Messi vs Ronaldo- Hvem er verdens beste?

 

Ronaldo Lionel Messi (La Liga)

Ronaldo vs Messi en portugiser eller argentiner? Foto: La Liga

Hedersprisen  å være verdens beste fotballspiller, er selvsagt få forunt, det er bare noen få som kan være i den kategorien, og det er fortsatt mange som mener forskjellig. Jeg mener svaret er veldig enkelt, men det kommer jeg tilbake til.

«El Clasico» er verdens mest kjente fotballkamp. Det er kampen mellom rivalene Barcelona mot Real Madrid.

Tidligere så var det Pelé, så kom Maradona, så var det Ronaldo og Messi.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (27),  (født 5. februar 1985 i Funchal på Madeira i Portugal) er en portugisisk fotballspiller av colombiansk opprinnelse. Han spiller som kjent på Real Madrid og på det portugisiske landslaget. Slo gjennom som storscorer for Manchester United i sesongene fra 2003 til 2009 og scoret i den perioden 84 mål. For RM har portugiseren scoret 112 mål på 101 kamper fra 2009.

Ronaldo har blitt kåret til Europas beste spiller i 2008.

Lionel Andrés Messi, (25) födt 24. juni i 1987 i Rosario, han spiller for det spanske topplaget FC Barcelona og Argentinas landslag. Han satte ballen 60 ganger i mål for Barca forrige sesong, og har gjort det samme 234 ganger for sitt elske Barcelona som han kom til i 2003, bare 15 år gammel.

Lionel Messi har blitt kåret til verdens beste spiller tre år på rad. Det er FIFA som deler ut  Gullballen vært eneste år til den spiller som får flest stemmer av spillerne selv.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xOToL-SSkKI[/youtube]

Begge spillerne har det som skal til for å være best i verden. En fantastisk teknikk, fart, de beveger seg fort med ball, og plasserer seg alltid riktig uten ball. De er begge gode til å gjøre sine medspillere gode, og de har millimeter presisjon i sine pasninger og ved død-ball.

Å være på riktig sted til riktig tid er varemerket til de beste spissene. Nettopp det er også Ronaldo og Messi sin forse.

Det er vanskelig å bedømme den ene foran den andre. Ronaldo er menneskelig, Messi er fra et annet sted. Han er magisk oftere og oftere, han er fortsatt bare 25 år.

I La Liga, den spanske toppdivisjonen er det bare to lag det handler om. Det er Barcelona og Real Madrid.

I fjor endte Real Madrid på rekordhøye 100 poeng. Barcelona var ni poeng bak, mens bronsevinner Valencia endte hele 39 poeng bak seriemesterne.

Året før var avstanden ned til tredjeplasserte Valencia 25 poeng, og året før der igjen, i 2009/2010-seongen var avstanden 28 poeng.

– Sist et lag klarte å skille Barca og Real på tabellen, var da Villareal tok andreplassen i 2007/2008-sesongen.

Svaret er enkelt, og det er selvsagt Lionel Messi.

19. august starter den spanske ligaen, men det vil igjen kun stå om to lag.

Hvem mener du er verdens beste fotballspiller?

Kilde NRK.no

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article15279873.ab

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.