Mor, Mor, du helvetes Mor!

Dette sterke uttrykket brukte skuespiller Arthur Arntzen da han skulle hylle sin mor i en stor anledning. På ekte Nordnorsk vis ble gamle fru Arntzen hedret på denne måten fordi bannskap er en fremhevelse av sterke meninger. Tromsøværingen er nok mest kjent som «Oluf», og har fått millioner av nordmenn til å le seg skakk mang en gang.

Jeg husker best denne i fra NRK, den gang da vi hadde bare NRK.

Arntzen er en mester med ord, derfor ville jeg bruke hans saftige uttrykk fra sin hyllest til sin mor i mitt blogginnlegg. For den som måtte lurer så er det altså et positivt ladet uttrykk, i aller høyeste grad.

For de aller fleste mennesker så har ens mor en enorm betydning i livet. En mor er selve grunnstammen, limet som holder familien samlet, klippen i livet til sin ektemann, trøsten og tryggheten for barna, og den gode kollegaen på jobben.

Norske staute kvinner er en hedersbetegnelse og det norskeste av det norske. Her har mange av våre nye landsmenn mye og lære, enda svært mange utenlandske kvinner med mange barn gjør en utmerket jobb som mor.

Den norske husmoren har gjennom generasjoner vært symbolet på samhold, kjærlighet og familiens samlingspunkt.

– For det er en jobb, og et ansvar kun en mor kan utrette. En ubetalt jobb. En kvinne som har vært husmor og mor har gjort minst like mye som en mann i full jobb, men det er ikke like synlig. Spesielt om barna har vært hjemme til de begynte på skolen. Husarbeid, matlaging klesvask m.m er en viktig jobb som må gjøres. Til tross for at de fleste moderne norske menn er flinke i hjemmet, så er det de fleste kvinner eller mødre som drar lasset.

Sagt om MOR: «En hvilken som helst mor kan enkelt gjøre jobben til flere flygeledere».

«En mors hjerte er som en dyp avgrunn; i bunnen vil du alltid finne tilgivelse».

«Det er fedrene våre som lærer oss hva vi bør bli; mødrene lærer oss hva vi er».

«Kjære mor, la meg låne ditt hjerte. Jeg leter etter det hver dag for å øse mine problemer over i det».

«Av og til er en mors styrke sterkere enn naturkreftene».

«Som brud er kvinnen skjønnere enn som ung pike, som mor skjønnere enn som brud».

Mor er den viktigste personen for gutter og jenter, kvinner og menn verden over- husk å hedre din mor på morsdagen 12. februar.

Hva har din mor betydd for deg?

Vargas

4 thoughts on “Mor, Mor, du helvetes Mor!

 1. Elsker Oluf – og Arthur Arntzen. Som person er han et fantastisk nydelig menneske. <3

  Personlig har jeg nok dessverre aldri hatt et nært og godt forhold til min mor. Hun har aldri vært særlig tilstede i mitt liv, i hvert fall ikke slik man skulle kunne forvente av en mamma. Jeg kan egentlig ikke huske at hun og jeg har hatt en eneste nær samtale. Eller – jeg har forsøkt, da, men hun har aldri lyttet. Men hun er jo snill (som oftest), selv om jeg alltid har hatt en følelse av at hun ser på meg som en konkurrent som kan komme til å ta lyset vekk fra henne. I slike tilfeller blir hun ikke så snill. Hun kan finne på å si sårende ting om meg. Hun er nok veldig redd for å ikke å få være midtpunkt. Jeg har aldri skjønt hvorfor hun er slik, men jeg trekker meg unna gang på gang, slik at hun kan få skinne mest. Det er tydeligvis det viktigste i livet for henne.

  Når andre forteller at de har sine mødre som sine beste venner så er ikke det noe jeg kjenner meg igjen i. Men jeg er jo glad i moren min. Det er ikke det. Vi er bare ikke nære.
  Det føles alltid feil å gi henne en klem, for eksempel, og jeg liker ikke å snakke med henne ansikt til ansikt. Det gjør meg utilpass, så jeg prøver å unngå det. Høres sikkert merkelig ut, men slik er det.

  Men jeg skal ringe henne i morgen og si hei. Det går greit å ringe henne. Da kan jeg nemlig bare legge på når jeg synes det er nok. 😉

  Men sånn ellers – HIPP-HIPP for alle fantastiske mødre der ute! Gratulerer med dagen i morgen! 🙂

 2. Bra skrevet! Dette var fint å lese!
  Gratulerer med dagen til alle mødre! 🙂

  ♥ En mamma tenker på sine barn, selv om de ikke er hos henne. ♥ En mamma elsker sine barn på et vis som de aldri kommer til å forstå. ♥ En mamma slutter aldri å bry seg, uansett hvor gamle barna blir. ♥ En mamma kommer til å være der for sine barn, når ingen andre er det. ♥ En mamma kommer til å fange en granat, ta en kule, stå foran et tog og be Gud ta henne istedet for sine barn. ♥ En mammas kjærlighet består i evighetenes evighet ♥

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.