Mitt Romney vs Petter Pilgaard – Ungdom vet lite om verden

Petter Pilgaard (32) er mest kjent for å være full på TV. Mitt Romney (65) kjemper sitt livs kamp for å bli verdens mektigste mann, president i verdenens mektigste land USA. 

– Spør du hvilken som helst tenåring i Norge, om vedkommende har hørt om Petter Pilgaard så sier de fleste, – selvsagt. Han deltok på «Paradise Hotel» for noen år siden, og han har vært innom som programleder i forskjellige reality program. Ære være Petter Pilgaard for det.

– Men hva sier det om samfunnet og den norske skole som ikke legger opp til at skoleelver ikke lærer seg elementær samfunnskunnskap? Man kan si at det er opp til tenåringene selv å se på nyheter og hva som skjer i verden, men det vil prelle av som vann på gåsa fordi det er så mye annet som er «viktigere.»

Oppdatere Facebook profilen, eller se hva som faktisk skjer der ute, man kunne jo gå glipp av noe lissom…

– Spør du en sekstenåring hva som faktisk skjer i Europa, feks i Syria, så er det de fleste som ikke har hørt om Syria engang, dessverre. Petter Pilgaard, eller alle navnene på de som deltok på «Farmen» og hvem som spiller i filmene «Twiglight», kjenner de fleste.

Mitt Romney (64) presidentkandidat

Er det foreldrenes skyld at ikke de unge følger med på hva som skjer i verden? Ja, etter min mening er det det, samt at media bør ta sin del av skylden.

– Ungdomskolen bør selvsagt ha i pensum at det er faktisk viktigere ting enn reality-serier, men de unge er barn av sin tid. De er «Me» generasjonen som er ikke har opplevd noen problemer så langt i livet, og som tror at deres egen person er verdens sentrum. Alt de sier og gjør er viktigst og riktig.

Man kan nesten se problemene tårne seg opp så snart de unge må stå på egne ben om ikke holdningene og interessen endres. Allikevel er alle unge et resultat av foreldrenes meninger.

Det er vi voksne som former de unge, derfor bør vi endre holdningene våre til å hjelpe våre unge.

– Ungdommene kan ikke så mye for at det er mer om Justin Bieber enn Mitt Romney i VG og ellers i media forøvrig. Alle tenåringer har tilgang til PC og Internett. De søker selvsagt opp det andre ungdommer søker i, og de vil jo selvsagt være som alle andre.

– Kanskje burde TV-kanalene legge opp til å fortelle nyhetene på en mer fengende måte, slik at det ble kult å se nyheter? NRK Super forteller jo de yngste om andre ting enn bare Barne- TV på sin kanal, og på barnas premisser. Bra NRK!

Petter Pilgaard (32) Reality kjendis

– Da er det naturlige å lese Facebook, blogg man liker, og nettsider som skriver om det ungdom er opptatt av. De færreste går innom «Huffington Post» for å se hvordan det går med valget i USA. Det faller ikke ungdom naturlig, så det er jo forståelig, men bør de gjøre mer for å skaffe seg denne informasjonen?

Selvsagt bør de det, for sin egen skyld.

– Mitt poeng er at det er stor forskjell på å prøve å sette seg inne hva som skjer i verden, og å være totalt uinteressert og faktisk gi litt faen i hva som skjer rundt oss. Er vi ikke alle forpliktet til å bry oss hva som skjer i politikken og verdens økonomien, uansett om det er i Europa eller i USA?

Bør ikke foreldre som vil sine barns beste fortelle litt om hva som er viktig, og legge inn noen punkter på listen over hva man skal kunne forvente av en tenåring?

Se nyhetene minst tre ganger i uka, og prøve å forstå hva nyhetene handler om feks?

– Jeg har på min vei møtt endel ungdom som har skremmende lite kunnskap om økonomi, renter, politikk i Norge og internasjonalt. Men spør du hvem som er med i «Paradise Hotel» så kommer svaret umiddelbart.

Norge har mange flotte og kloke ungdommer, men de har en vei å gå på flere punkter som de vil få problemer med i senere år, når de skal klare seg selv. Det er litt trist.

– Hvis «Wall Street» nyser blir Oslo Børs forkjølet heter det. Alt som skjer i den amerikanske økonomien påvirker oss på sikt her hjemme. USA er verdens-stormakt på godt og vondt. Den sittende Presidenten heter Barack Obama (50), og er verdens mektigste mann. Han har vært president i snart fire år, han kan kun sitte for to perioder (8 år totalt).

Obama er den 44. presidenten i USA, og den første afroamerikaner som er valgt til den meget krevende og viktige jobben. Om hundre dager kan det være Mitt Romney som tar over.

– Mitt Romney stiller til valg som President kandidat for Republikanerne, og når det er 100 dager igjen til det meget viktige presidentvalget i USA, så har Romney en solid posisjin med 1374 delegater.  Det kreves 1144 delegater for å vinne nominasjonen som presidentkandidat for Republikanerne.

Følg meningsmålingene mellom de to kandidatene her. Hvis du heller ikke må oppdatere din Facebook-profil da…

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.