Mens vi venter på at kloden skal bli slukt av sola…

Miljøforkjempere har i lang tid sagt at det er menneskeskapte utfordringer og problemer som forurensninger og  misbruk av naturens ressurser som vil ødelegge planeten Tellus.

Selvsagt er det alvorlig at vi ikke gjør mer for å bevare kloden vår, men det er nok en annen årsak til jordas undergang.

– SOLA blir vår skjebne. Ikke din og min, men generasjoner som lever på planeten om ca 5 millioner år vil kunne oppleve at kloden Tellus blir slukt av en stadig større og sterkere sol som sluker kloden vår.

Astronomer har nettopp funnet første bevis for at en planet har blitt «spist opp» av stjernen sin, og det har gitt innsikt i Jordas uhyggelige fremtidsscenario.

Siden det vil gå så galt med vår klode en gang langt der framme, så kan vi jo gjøre det beste ut av det så lenge. Det er jo ingen grunn til å legge seg ned å grine av den grunn. Ikke ennå.

Mange vil kanskje synes det er en skremmende tanke at absolutt alt liv, alt som er på kloden som vi kjenner det, vil forsvinne.

Når man setter det i det tidsperspektiv, og prøver å forstå hvor lenge 5 milliarder år er, så vil det være de færreste som blir berørt av tanken.

– Med tanke på miljøtruslene, krigene, naturkatastrofene som vi opplever i moderne tid. Kan det godt hende at planeten Tellus er borte for lenge siden når det kommer til det punkt at den skulle blitt slukt av solen.

Det er en tanke som burde skremme vannet av de fleste…

 

Kilde: NRK.no

Vargas

2 thoughts on “Mens vi venter på at kloden skal bli slukt av sola…

 1. Uansett hvordan det skjer, så er tanken på verdens undergang skremmende – men likevel beroligende når man ser at det vil skje om mange milliarder år. Likevel så er det som du sier – sjanse for at det kan skje før sola spiser oss opp!

  Vi mennesker har en tendens til å ta ting for gitt, og handler deretter uten å tenke konsekvenser, slik er det med jordkloden vår også, vi tar den for gitt, tenker at andre tar seg av miljøet og hvordan det skal bevares og gir med det blaffen selv i hva man gjør! Men sannheten er at alle må vi bli flinkere til å tenke på miljøet, slik at vi har privilegiumet av å kunne leve på en frisk jordklode så lenge det lar seg gjøre!

  Forøvrig så tror jeg ikke vi kan spå jordens undergang, det kan skje i morgen, eller det kan skje om 5 milliarder år – jeg håper bare at jeg ikke er til stede å får oppleve verdens undergang!;P

  1. Hei Sitne

   Du har helt rett. Jordskjelv og andre naturkatastrofer skjer med jevne mellomrom. Da kan det selvsagt
   bli så voldsomt at det tar svært mange liv. Mange eksperter mener å vite at mange av disse fenomenene er skapt
   av menneskers slurv og naivitet mht miljøet.

   Vi må bare håpe at denne, og de kommende generasjoner tar miljø og klodens helse på alvor.

   Tusen takk for god kommentar Stine. Alltid like hyggelig å høre i fra deg:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.