør gå hjem og skamme seg.

Mitt råd til kvinner som opplever sjikane bør gjøre alt for å bevise det som skjer får så å gå til nærmeste overordnede sjef med en skriftlig klage.

Stortinget er kanskje den viktigste arbeidsplassen i Norge der viktige saker skal diskuteres og taes opp til debatt. Da kan det ikke få lov til å gro en kultur der kvinnene skal ties ihjel fordi de er kvinner i 2012.

 

 

 

Kilde

 

NRK.no

Vargas

 


7 thoughts on “Mannssjåvinistiske idioter på Stortinget- setter alle menn i et dårlig lys

  1. Hei Ege

   Det er litt skremmende at dette er faktisk de som sitter og styrer det meste, blant annet det norske lovverket. Problemer er bare fornavnet Ege.

   Veldig hyggelig å se deg innom.

   Tusen takk!

   Vargas

  1. Hei Michaelhe

   Det kommer vel fram av kommentarene i linken som er vedlagt innlegget at det er kåte menn som skriver nedsettende om og til sine kvinnelige kollegaer. Da mener jeg det er ligger i mellom linjene at de sitter å «napper i løken» ja.

   Takk for at du stikker innom!

   Vargas

 1. På seg selv kjenner man andre, eller hva Vargas?

  Rimelig søkt å tro at folk sitter å runker i stortinget.. Sende slibrige sms’er er en ting, offentlig runking i stortinget en annen

  Vargas skriver: «Menn som er ivrige debattanter på nettet kan begynne både saklig og høflig. Men så snart de blir motsagt eller ikke har flere argumenter igjen, og med det føler at han har tapt, så kan det virke som om det går på stoltheten løs.»

  – Dette er jo akkurat det samme som Vargas gjør i sitt eget kommentarfelt.

  Vargas skriver: «Da er det lett å ty til trusler om vold, trusler om voldtekt, og direkte sjikanering i ly av anonyme profiler eller signaturer.»

  – Igjen, dette gjør du i ditt eget kommentarfelt, Vargas.

  Vargas, du er ikke noe bedre enn disse politikerene som du slakter i dette innlegget.

  1. Skaff deg et liv din klovn!

   Trist at du føler deg truet da, det er jo du som ikke har flere kommentarer igjen så må du komme med slike dumheter. Forstår du ikke at det er du som driter deg ut her «Petter»?

   Bare det å spamme min lille blogg med dumheter sier jo all verden om hva lite du har å foreta deg he he:):)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.